GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ | |||||||||
1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB105 | MATEMATİK I |
Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
2. | GMB103 | FİZİK I | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
3. | GMB101 | GENEL KİMYA | Z | 3 | 0 | 2 | 5 | 4 | 6 |
4. | GMB113 | GIDA BİYOLOJİSİ | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
5. | GMB111 | TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 5 |
6. | YDL101 | YABANCI DİL I (İNG) | Z | 2 | 1 | 0 | 3 | 2.5 | 5 |
7. | ATA101 | ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ I | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
8. | TDL101 | TÜRK DİLİ I | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
Toplam | 19 | 3 | 2 | 24 | 21.5 | 30 | |||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB104 | FİZİK II | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
2. | GMB106 | MATEMETİK II | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
3. | GMB108 | ORGANİK KİMYA | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
4. | GMB120 | BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM | Z | 1 | 2 | 0 | 3 | 2 | 5 |
5. | GMB114 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
6. | YDL102 | YABANCI DİL II (İNG) | Z | 2 | 1 | 0 | 3 | 2.5 | 5 |
7. | ATA102 | ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ II | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
8. | TDL102 | TÜRK DİLİ II | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
Toplam | 17 | 3 | 0 | 20 | 18.5 | 30 | |||
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB201 | MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
2. | GMB203 | GIDA KİMYASI | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
3. | GMB205 | KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
4. | GMB207 | GENEL MİKROBİYOLOJİ | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
5. | GMB209 | ANALİTİK KİMYA | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
6. | GMB 211 | TEKNİK İNGİLİZCE I | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
7. | GMBSEC201 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.YY SEÇMELİ DERSLER | S | 1 | 2 | 0 | 3 | 2 | 5 |
Toplam | 17 | 2 | 0 | 19 | 28 | 30 | |||
2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB213 | BİLGİSAYAR DESTEKLİ İSTATİSTİKSEL METOTLAR | S | 1 | 2 | 0 | 3 | 2 | 5 |
2. | GMB215 | BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM | S | 1 | 2 | 0 | 3 | 2 | 5 |
3. | GMB231 | AKADEMİK TÜRKÇE | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB206 | REAKSİYON KİNETİĞİ | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
2. | GMB208 | MÜHENDİSLİK TERMODİNAMİĞİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
3. | GMB210 | TEKNİK İNGİLİZCE II | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
4. | GMB222 | BESLENME İLKELERİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
5. | GMB206 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 |
Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
6. | GMB232 | AKIŞKANLAR MEKANİĞİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
7. | GMBSEC204 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 |
S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
8. | GMB240 | GIDA BİYOKİMYASI | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
9. | GMBSEC206 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
Toplam | 23 | 0 | 0 | 23 | 23 | 30 | |||
2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB226 | LABORATUVAR TEKNİĞİ (4. YY GRUP 1) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
2. | GMB228 | MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK (4. YY GRUP 1) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
3. | GMB224 | MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ (4. YY GRUP 2) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
4. | GMB230 | MALZEME BİLGİSİ (4. YY GRUP 2) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB303 | KÜTLE AKTARIMI | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
2. | GMB305 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | 3 | 4 |
3. | GMBSEC301 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 |
S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
4. | GMBSEC303 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
5. | GMB323 | ENSTRUMENTAL GIDA ANALİZLERİ | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 3 |
6. | GMB325 | BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
7. | GMBSEC305 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
8. | GMBSEC307 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 4 | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
9. | GMB341 | ISI AKTARIMI | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
10. | STJ333 | YAZ STAJI I | Z | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 |
Toplam | 19 | 4 | 2 | 25 | 22 | 30 | |||
3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB311 | GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ (5.YY GRUP 1) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
2. | GMB313 |
BİOPROSES MÜHENDİSLİĞİ (5.YY GRUP 1) |
S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
3. | GMB319 | GIDA KATKI MADDELERİ VE TOKSİKOLOJİ (5.YY GRUP 2) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
4. | GMB321 | GIDA ANALİZLERİNDE MOLEKÜLER TEKNİKLER (5.YY GRUP 2) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
5. | GMB327 | ZEYTİN İŞLEME TEKNOLOJİSİ (5.YY GRUP 3) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
6. | GMB329 | ORGANİK GIDALAR (5.YY GRUP 3) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
7. | GMB335 | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (5.YY GRUP 4) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
8. | GMB337 | GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÇEŞİTLİ PROSESLER (5.YY GRUP 4) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
9. | GMB339 | YENİ NESİL GIDALAR (5.YY GRUP 4) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB302 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | 3 | 5 |
2. | GMB304 | GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
3. | GMB306 | TEMEL İŞLEMLER | Z | 3 | 2 | 0 | 5 | 4 | 6 |
4. | GMBSEC302 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 |
S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
5. | GMBSEC304 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
6. | GMB328 | GIDA AMBALAJLAMA VE MUHAFAZA | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
7. | GMBSEC306 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
Toplam | 18 | 2 | 2 | 22 | 20 | 30 | |||
3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB320 | FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ (6. YY GRUP 1) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
2. | GMB340 | ENDÜSTRİYRL MİKROBİYOLOJİ (6. YY GRUP 1) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
3. | GMB324 | ENZİM TEKNOLOJİSİ (6 YY GRUP 2) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
4. | GMB 326 | DUYUSAL ANALİZ (6 YY GRUP 2) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
5. | GMB330 | YENİ ÜRÜN TASARIMI (6. YY GRUP 3) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
1. | GMB332 | KURUTMA TEKNOLOJİSİ (6. YY GRUP 3) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
2. | GMB334 | GIDA VE ÜRÜN GELİŞTİRME (6. YY GRUP 3) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 2 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB403 | GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI I | Z | 0 | 0 | 2 | 2 | 1 | 3 |
2. | GMB405 | PROSES KONTROL | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
3. | GMB409 | SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
4. | GMBSEC401 |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 |
S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
5. | GMBSEC403 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
6. | GMB423 | MEZUNİYET TEZİ I | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 1 | 2 |
7. | GMB425 | TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 3 |
8. | GMBSEC405 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
9. | STJ316 | YAZ STAJI II | Z | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 3 |
Toplam | 17 | 0 | 2 | 19 | 17 | 30 | |||
4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB415 | ALKOLLÜ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 1) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
2. | GMB417 | MEYVE SUYU VE GAZLI İÇECEK TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 1) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
3. | GMB419 | ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 2) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
4. | GMB421 | SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 2) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 4 |
5. | GMB427 | GIDA VE SAĞLIK (7.YY GRUP 3) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
6. | GMB435 | İŞLETME SANİTASYONU (7. YY GRUP 3) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 4 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB402 | MEZUNİYET TEZİ II | Z | 2 | 0 | 0 | 2 | 1 | 4 |
2. | GMB404 | GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI II | Z | 0 | 0 | 2 | 2 | 1 | 3 |
3. | GMB406 | PROSES TASARIMI VE UYGULAMALARI | Z | 2 | 2 | 0 | 4 | 3 | 5 |
4. | GMB408 | MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
5. | GMB410 | YAĞ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Z | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
6. | GMBSEC402 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
7. | GMBSEC404 | GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
Toplam | 15 | 2 | 2 | 19 | 16 | 30 | |||
4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ | |||||||||
SIRA NO |
DERS KODU | DERS ADI | Z/S | T | U | L | TS | K | AKTS |
1. | GMB412 | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (8. YY GRUP 1) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
2. | GMB420 | FONKSİYONEL GIDALAR (8. YY GRUP 1) | S | 3 | 0 | 0 | 3 | 3 | 5 |
3. | GMB416 | GIDA MAKİNE VE EKİPMANLARI (8. YY GRUP 2) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
4. | GMB418 | PEYNİR TEKNOLOJİSİ (8. YY GRUP 2) | S | 2 | 0 | 0 | 2 | 2 | 3 |
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi. |
TOPLAM KREDİ : 156 TOPLAM ACTS : 240 |
Gıda Mühendisliği bölümü lisans programı ders listelerinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu |
Görüntülenme Sayısı: 248