Ekoturizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans
|
Tarihçe |
|
Ekoturizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans Programı Rekreasyon Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Organik Tarım İşletmeciliği bölümlerinin yer aldığı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı olan disiplinler arası bir programdır. Ekoturizm Rehberliği Anabilim Dalı, 2023 tarihinde kurulmuştur. Ekoturizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans programı, ilk öğrencilerini 2024-2025 Eğitim-Öğretim Güz döneminde almaya başlamıştır. Program disiplinler arası olup (Rekreasyon Yönetimi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Organik Tarım işletmeciliği) 8 öğretim üyesi bulunmaktadır. Öğrencilerimiz Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kadirli yerleşkesi içerisinde bulunan kütüphane, yemekhane, kafeterya gibi pek çok mekândan kolaylıkla faydalanma imkânı bulmaktadır. |
|
Misyon |
|
Bilimsel araştırma, yenilikçi düşünce ve etik değerlere dayanan; rekreasyon yönetimi, gastronomi ve mutfak sanatları ile organik tarım işletmeciliğini bütünleştiren disiplinlerarası iş birliğiyle bilgi ve teknolojiyi çevresel ve toplumsal faydaya dönüştüren, sürdürülebilir ekoturizm rehberliğinde uluslararası yetkin araştırmacı ve liderler yetiştirmek. |
|
Vizyon |
|
Evrensel bilim değerleriyle uyumlu, araştırma ve yenilikte öncü; doğa temelli, topluluk odaklı ve sürdürülebilir turizm için bilimsel yaklaşımların uygulanmasını benimseyen, ekoturizm rehberliği alanında uluslararası saygınlığa sahip bir ana bilim dalı olmak |
|
Program Tanıtımı |
|
Ekoturizm Rehberliği (Tezli) yüksek lisans programı; rekreasyon yönetimi, gastronomi ve mutfak sanatları ile organik tarım işletmeciliğini disiplinlerarası bir çatı altında birleştirerek sürdürülebilir, doğa temelli turizm için yetkin uzmanlar yetiştirir. Program; bilimsel araştırma, yenilikçi uygulamalar ve etik değerlere dayalı eğitim anlayışıyla eğitim sunmaktadır. Mezunlar; ekoturizm rehberliği, destinasyon ve korunan alan yönetimi, topluluk temelli turizm, gastronomi-agroturizm girişimleri ve akademide uluslararası ölçekte etkili roller üstlenebilecek bilgi, beceri ve liderlik donanımına sahip olur. |
|
Programın Amacı |
|
|
Rekreasyon yönetimi, gastronomi ve organik tarımı bütünleyen disiplinlerarası yaklaşımla; etik ve yenilikçi araştırma kültürünü benimseyen, bilgi ve teknolojiyi çevresel ve toplumsal faydaya dönüştürebilen, uluslararası yetkinlikte ekoturizm rehberleri ve araştırmacılar yetiştirmek. |
|
|
Sektörle uyumlu ve toplumla etkileşimli iş birlikleriyle sürdürülebilir ekoturizm alanında uygulamalı araştırmalar yürütmek; ziyaretçi yönetimi, etik rehberlik ve kalite/sertifikasyon konularında kanıta dayalı model, ölçüt ve politika/uygulama önerileri geliştirerek bilgi aktarımı ve kapasite geliştirmeye katkı sağlamak. |
|
|
Program Eğitim Hedefleri |
|
|
1. |
Rekreasyon yönetimi, gastronomi ve organik tarımı bütünleyen bir müfredat ve araştırma ekosistemi kurarak sürdürülebilir ekoturizm rehberliğinde yetkin insan kaynağı yetiştirmek. |
|
2. |
Sektördeki öncelikli problemlere yönelik uygulamalı, kanıta dayalı projeler yürütmek; model, ölçüt ve politika/uygulama önerileri üretmek. |
|
3. |
Veri analitiği ve dijital anlatım gibi teknolojileri ders ve tezlerde etkin kullanmak; kalite/sertifikasyon çerçeveleriyle uyumlu çıktılar üretmek. |
|
Program Çıktıları |
|
|
1. |
Ekoturizm ve sürdürülebilirlik kuramlarını ileri düzeyde açıklar, karşılaştırır ve uygular. |
|
2. |
Disiplinlerarası entegrasyonu (rekreasyon yönetimi, gastronomi, organik tarım) gerektiren bir problemi tanımlar, modelleyip çözüm önerisi geliştirir. |
|
3. |
Saha araştırması tasarlar; uygun nitel/nicel yöntemleri seçer, istatistik yazılımları ile veri analiz eder ve bulguları raporlar. |
|
4. |
Ekoturistik faaliyetlerde risk analizi yapar; güvenlik ve ilk yardım protokollerini uygular. |
|
5. |
Ekoturistik faaliyetler için, çağdaş teknolojiyi ve uygun yöntemleri kullanır. |
|
6. |
Açık alan rekreasyonu ve ekoturizm konusunda ulusal ve uluslararası politikaları, yasaları ve yükümlülükleri açıklar ve uygular. |
|
7. |
Açık alan rekreasyonu ve ekoturizm seyahat, yiyecek-içecek ve konaklama işletmeciliği mesleğinin etik sorumluluğu kapsamında, çevre ve iş güvenliği konularında bilgi verebilir ve uygulayabilir. |
|
8. |
Bağımsız davranma, inisiyatif kullanma, yaratıcılık, etkin iletişim ve liderlik becerilerini akademik çalışmalarında ve/veya saha temelli projelerinde gösterebilir. |
|
Ekoturizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans programından mezun olan öğrenciler kendi ilgi alanları çerçevesinde açık alan rekreasyonu ve ekoturizm özel, tüzel ve kamu seyahat, yiyecek-içecek ve konaklama işletmeleri olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüklerinde ekoturizm rehberi/ doğa rehberi, turizmde rota planlayıcısı, tur tasarımcısı, destinasyon/korunan alan yönetimi uzmanı, sürdürülebilir turizm danışmanı olarak çalışabilecekleri gibi akademik kariyer olanaklarına da sahiptir. |
|
T.C. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı'nın 75850160-102.01.01-E.29596 sayılı yazısı ile Ekoturizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans Programı mezunlarının 6326 sayılı Turist Rehberleri Meslek Kanunu'nun 3.maddesi'nde belirtilen eğitimleri başarı ile tamamlamaları durumunda "Turizm Rehberliği" Tezli yüksek Lisans Programı mezunları ile aynı haklara sahip olabileceklerine karar verilmiştir. |
|
Tezli Yüksek Lisans Kabul Koşulları |
|
Koşullar metin |
|
alt bilgi |
|
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Tezli Yüksek Lisans Başvuru Şartları |
|
|
Başvuru yapılacak olan programa ait özel başvuru koşullarını sağlıyor olmak. |
|
|
Son beş yıl içinde yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı (ALES)’ndan 55,00 puan almış olmak. |
|
|
Lisans mezuniyet not ortalamasının 100 tam puan üzerinden yüzlük sistemde en az 50,00 veya dörtlük sistemde en az 2,00 olması gerekmektedir. (Yüzlük sistem dışında düzenlenmiş olan not çizelgesi dönüşümü Yükseköğretim Kurulu tarafından 09.10.2008 tarihinde yayımlanan Dönüşüm Tablosu esas alınarak yapılacaktır.) |
|
|
Tezli Yüksek Lisans Programı Ön Değerlendirme Süreci |
|
Ekoturizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans Programına başvuran adaylardan yazılı sınava alınacak aday sayısı; ilan edilen kontenjanın 5 (beş) katı, ile sınırlıdır. Yazılı sınava ve mülakata çağrılacak adayların sıralaması ALES Puanının %50’si, Lisans mezuniyet notunun %40’ı ve Yabancı Dil Puanının %10’unun toplamı alınarak hesaplanacaktır. Yabancı dil belgesi bulunmayan adayların yabancı dil puanı sıfır kabul edilerek hesaplama yapılır. |
|
Tezli Yüksek Lisans Programı Değerlendirme Süreci |
|
Ön değerlendirme sürecinde başarılı olan adayların değerlendirilmesi yapılırken ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si, YDS ya da eşdeğer yabancı dil puanının %10’u (yabancı dil puanı olmayan veya müracaat sırasında sınav sonuç belgesini ibraz etmeyen adayların yabancı dil puanı sıfır kabul edilecektir), bilim sınavı veya mülakat sonucunun %20’si esas alınacaktır. Yüksek lisans giriş sınavı başarı puanı 55,00 veya daha fazla olan adaylar puanlarına göre sıralanacak, kontenjan dahilinde asıl liste ile yedek liste ilan edilecektir. Giriş sınavı başarı puanlarının eşit olması halinde sırasıyla ALES, lisans mezuniyet ve yabancı dil puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır. Mülakat/Bilim sınavına girmeyen aday başarısız sayılacaktır. |
|
Tezli Yüksek Lisans Mezuniyet Koşulları |
|
Ekoturizm Rehberliği Tezli yüksek lisans programından mezun olabilmek için yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasını başarıyla tamamlamış olmak ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin ilgili hükümlerini yerine getirmek gerekmektedir. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Ders aşaması tamamlandıktan sonra danışman öğretim üyesinin yönlendirmesi ile belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak danışmana ve danışman tarafından belirlenmiş jüri üyelerine teslim edilmelidir. Tezi akademik ölçütler çerçevesinde yeterli bulunan öğrencinin, çalışmasını atanacak jüri önünde sözlü olarak sunması istenmektedir. Tez savunması sonucunda başarılı bulunan öğrenci “bilim uzmanı” kabul edilir. |
|
Üst Derece Programlara Geçiş |
|
Ekoturizm Rehberliği Tezli yüksek lisans programından gerekli şartları tamamlayarak yüksek lisans derecesi ile mezun olan öğrencilerimiz doktora için gerekli (YÖKDİL, ALES) sınavlarda aldıkları sonuçlara bağlı olarak müracaat ettikleri kurumların yeterlik şartlarını sağladıkları durumlarda alan ve alan dışı doktora programlarına kabul edilebilirler. |
|
Ekoturizm Rehberliği yüksek lisans programı tanıtım kitapçığı |
|
Öğretim Üyeleri |
|
| Ana Bilim Dalı Başkanı | |
| Dr. Öğr. Üyesi Aslı Özge ÖZGEN ÇİĞDEMLİ | |
| Rekreasyon Yönetimi Bölümü | |
|
90 328 827 10 00-5881
|
|
|
asliozgencigdemli@osmaniye.edu.tr
|
|
|
asliozgencigdemli@korkutata.edu.tr
|
|
| Öğretim Üyesi | |
| Prof. Dr. Çağdaş AKPINAR | |
| Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü | |
|
+90 328 888 00 90-5861
|
|
|
cagdasakpinar@osmaniye.edu.tr
|
|
| cagdasakpinar@korkutata.edu.tr |
![]() |
Öğretim Üyesi |
| Doç. Dr. Önder YAYLA | |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü | |
|
+90 328 888 00 90- 5821
|
|
|
onderyayla@osmaniye.edu.tr
|
|
|
|
| Öğretim Üyesi | |
| Prof. Dr. Tugay AYAŞAN | |
| Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü | |
|
+90 328 888 00 90-5860
|
|
|
tugayayasan@osmaniye.edu.tr
|
|
|
tugayayasan@korkutata.edu.tr
|
| Öğretim Üyesi | |
| Doç. Dr. Nermin BAHŞİ | |
| Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü | |
|
+90 328 888 00 90-5862
|
|
|
nerminbahsi@osmaniye.edu.tr
|
|
|
nerminbahsi@korkutata.edu.tr
|
![]() |
Öğretim Üyesi |
| Dr. Öğr. Üyesi Yasim KARACA | |
| Rekreasyon Yönetimi Bölümü | |
|
90 328 827 10 00-5880
|
|
|
yasinkaraca@osmaniye.edu.tr
|
|
|
yasinkaraca@korkutata.edu.tr
|
![]() |
Öğretim Üyesi |
| Doç. Dr. Meral ÜZÜLMEZ | |
| Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü | |
|
+90 328 827 10 00-5823
|
|
|
meraluzulmez@osmaniye.edu.tr
|
|
|
meraluzulmez@korkutata.edu.tr
|
![]() |
Öğretim Üyesi |
| Dr. Öğr. Üyesi Selen UYGUNGİL ERDOĞAN | |
| Rekreasyon Yönetimi Bölümü | |
|
+90 328 827 10 00-5882
|
|
|
suygungilerdogan@osmaniye.edu.tr
|
|
|
suygungilerdogan@korkutata.edu.tr
|
|
T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ekoturizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans Programı Haftalık Ders Programı |
||||||||
|
Günler/Saat |
08.10-09.00 |
09.10-10.00 |
10.10-11.00 |
11.10-12.00 |
13.10-14.00 |
14.10-15.00 |
15.10-16.00 |
16.10-17.00 |
|
Pazartesi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Salı |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çarşamba |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Perşembe |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cuma |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ekoturizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans Programının yazdırılabilir formu |
||||||||
|
ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ. EKOTURİZM REHBERLİĞİ ANA BİLİM DALI BAŞKANLIĞI… |
||||||||
|
Not |
||||||||
|
EKOTURİZM REHBERLİĞİ ANA BİLİM DALI TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERSLER-AKTS KREDİLERİ (2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) |
|||||||||
|
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TOPLAM |
|
|
|
|
|
|
|||
|
Notlar: |
|||||||||
|
* |
|||||||||
|
** |
|||||||||
|
|
|||||||||
|
1. SINIF 1. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
7 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Not. |
|||||||||
|
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TOPLAM |
|
|
|
|
|
|
|||
|
Notlar: |
|||||||||
|
* |
|||||||||
|
** |
|||||||||
|
|
|||||||||
|
1. SINIF 2. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
|
||||||||
|
2 |
|
||||||||
|
3 |
|||||||||
|
4 |
|||||||||
|
5 |
|||||||||
|
6 |
|||||||||
|
7 |
|||||||||
|
Not. |
|||||||||
|
2. SINIF 3. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
|||||||||
|
2 |
|||||||||
|
TOPLAM |
|||||||||
|
Not. |
|||||||||
|
2. SINIF 4. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) |
|||||||||
|
S/N |
DERS KODU |
DERS ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
|
1 |
|||||||||
|
2 |
|||||||||
|
TOPLAM |
|||||||||
|
Not. |
|||||||||
|
ANA DAL MEZUNİYET İÇİN TAMAMLANMASI GEREKEN ULUSAL KREDİ ve AKTS KREDİ |
||
|
|
ULUSAL KREDİ |
AKTS KREDİ |
|
Zorunlu Dersler için Tamamlanması Gereken |
||
|
Seçmeli Dersler için Tamamlanması Gereken |
||
|
Toplam Tamamlanması Gereken |
||
|
Ekoturizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans programı ders listesinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu |
|
EKOTURİZM REHBERLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS
ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI ZORUNLU DERS İÇERİKLERİ |
|||||||||||||||||
|
1. SINIF / 1.YARIYIL |
|||||||||||||||||
|
S/N |
Dersin Kodu |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
|
1. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
2. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
3. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
4. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
5. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi. |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
|
1. SINIF / 2.YARIYIL |
|||||||||||||||||
|
S/N |
Dersin Kodu |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
|
1. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
2. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
3. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
4. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
5. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi. |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
|
2. SINIF / 3.YARIYIL |
|||||||||||||||||
|
S/N |
Dersin Kodu |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
|
1. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
2. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi. |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
|
2. SINIF / 4.YARIYIL |
|||||||||||||||||
|
S/N |
Dersin Kodu |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
|
1. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
2. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi. |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
|
EKOTURİZM REHBERLİĞİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS ANA DAL ÖĞRETİM PROGRAMI SEÇMELİ DERS İÇERİKLERİ |
|||||||||||||||||
|
1. SINIF / 1.YARIYIL |
|||||||||||||||||
|
S/N |
Dersin Kodu |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
|
1. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
2. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
3. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
4. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
5. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
6. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
7. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi. |
|||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||
|
1. SINIF / 2.YARIYIL |
|||||||||||||||||
|
S/N |
Dersin Kodu |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
L |
TS |
K |
AKTS |
||||||||
|
1. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
2. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
3. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
4. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
5. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
6. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
7. |
|||||||||||||||||
|
İçerik: |
|||||||||||||||||
|
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi. |
|||||||||||||||||
|
Ekoturizm Rehberliği Tezli Yüksek Lisans programı ders içeriklerinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu |
|||||||||||||||||
Görüntülenme Sayısı: 958




