Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Elektrik Programı

ELEKTRİK PROGRAMININ AMAÇLARI

Elektrik programının amacı; öğretim ve bilimsel araştırmalar ile hedeflenen bilgili, kültürlü, yetkin, ahlaki değer ve toplumsal sorumluluk sahibi, girişimci bireyler yetiştirerek; ait olduğu toplumun ve tüm insanlığın ekonomik, sosyal ve kültürel zenginliğini arttırmaktır. Böylece, bölgesel alanda etkili, ulusal alanda tercih edilen, ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin ve işbirliğine açık bir eğitim ve araştırma kurumu olmak; ülkemizin ve bölgemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapmak, üniversite-sanayi-toplum işbirliğini sağlamada öncü olmak; mezunlarımızın ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı, kültürel olarak donanımlı, araştırıcı, kamu ve özel sektörde aranan ve kabul gören bireyler olmasını sağlamak; katılımcılığa ve takım çalışmasına dayalı kurum kültürü oluşturarak bilgi yaratma ve yayma konularında öncülük etmesini sağlamaktır.

 

İSTİHDAM İMKÂNLARI

Elektrik programı mezunları, 'Elektrik Teknikeri' unvanlı nitelikli elemanlar olarak, her türlü tesisin kurulmasında, işletmelerin sürekli çalışmasında, elektrikli cihaz ve aletlerin kontrolü, bakımı ve tamiratında, fabrikalarda, üretimin sürekliliğinde, enerji üretimi, iletimi ve dağıtımında görev alacak olmaları açısından, tüm kamu kurumları ve özel kuruluşlarda istihdam alanı bulabilmektedir. Ayrıca kendi iş yerini açma imkânları da bulunmaktadır.

 

ÜST DERECE PROGRAMLARA GEÇİŞ

Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı olan meslek yüksekokul mezunları aşağıda belirtilen lisans programlarında eğitimlerine devam edebilirler:

  • Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
  • Biyomedikal Mühendisliği 
  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği 
  • Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği 
  • Enerji Sistemleri Mühendisliği 
  • Enerji Yönetimi
  • Fizik, Fizik Mühendisliği
  • Havacılık Elektrik ve Elektroniği 
  • Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği 
  • Mekatronik Mühendisliği 
  • Meteoroloji Mühendisliği
  • Uçak Elektrik ve Elektroniği
  • Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
  • Uzay Mühendisliği

 

KAZANILAN DERECE

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan öğrencilere Elektrik ön lisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.

 

MEZUNİYET ÜNVANI

Elektrik Teknikeri

 

PROGRAMA KAYIT VE KABUL KOŞULLARI

Öğrencilerin meslek yüksekokullarına kayıtları, Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerarası Kurul tarafından belirlenecek esaslara uygun olarak yapılır. Öğrenciler sınav sonuçlarından aldıkları puanlara göre, girecekleri bölüm tercihlerini sıralayarak, tercih formlarını öğrenci seçme ve yerleştirme merkezine (ÖSYM) gönderirler. ÖSYM tarafından bir programa yerleştirilen öğrenciler Üniversiteye kayıt işlemlerini yaptırır.

 

EĞİTİM ÖĞRETİM HAKKINDA GENEL BİLGİ

Yüksek Okulumuzda 2 yılık (dört yarıyıllık) eğitim ve öğretim programı uygulanmaktadır. Bu öğrenimi tamamlayanlara ön lisans diploması verilir. Dersler teorik ve uygulamalı olarak yürütülür ve ders birimi AKTS'dir. Ders notu yüzlük sisteme göre verilmektedir. Derslerdeki devam zorunluluğu teorik derslerin %70 ve uygulamalı derslerde da %80’nine katılmak zorundadır. Ders notlarını değerlendirilmesi ise vize %40, final ise %60 oranı alınarak geçme notu olarak değerlendirilir.

 

SINAVLAR, ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME

Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`ine, uygulamaların en az %80`ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuvar sınavı, quiz vb. gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir.

 

MEZUNİYET KOŞULLARI

Elektrik programında mevcut olan toplam 120 AKTS karşılığı derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4,00 üzerinden en az 2,0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrenciler mezun olmaya hak kazanırlar. Dersleri başarıyla tamamlamanın yanında, bir de staj çalışmasının yapılması mezuniyet için şarttır.

13 Ekim 2023
İletişim
Karacaoğlan Kampüsü 80000 OSMANİYE/TÜRKİYE
03288271000
03288250966
ahmetbulbul@osmaniye.edu.tr