Uzaktan Eğitimde Dersler E-Stüdyoda

Üniversitemiz Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM), uzaktan eğitim ile yürütülen dersleri e-stüdyo ortamına taşıdı. Konuyla ilgili açıklama yapan UZEM müdürü Doç. Dr. Oğuzhan ÇOLAKKADIOĞLU “E-Stüdyo Uzaktan Eğitim alanında online(senkron) eğitim veren üniversitelerde ders alan öğrencilerin derse aktif katılımlarını ve öğretim elemanlarının ilgi çeken dersler oluşturmalarını sağlayan ortamlar oluşturduğunu, bu ortamlarda bulunan eğitim teknolojilerinin en üst potansiyelde kullanımı ve adaptasyonu ile uzaktan eğitimin başarısını artırmak amacıyla tasarlanmış ve geliştirilmiş bir model olduğunu belirtti.

Uzaktan öğrenme ve eğitimin yapıldığı mekânın yeterli düzeyde teknolojik donanıma sahip olması verilen eğitimin kalite ve başarı düzeyini de arttırdığını daha kaliteli ders kayıtları ve daha hızlı veri aktarımı sağlandığını söyledi. Dersler işlenirken öğretim elemanlarının isterse oturarak dokunmatik ekran ile isterse ayakta LCD monitör ile dersi aralıksız takip ederek işleyebildiğini bir monitörde ders içeriği yer alırken diğerinde öğrencilerin sorularının bulunduğu ekran yer alarak senkron bir şekilde dersleri yürütebildiğini belirtti. Dokunmatik ekran ve e-tahta sayesinde ders içeriklerinin üzerinde müdahale edilebilir ve öğrencilerin bu işlemleri anında ekranlarından görebilir hale geldiğini, şu anda üniversitemizde 1 tane bulunan e-stüdyonun ileride tüm birimlerde oluşturulması için çalışmaların devam ettiğini, öğretim elemanlarımızın UZEM ile irtibata geçerek derslerini e-stüdyo ortamında sunabileceklerini söyledi.

1 Nisan 2023 (Bu haber 412 defa görüntülendi)
OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleskesi 80000 Merkez / OSMANİYE
uzem@osmaniye.edu.tr