Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Tarihçe

Fakültemiz Uluslararası Ticaret ve Lojistik Lisans Programı 2014 yılında kurulmuştur. Öğretim dili Türkçe olan programa 2015-2016 akademik yılından itibaren normal ve ikinci öğretim olmak üzere 40’ar öğrenci alınmaktadır.

Genel Bilgiler

Gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri ile beraber, artan ürün çeşitliliği, dış ticaret hacimleri, piyasalardaki yüksek rekabet şartları ülkeler için uluslararası ticareti önemli kılmaktadır. Önemi her geçen gün artan uluslararası ticareti, sadece genel iktisat, genel işletme, yönetim ve organizasyon gibi geleneksel ticaret anlayışının temelini oluşturan disiplinlerle yönetmemek gerekmektedir. Küresel ticaretin ülke ve bölge ekonomilerine büyük katkılar sağladığı günümüzde, gelişen teknolojiyle birlikte küresel rekabet içerisinde var olabilmek multidisipliner bir anlayışla mümkün olabilecektir.

Firmalara ve ülkelere uluslararası alanda sürdürülebilir rekabet avantajı kazandırmak için tedarik zinciri boyunca faaliyetlerin yönetim ve kontrolü büyük önem taşımaktadır. Mal, hizmet, bilgi gibi faktörlerin teslim alınması, depolanması, müşterinin ihtiyaç duyduğu noktaya taşınmasıyla ilgili etkinliklerin ekonomik bir plan çerçevesinde yapılması olan lojistik, uluslararası ticaretin ana faktörlerinden birisidir. Lojistik ve uluslararası ticaretin beraber değerlendirilmesi üretim sürecinden tüketim sürecine kadar tüm birimlere etkinlik ve verimlilik sağlayarak rekabet güçlerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü ile hem uluslararası ticaret firmalarının hem de uluslararası ticaretin ana öğesi olan lojistik sektörünün ihtiyacı olan nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amaçlanmaktadır. Bölümde, uluslararası ticaret ve lojistik konusunda bilgiye ve beceriye sahip eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitimler verilecektir.

Uluslararası ticaretin ve buna bağlı olarak lojistik sektörünün hızla gelişmesi ve bu alanla ilgili yetişmiş eleman sayısının çok az olması nedeniyle mezunların çalışma ve iş bulma olanakları oldukça geniştir. Meslek elemanları, kamu ve özel sektör kuruluşlarının uluslararası ticaret ve lojistik ile ilgili tüm birimlerinde uzman eleman ve yönetici konumlarında çalışabilirler.

Bölüm mezunları aşağıda yer alan Kamu ve Özel Sektör Kuruluşlarında istihdam edilebilir:

  • Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı
  • Ulaştırma Bakanlığı
  • Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
  • Gümrük Müdürlükleri
  • Lojistik ve kargo (deniz, hava ve kara) taşımacılığı yapan işletmeler
  • Bankaların kambiyo birimleri,
  • İhracatçı birlikleri ve üye kuruluşları
  • Serbest Bölgeler
  • Dış ticaret sermaye şirketleri
  • Özel kuruluşların ihracat-ithalat birimleri
  • Liman işletmeleri
  • Gümrük müşavirlikleri
  • Uluslararası Ticaret ve Nakliyat firmaları 



22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi F Blok 80000 OSMANİYE
03288271000
03288271043
iibf@osmaniye.edu.tr