Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Misyon ve Vizyonumuz

MİSYONUMUZ

     Yüksek Öğretim Kanunu'nun 49. maddesinde belirtildiği gibi, üniversitelerde bulunan Yabancı Diller Yüksekokullarının temel görevleri yabancı dilde eğitim yapacak öğrencileri bu konuda hazırlamak ve belli bir düzeye erişmelerini sağlamaktır.

     Yüksekokulumuz üniversitede eğitim-öğretim faaliyetlerini kısmen veya tamamen yabancı dilde yapan bölümlere yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yabancı dil konusundaki ön hazırlıklarını sağlamak ve dil yetileri hususunda eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalarda bulunmaktır.

Bu doğrultuda;

  • Üniversitemizin öğretim dili yabancı dil olan programlar için zorunlu hazırlık eğitimi,
  • Öğretim dili Türkçe olan programlar için isteğe bağlı hazırlık eğitimi,
  • Üniversitemiz fakülte ve yüksekokullarında ortak zorunlu yabancı dil eğitimi alan öğrencilere İngilizceye hakim, akademik amaca yönelik olarak bölüm derslerini takip edebilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından izleyebilen, bilimsel ve yaratıcı düşünen, ülke sorunlarına duyarlı bireyler yetiştirmektir.

     Özetle; yabancı dili seven, farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurabilen, özgüven sahibi çağdaş bireyler topluma kazandırmak Yüksekokulumuzun ana misyonudur.

VİZYONUMUZ

     Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun sunmuş olduğu eğitim öğretim programları, öğrencilerin kişisel, akademik, entelektüel ve eleştirel düşünmelerine olanak sağlamayı hedeflemektedir.

     Böylece, Yüksekokulumuzda aldığı İngilizce dersleriyle, içerik bilgi ve beceri bağlamında elde ettiği kazanımlarla, öğrencilerimizin, kültürel ve sosyal yaşamda gerekli dil iletişimini sağlayabilecek sorumluluk ve özgüven taşıyan bireyler olmaları da hedeflenmektedir.

     OKÜ – YADYO olarak eğitim-öğretim kalitesini mümkün olan en üst düzeye çıkarmak, öğrencilerin ve eğitim almak isteyen paydaşlarının yabancı dil konusundaki sorunlarına akılcı çözümler sunabilmek öncelikli hedefimizdir.

22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi B-Blok 80000 Merkez/OSMANİYE
03288271000
03288250097
yadyo@osmaniye.edu.tr