2022-2023 Akademik Yılı Not Sistemi ve Devamsızlık Hakkında

Not Sistemi

Yüksekokulumuzda eğitim görecek zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık öğrencileri 2022-23 akademik yılı boyunca çeşitli değerlendirme sistemlerine tabi tutulacaklardır. İlgili sınavların öğrencilerin genel başarı notuna etkileri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

Type of Examination

Percentage

Quiz Exams

%15

Speaking Portfolio

%5

Writing Portfolio

%5

Teacher Evaluation/Student Participation

%10

Mid-Term Exams

%25

Final Exam

%40

TOTAL

%100

Altı farklı değerlendirme sonucu ile oluşacak öğrenci genel başarı puanının en az 65 olması gerekmektedir.

Devamsızlık

Yüksekokulumuzda eğitim gören öğrencilerin verilen derslerin en az %85’ine katılmaları zorunludur. Haftalık ders saatleri baz alınarak yapılan hesaplamalara göre 1 akademik yıl (2 dönem) boyunca;

Zorunlu Hazırlık Öğrencilerinin 96 saat,

İsteğe Bağlı Hazırlık Öğrencilerinin 84 saat

devamsızlık hakları bulunmaktadır. Bu süreleri aşan öğrenciler başarısız sayılarak dönem içi yapılacak sınavlara ve derslere katılma haklarını kaybederler. Derslere devam öğretim elemanları tarafından her saat alınan yoklamalarla saptanır. Sınıftaki öğretim elemanının öğrencilere izin verme yetkisi yoktur. Her öğrenci kendi devamsızlık kaydını tutmakla yükümlüdür.

Detaylı bilgi için Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Yabancı Dil Eğitim-Öğretim Yönergesini inceleyebilir ve danışman hocanızdan bilgi alabilirsiniz.

26 Eylül 2022
Karacaoğlan Yerleşkesi B-Blok 80000 Merkez/OSMANİYE