2022 DGS Sonucu Üniversitemize Kayıt Hakkı Kazanan Adayların Dikkatine

2022 DGS Sonucu Üniversitemize Kayıt Hakkı Kazanan Adaylar üniversite kayıtlarını 08-12 Eylül 2022 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yaptırmaları gerekmektedir. Kaydını e-devlet üzerinden yaptıramayan adaylar 09-14 Eylül tarihleri arasında üniversiteye şahsen gelerek kayıt yaptıracaktır.

Kayıt Yeri: Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ve Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna yerleşen adayların kayıtları kendi okullarında, diğer adayların ise Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Karacaoğlan Yerleşkesi/ OSMANİYE adresinde yapılacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) DGS Sonuç Belgesinin bilgisayar çıktısı.

2) Adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Aslı),*

* 2022 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2022 DGS’de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabileceklerdir.

** Ders içerikleri ve transkript muafiyet işlemleri için gerekli olduğundan, öğrenci kaydınızı tamamladıktan sonra ders içeriği ve transkript ile bölümünüze başvurmanız gerekmektedir.

Not: 2000 ve daha önceki yıllarda doğmuş erkek adaylardan kayıt esnasında lüzum görülmesi durumunda Üniversiteye kayıt olmasında askerlik yönünden bir sakınca olmadığına” ilişkin Askerlik Durum Belgesi istenecektir.

Öğrenci numaranızı öğrenmek için duyurumuzu takip ediniz

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Akademik Takvimi İçin TIKLAYINIZ

* İkinci öğretim programlarına yerleşen şehit veya gazi yakınları (kendisi, eş ve çocukları) durumlarını gösteren belge ile başvurmaları halinde, öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.

* Engelli öğrencilerimiz engel oranını gösteren sağlık kurulu raporu ile başvurmaları halinde, engel oranı kadar indirimli öğrenim ücreti ödeyeceklerdir.

7 Eylül 2022
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 80000 Fakıuşağı / OSMANİYE