Kadınlar Günü’nde İş Yaşamındaki Cinsiyet Ayrımcılığını Konuştuk
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, OKÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin katkısıyla üniversitemiz Kadın Platformu Koordinatörlüğü tarafından ‘‘İş Yaşamında Ayrımcılık’’ konulu Webinar düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla OKÜ Kadın Platformu Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Webinar’da, kadınların iş yaşamında karşılaştığı eşitsizlikler konuşuldu. Üniversitemiz Kadın Platformu Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Canan Büyükaşık Çolak’ın yürütücülüğünü yaptığı programda, Atılım Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülçin Akbaş Uslu konuk konuşmacı olarak yer aldı.

Kadınlara Üst-İdari Pozisyonlarda Yeterince Yer Verilmiyor

Konuşmasında, toplumsal cinsiyet eşitsizliği temelinde özellikle iş yaşamındaki ayrımcılığa değinen Gülçin Akbaş Uslu, kadınların iş yaşamına katılımının önünde ‘‘cam tavan’’ ve ‘‘cam duvar’’ olarak adlandırılan çeşitli engeller olduğunu, bu engellerin bir sonucu olarak kadınların istihdamda yer alsalar bile idari pozisyonlarda yeterince temsil edilmediklerini ifade etti.

Duygusal Emeğin Değeri Göz Ardı Ediliyor

Cinsiyet eşitsizliği ve iş hayatındaki emeğin görünmemesi gibi konuların da ele alındığı programda, idari pozisyonda olan kadınların da toplumsal cinsiyete dayalı kalıplaşmış yargılarla mücadele ettikleri ve çalışma yaşamında kadın emeğinin duygusal emek boyutunun çoğu zaman göz ardı edildiği vurgulandı.
12 Mart 2024 (Bu haber 82 defa görüntülendi)
OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleskesi 80000 Merkez / OSMANİYE
uzem@osmaniye.edu.tr