GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLERİ | ||||||||||||||||||
GÜZ GİRİŞLİLER 1. SINIF | ||||||||||||||||||
1. SINIF (GÜZ) | 1. SINIF (BAHAR) | |||||||||||||||||
DERSİN KODU | DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS | DERSİN KODU | DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS | |
GMBYLU1703 | UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) | Z | 4 | 0 | 0 | 4 | 0 | 6 | GMBYLU2703 | UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) | Z | 4 | 0 | 0 | 4 | 0 | 6 | |
GMB551 | BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH METHODS AND PUBLICATION ETHICS) | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB502 | SEMİNER (SEMINAR) | Z | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
GMBSEC1YY | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) | S | 9 | 0 | 0 | 9 | 9 | 18 | GMBSEC2YY | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) | S | 9 | 0 | 0 | 9 | 9 | 18 | |
Zorunlu | 7 | 0 | 0 | 7 | 3 | 12 | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 4 | 0 | 12 | |||||
Seçmeli | 9 | 0 | 0 | 9 | 9 | 18 | Seçmeli | 9 | 0 | 0 | 9 | 9 | 18 | |||||
Toplam | 16 | 0 | 0 | 16 | 12 | 30 | Toplam | 13 | 0 | 0 | 13 | 9 | 30 | |||||
GMBSEC1YY | SEÇMELİ DERS GRUP I | S | 9 | 0 | 0 | 9 | 9 | 18 | GMBSEC2YY | SEÇMELİ DERS GRUP II | S | 9 | 0 | 0 | 9 | 9 | 18 | |
GMB507 | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER (NEW DEVELOPMENTS IN FRUIT AND VEGETABLE TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB504 | HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ (POST-HARVEST PHYSIOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB509 | GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ (FOOD PACKAGING TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB506 | GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ (FOOD PRESERVATION METHODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB511 | GIDA ANALİZLERİNDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ (CHROMATOGRAPHIC TECHNIQUES IN FOOD ANALYSIS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB508 | RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ (SHELF-LIFE AND STORAGE TECHNIQUES) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB513 | FERMANTASYON TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR (SPECIAL TOPICS IN FERMENTATION TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB512 | FERMENTE BİTKİSEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ (FERMENTED VEGETABLE PRODUCTS TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB515 | GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞMELER (BIOCHEMICAL CHANGES IN FOODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB514 | İMMOBİLİZE HÜCRE TEKNOLOJİSİ (IMMOBILIZED CELL TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB517 | GIDALARDA RENK VE RENK MADDELERİ (COLOUR AND COLOUR PIGMENTS IN FOODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB 518 | ENZİM TEKNOLOJİSİ (ENZYME TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB521 | TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (CEREAL AND CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB520 | TAHIL ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ (CEREAL MILLING TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB523 | TAHILLARDA VE TAHIL ÜRÜNLERİNDE ANALİTİK KALİTE KONTROL (ANALYTICAL QUALITY CONTROL IN CEREALS AND CEREAL PRODUCTS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB522 | YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (SOFT CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB525 | EKMEK TEKNOLOJİSİ (BREAD TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB524 | DENEYSEL EKMEKÇİLİK (EXPERIMENTAL BREAD MAKING) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB527 | GIDA MEVZUATI (FOOD LEGISLATION) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB526 | ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ (RESEARCH TECHNIQUES) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB529 | SÜT TEKNOLOJİSİ ANALİZ YÖNTEMLERİ (MILK TECHNOLOGY ANALYSES METHODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB528 | PEYNİR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (CHEESE SCIENCE AND TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB531 | YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ (NEW PRODUCT DEVELOPMENT METHODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB530 | DONDURMA TEKNOLOJİSİ (ICE CREAM TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB533 | FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (FERMENTED MILK PRODUCTS TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB532 | SÜT MİKROBİYOLOJİSİ (MILK MICROBIOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB535 | SÜT BİLİMİ (MILK SCIENCE) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB540 | GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER (FOOD MICOLOGY AND MICOTOXINS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB541 | GIDALARA UYGULANAN ISIL İŞLEMLER (THERMAL PROCESSES IN FOODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB542 | YENİ GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ (NEW FOOD PROCESSING AND PRESERVATION TECHNIQUES) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB543 | İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB544 | İLERİ GIDA KİMYASI (ADVANCED FOOD CHEMISTRY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB545 | GIDALARDA SU AKTİVİTESİ VE NEM İZOTERMİ (WATER ACTIVITY IN FOODS AND MOISTURE ISOTERM) | S | 4 | 0 | 0 | 4 | 4 | 6 | GMB546 | GIDA AMBALAJLAMA VE PAKETLEME (FOOD PACKAGING AND PACKING) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB547 | GIDALARDA KURUTMA KİNETİĞİ (FOOD DRYING KINETICS) | S | 4 | 0 | 0 | 4 | 4 | 6 | GMB548 | GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUAT (FOOD QUALITY CONTROL AND LEGISLATION) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB553 | KARBONHİDRAT KİMYASI (CARBOHYDRATE CHEMISTRY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB550 | ENZİM KİNETİĞİ (ENZYME KINETICS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB555 | BESLENME (NUTRITION) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB560 | FONKSİYONEL SÜT ÜRÜNLERİ (FUNCTIONAL MILK PRODUCTS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB557 | ARAŞTIRMA VE DENEME YÖNTEMLERİ (RESEARCH AND EXPERIMENT METHODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB562 | ORGANİK GIDALAR (ORGANIC FOODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB559 | GIDALARIN REOLOJİK ÖZELLİKLERİ (RHEOLOGICAL PROPERTIES OF FOODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB564 | GIDALARIN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERCE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ (ENRICHMENT OF FOODS WITH BIOACTIVE COMPOUNDS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB 566 | GIDALARDA AROMA BİLEŞİKLERİ VE ANALİZ YÖNTEMLERİ (AROMA COMPOUNDS IN FOODS AND ANALYSIS METHODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | ||||||||||
BAHAR GİRİŞLİLER 1. SINIF | ||||||||||||||||||
1. SINIF (BAHAR) | 1. SINIF (GÜZ) | |||||||||||||||||
DERSİN KODU | DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS | DERSİN KODU | DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS | |
GMBYLU2703 | UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) | Z | 4 | 0 | 0 | 4 | 0 | 6 | GMBYLU2703 | UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) | Z | 4 | 0 | 0 | 4 | 0 | 6 | |
GMBSEC2YY | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 2.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) | S | 12 | 0 | 0 | 12 | 12 | 24 | GMB501 | SEMİNER (SEMINAR) | Z | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 6 | |
GMB551 | BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE YAYIN ETİĞİ (SCIENTIFIC RESEARCH METHODS AND PUBLICATION ETHICS) | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | ||||||||||
GMBSEC1YY | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 1.YY SEÇMELİ DERSLER (ELECTIVE COURSES) | S | 6 | 0 | 0 | 6 | 6 | 12 | ||||||||||
Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 4 | 0 | 6 | Zorunlu | 7 | 0 | 0 | 7 | 3 | 18 | |||||
Seçmeli | 12 | 0 | 0 | 12 | 12 | 24 | Seçmeli | 6 | 0 | 0 | 6 | 6 | 12 | |||||
Toplam | 16 | 0 | 0 | 16 | 12 | 30 | Toplam | 13 | 0 | 0 | 13 | 9 | 30 | |||||
GMBSEC2YY | SEÇMELİ DERS GRUP II | S | 12 | 0 | 0 | 12 | 12 | 24 | GMBSEC1YY | SEÇMELİ DERS GRUP I | S | 9 | 0 | 0 | 9 | 9 | 12 | |
GMB504 | HASAT SONRASI FİZYOLOJİSİ (POST-HARVEST PHYSIOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB507 | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER (NEW DEVELOPMENTS IN FRUIT AND VEGETABLE TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB506 | GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ (FOOD PRESERVATION METHODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB509 | GIDA AMBALAJLAMA TEKNOLOJİSİ (FOOD PACKAGING TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB508 | RAF ÖMRÜ VE DEPOLAMA TEKNİKLERİ (SHELF-LIFE AND STORAGE TECHNIQUES) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB511 | GIDA ANALİZLERİNDE KROMATOGRAFİ TEKNİKLERİ (CHROMATOGRAPHIC TECHNIQUES IN FOOD ANALYSIS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB512 | FERMENTE BİTKİSEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ (FERMENTED VEGETABLE PRODUCTS TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB513 | FERMANTASYON TEKNOLOJİSİNDE ÖZEL KONULAR (SPECIAL TOPICS IN FERMENTATION TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB514 | İMMOBİLİZE HÜCRE TEKNOLOJİSİ (IMMOBILIZED CELL TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB515 | GIDALARDA BİYOKİMYASAL DEĞİŞMELER (BIOCHEMICAL CHANGES IN FOODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB 518 | ENZİM TEKNOLOJİSİ (ENZYME TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB517 | GIDALARDA RENK VE RENK MADDELERİ (COLOUR AND COLOUR PIGMENTS IN FOODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB520 | TAHIL ÖĞÜTME TEKNOLOJİSİ (CEREAL MILLING TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB521 | TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (CEREAL AND CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB522 | YUMUŞAK BUĞDAY ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (SOFT CEREAL PRODUCTS TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB523 | TAHILLARDA VE TAHIL ÜRÜNLERİNDE ANALİTİK KALİTE KONTROL (ANALYTICAL QUALITY CONTROL IN CEREALS AND CEREAL PRODUCTS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB524 | DENEYSEL EKMEKÇİLİK (EXPERIMENTAL BREAD MAKING) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB525 | EKMEK TEKNOLOJİSİ (BREAD TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB526 | ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ (RESEARCH TECHNIQUES) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB527 | GIDA MEVZUATI (FOOD LEGISLATION) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB528 | PEYNİR BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ (CHEESE SCIENCE AND TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB529 | SÜT TEKNOLOJİSİ ANALİZ YÖNTEMLERİ (MILK TECHNOLOGY ANALYSES METHODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB530 | DONDURMA TEKNOLOJİSİ (ICE CREAM TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB531 | YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME YÖNTEMLERİ (NEW PRODUCT DEVELOPMENT METHODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB532 | SÜT MİKROBİYOLOJİSİ (MILK MICROBIOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB533 | FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ (FERMENTED MILK PRODUCTS TECHNOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB540 | GIDA MİKOLOJİSİ VE MİKOTOKSİNLER (FOOD MICOLOGY AND MICOTOXINS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB535 | SÜT BİLİMİ (MILK SCIENCE) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB542 | YENİ GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ (NEW FOOD PROCESSING AND PRESERVATION TECHNIQUES) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB541 | GIDALARA UYGULANAN ISIL İŞLEMLER (THERMAL PROCESSES IN FOODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB544 | İLERİ GIDA KİMYASI (ADVANCED FOOD CHEMISTRY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB543 | İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ (ADVANCED FOOD MICROBIOLOGY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB546 | GIDA AMBALAJLAMA VE PAKETLEME (FOOD PACKAGING AND PACKING) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB545 | GIDALARDA SU AKTİVİTESİ VE NEM İZOTERMİ (WATER ACTIVITY IN FOODS AND MOISTURE ISOTERM) | S | 4 | 0 | 0 | 4 | 4 | 6 | |
GMB548 | GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUAT (FOOD QUALITY CONTROL AND LEGISLATION) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB547 | GIDALARDA KURUTMA KİNETİĞİ (FOOD DRYING KINETICS) | S | 4 | 0 | 0 | 4 | 4 | 6 | |
GMB550 | ENZİM KİNETİĞİ (ENZYME KINETICS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB553 | KARBONHİDRAT KİMYASI (CARBOHYDRATE CHEMISTRY) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB560 | FONKSİYONEL SÜT ÜRÜNLERİ (FUNCTIONAL MILK PRODUCTS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB555 | BESLENME (NUTRITION) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB562 | ORGANİK GIDALAR (ORGANIC FOODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB557 | ARAŞTIRMA VE DENEME YÖNTEMLERİ (RESEARCH AND EXPERIMENT METHODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB564 | GIDALARIN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERCE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ (ENRICHMENT OF FOODS WITH BIOACTIVE COMPOUNDS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | GMB559 | GIDALARIN REOLOJİK ÖZELLİKLERİ (RHEOLOGICAL PROPERTIES OF FOODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | |
GMB 566 | GIDALARDA AROMA BİLEŞİKLERİ VE ANALİZ YÖNTEMLERİ (AROMA COMPOUNDS IN FOODS AND ANALYSIS METHODS) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 6 | ||||||||||
GÜZ VE BAHAR GİRİŞLİLER 2. SINIF | ||||||||||||||||||
2. SINIF (GÜZ) | 2. SINIF (BAHAR) | |||||||||||||||||
DERSİN KODU | DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS | DERSİN KODU | DERSİN ADI (DERSİN İNGİLİZCE ADI) | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS | |
GMBYLU3703 | UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) | Z | 4 | 0 | 0 | 4 | 0 | 6 | GMBYLU4703 | UZMANLIK ALAN DERSİ (SPECIALIZATION FIELD COURSE) | Z | 4 | 0 | 0 | 4 | 0 | 6 | |
GMBYLTEZ101 | YÜKSEK LİSANS TEZİ (MASTER THESIS) | Z | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 24 | GMBYLTEZ201 | YÜKSEK LİSANS TEZİ (MASTER THESIS) | Z | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 24 | |
Toplam | 4 | 0 | 0 | 4 | 0 | 30 | Toplam | 4 | 0 | 0 | 4 | 0 | 30 | |||||
MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ | ||||||||||||||||||
ULUSAL KREDİ | AKTS KREDİ | |||||||||||||||||
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken | 3 | 90 | ||||||||||||||||
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken | 18 | 30 | ||||||||||||||||
TOPLAM TAMAMLANMASI GEREKEN | 21 | 120 |
Görüntülenme Sayısı: 204