Erasmus+ ÇukurovaMed Staj Konsorsiyumu Personel Daveti

Değerli Hocalarımız;

Üniversitemizin 2014 yılından bu yana ''Yükseköğretim Ulusal Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu” faaliyeti adı altında konsorsiyum ortağı olarak yer aldığı Erasmus+ ÇukurovaMed Staj Konsorsiyumu kapsamında kurumumuza Ders Verme Hareketliliği faaliyetinde kullanılmak üzere 2 adet personel davet etme hibesi tahsis edilmiştir. Konsorsiyum özelinde öğrencilere daha kaliteli staj olanakları sunmak, farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik etmek, bölgenin ihtiyacı olan işgücünün yetiştirilmesi ve bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatı sunarak uluslararası anlamda iş deneyimi fırsatı yaratması hedeflenmektedir. Konsorsiyum nihai hedeflerine uygun olması amacı ile davet edilecek personel ve detaylar aşağıda belirtilmiştir.

Kimler Davet Edilebilir?

• Personel ders verme hareketliliği kapsamında, program ülkelerinden birinde yerleşik bir işletmede çalışan ve alanında uzman olan personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda, öğrencilere ders vermek üzere davet edilmesi.
  • İşletmeden ders vermek üzere davet edilecek personelin yurtdışında bir işletmede, eğitim merkezinde, araştırma merkezinde, ya da işletme tanımına uyan diğer bir kuruluşta istihdam edilmiş olması gerekmektedir. Bu çerçevede, uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her tür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dâhil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir.
  • Yükseköğretim kurumlarından personel davet edilmesi uygun değildir.
  • Üniversitemizde yer alan tüm bölümler faaliyete dahil olabilir.

Hibelendirme ve Süre

• Seyahat giderleri ve harcırah proje kapsamında karşılanacaktır. (Türkiye gündelik; 126 Avro)
  • En az 2 gün en fazla 5 gün, toplamda 8 saat olmak üzere ders verme hareketliliği olması.
  • 31.05.2024 tarihine kadar faaliyetin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Birimimize iletilecek talep doğrultusunda değerlendirme yapılarak hibe tahsisi yapılacaktır. Taleplerin en geç 02.02.2024 tarihine kadar birimimize iletilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla,

İletişim Adresi;

OKÜ/ Dış İlişkiler Birimi

erasmus@osmaniye.edu.tr