GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ  
 1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU  DERS ADI Z/S T U L TS  K AKTS
1.  GMB105 MATEMATİK I
 Z 3 0 0 3 3 4
2. GMB103 FİZİK I Z 3 0 0 3 3 4
3.  GMB101 GENEL KİMYA Z 3 0 2 5 4 6
4.  GMB113 GIDA BİYOLOJİSİ Z 2 0 0 2 2 2
5. GMB111 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Z 2 2 0 4 3 5
6. YDL101 YABANCI DİL I (İNG) Z 2 1 0 3 2.5 5
7. ATA101 ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ I Z 2 0 0 2 2 2
8. TDL101 TÜRK DİLİ I Z 2 0 0 2 2 2
 Toplam  19  3 2 24 21.5 30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMB104 FİZİK II Z 3 0 0 3 3 4
2. GMB106 MATEMETİK II Z 3 0 0 3 3 4
3. GMB108 ORGANİK KİMYA Z 2 0 0 2 2 4
4. GMB120 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM Z 1 2 0 3 2 5
5. GMB114 GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Z 2 0 0 2 2 4
6. YDL102 YABANCI DİL II (İNG) Z 2 1 0 3 2.5 5
7. ATA102 ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ II Z 2 0 0 2 2 2
8. TDL102 TÜRK DİLİ II Z 2 0 0 2 2 2
 Toplam  17  3  0 20  18.5  30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GMB201 MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ  Z 3 0 0 3 3 5
2. GMB203 GIDA KİMYASI Z 3 0 0 3 3 5
3. GMB205 KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ Z 3 0 0 3 3 5
4. GMB207 GENEL MİKROBİYOLOJİ Z 2 0 0 2 2 3
5. GMB209 ANALİTİK KİMYA Z 2 0 0 2 2 3
6. GMB 211 TEKNİK İNGİLİZCE I Z 3 0 0 3 3 4
 7.  GMBSEC201 GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.YY SEÇMELİ DERSLER  S  1 2 5
 Toplam   17 2 0 19 28 30
 
 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB213 BİLGİSAYAR DESTEKLİ İSTATİSTİKSEL METOTLAR  S  0
2. GMB215 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM S 1 2 0 3 2 5
3. GMB231 AKADEMİK TÜRKÇE S 2 0 0 2 2 2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMB206 REAKSİYON KİNETİĞİ Z 2 0 0 2 2 3
2. GMB208 MÜHENDİSLİK TERMODİNAMİĞİ Z 3 0 0 3 3 4
3. GMB210 TEKNİK İNGİLİZCE II Z 3 0 0 3 3 4
4. GMB222 BESLENME İLKELERİ Z 3 0 0 3 3 3
5. GMB206

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

Z 3 0 0 3 3 4
6. GMB232 AKIŞKANLAR MEKANİĞİ Z 3 0 0 3 3 3
7.  GMBSEC204

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2

S 2 0 0 2 2 4
8. GMB240  GIDA BİYOKİMYASI Z  0 3 3
9.   GMBSEC206 GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 S  2  0  2  2
 Toplam   23 0 0 23 23 30
 
 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB226 LABORATUVAR TEKNİĞİ (4. YY GRUP 1) S 2 0 0 2 2 4
2. GMB228 MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK (4. YY GRUP 1) S 2 0 0 2 2 4
3. GMB224  MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ (4. YY GRUP 2)  2  0
4. GMB230  MALZEME BİLGİSİ (4. YY GRUP 2)  2  0  2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMB303 KÜTLE AKTARIMI Z 2 0 0 2 2 3
2. GMB305 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I Z 2 0 2 4 3 4
3. GMBSEC301

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

S 3 0 0 3 3 4
4. GMBSEC303 GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 S 2 0 0 2 2 3
5. GMB323 ENSTRUMENTAL GIDA ANALİZLERİ Z 2 2 0 4 3 3
6. GMB325  BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Z 3 0 0 3 3 4
7.  GMBSEC305  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 S 2 0 0 2 2 3
8.   GMBSEC307  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 4  S  2
9.  GMB341   ISI AKTARIMI  Z  3  0  0
 10.  STJ333  YAZ STAJI I  Z
 Toplam   19 4 2 25 22 30
 
 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB311 GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ (5.YY  GRUP 1) S 3 0 0 3 3 4
2. GMB313

BİOPROSES MÜHENDİSLİĞİ (5.YY  GRUP 1)

S 3 0 0 3 3 4
3. GMB319 GIDA KATKI MADDELERİ VE TOKSİKOLOJİ (5.YY  GRUP 2) S 2 0 0 2 2 3
4. GMB321 GIDA ANALİZLERİNDE MOLEKÜLER TEKNİKLER (5.YY  GRUP 2) S 2 0 0 2 2 3
5. GMB327 ZEYTİN İŞLEME TEKNOLOJİSİ (5.YY  GRUP 3) S 2 0 0 2 2 3
6. GMB329 ORGANİK GIDALAR (5.YY  GRUP 3) S 2 0 0 2 2 3
7.  GMB335 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (5.YY  GRUP 4) 0
8.  GMB337 GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÇEŞİTLİ PROSESLER (5.YY  GRUP 4)
9.   GMB339 YENİ NESİL GIDALAR (5.YY  GRUP 4) 2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GMB302 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II Z 2 0 2 4 3 5
2. GMB304 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI Z 3 0 0 3 3 4
3. GMB306 TEMEL İŞLEMLER Z 3 2 0 5 4 6
4. GMBSEC302 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

S 3 0 0 3 3 5
5. GMBSEC304  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 S 2 0 0 2 2 4
6.  GMB328 GIDA AMBALAJLAMA VE MUHAFAZA Z 3 0 0 3 3 4
7. GMBSEC306  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 S 2 0 0 2 2 2
 Toplam   18 2 2 22 20 30
 
 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB320 FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ (6. YY GRUP 1) S 3 0 0 3 3 5
2. GMB340 ENDÜSTRİYRL MİKROBİYOLOJİ (6. YY GRUP 1) S 3 0 0 3 3 5
3. GMB324 ENZİM TEKNOLOJİSİ (6 YY GRUP 2) S 2 0 0 2 2 4
4. GMB 326 DUYUSAL ANALİZ (6 YY GRUP 2) S 2 0 0 2 2 4
5. GMB330 YENİ ÜRÜN TASARIMI (6. YY GRUP 3) S 2 0 0 2 2 2
1.  GMB332  KURUTMA TEKNOLOJİSİ (6. YY GRUP 3) S 2 0 0 2 2 2
2.  GMB334 GIDA VE ÜRÜN GELİŞTİRME (6. YY GRUP 3) S 2 0 0 2 2 2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GMB403 GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI I Z 0 0 2 2 1 3
2. GMB405 PROSES KONTROL Z 2 0 0 2 2 3
3. GMB409 SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ Z 3 0 0 3 3 5
 4. GMBSEC401 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

 S 2 0  2  3
 5. GMBSEC403  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 S  3
 6. GMB423 MEZUNİYET TEZİ I 2 1
 7.  GMB425  TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ 0
 8.  GMBSEC405 GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3
9. STJ316 YAZ STAJI II Z 0 0 0 0 0 3
 Toplam  17 0 2 19 17 30
 
 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB415 ALKOLLÜ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 1) S 2 0 0 2 2 3
2. GMB417 MEYVE SUYU VE GAZLI İÇECEK TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 1) S 2 0 0 2 2 3
3. GMB419 ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 2) S 3 0 0 3 3 4
4. GMB421 SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 2) S 3 0 0 3 3 4
5. GMB427 GIDA VE SAĞLIK (7.YY GRUP 3) S 2 0 0 2 2 4
6.  GMB435 İŞLETME SANİTASYONU (7. YY GRUP 3) S 2 0 0 2 2 4
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMB402 MEZUNİYET TEZİ II Z 2 0 0 2 1 4
2. GMB404 GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI II Z 0 0 2 2 1 3
3. GMB406 PROSES TASARIMI VE UYGULAMALARI Z 2 2 0 4 3 5
 4. GMB408  MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ Z 3 0 0 3 3 5
5.  GMB410 YAĞ İŞLEME TEKNOLOJİSİ Z 3 0 0 3 3 5
6. GMBSEC402  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 S 3 0 0  3 3 5
7.  GMBSEC404 GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 S 2 0 0 2 2 3
 Toplam   15 2 2 19 16 30
 
 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB412 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (8. YY GRUP 1) S 3 0 0 3 3 5
2. GMB420 FONKSİYONEL GIDALAR (8. YY GRUP 1) S 3 0 0 3 3 5
3. GMB416 GIDA MAKİNE VE EKİPMANLARI (8. YY GRUP 2) S 2 0 0 2 2 3
4. GMB418 PEYNİR TEKNOLOJİSİ (8. YY GRUP 2) S 2 0 0 2 2 3
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

TOPLAM KREDİ : 156 TOPLAM ACTS : 240



Gıda Mühendisliği bölümü lisans programı ders listelerinin  indirilebilir (yazdırılabilir) formu


Görüntülenme Sayısı: 248