Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında
Tarihçe

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mimarık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü, Karacaoğlan Yerleşkesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi binasında yer almaktadır. Henüz öğrenci alımı bulunmamakta olup 2023-2024 eğitim öğretim yılı için çalışmalar devam etmektedir.


Grafik Tasarımı Bölümü

Grafik Tasarım Bölümünde ürün veya hizmetin pazarlanması ve müşteriye sunulması amacıyla hazırlanan görsel çalışmaların yapılması için eğitim alınır. Öğrenciler ürünler ve hizmetler ile ilgili çeşitli görsel tasarımlar yapmak üzerine eğitim alırlar. 



Grafik Tasarım Nedir? Tasarımcı Ne İş Yapar? Resim hocamBirlikte resim çiziyoruzGrafik Tasarım Bölümü Nedir? Ne İşe  Yarar?Grafik Tasarım Nedir? (Kapsamlı Başlangıç Rehberi) – Dijibon




Bölümün Amacı

Bölümün amacı farklı içeriklerde hedef kitlenin dikkatini çekecek tasarımlar yapılmasını sağlamak, tasarım konusunda yaratıcılığı ön plana çıkartmaktır. Grafik tasarımı, reklam çalışmalarında sıkça kullanılır. Grafik Tasarımı Bölümünden mezun olan kişiler, müşteri ile etkili bir iletişim sağlayabilme, görsel zeka farkındalığına erişerek çok yönlü düşünüp görebilme konusunda uzmanlaşmış olurlar.  

 

Bölümümüzün Program Eğitim Hedefleri
1.  Tasarım kavram, ilke ve teorilerini tanıyan,
2. Sanatsal, kültürel, estetik gelişim ve etkilerini tarihsel ve çağdaş sanat ve tasarım ürünleri üzerinden değerlendiren,
3. Görsel/grafik tasarım yapan (reklam ve tanıtım ürünleri tasarımı, ambalaj tasarımı, vb).
4. Tipografiyi görsel iletişim aracı olarak etkin kullanan,
5. Bilgisayar ortamında güncel grafik yazılımları kullanan,
6. Grafik Tasarım ile ilgili ulusal ve uluslararası çerçevede güncel ve teknolojik gelişmeleri takip eder, yorumlar ve mesleğin psikolojik, sosyolojik, etik ve ekonomik sorumluluk ve yükümlülüklerini uygulayan,
7.

Mesleki performans ve ilişkiler bağlamında tüm süreçlere (tasarım-basım-sunum) ilişkin bireysel ve grup içi profesyonel stratejiler ve planlar geliştiren,

8. Toplumsal ve etik sorumluluklara sahip,
9. Gelişime açık, hayat boyu öğrenmenin önemini kavramış ve ilke haline getirmiş,
Grafik Tasarımcıları yetiştirmektir.

Program Çıktıları
1.  Tasarım kavram, ilke ve teorilerini tanır.
2. Sanatsal, kültürel, estetik gelişim ve etkilerini tarihsel ve çağdaş sanat ve tasarım ürünleri üzerinden değerlendirir.
3. Türkçe ve mesleki yabancı dili kullanarak uluslararası platformlarda sözlü ve yazılı anlatıma dayalı iletişim kurar.
4. Tipografiyi görsel iletişim aracı olarak etkin kullanır.
5. Bilgisayar ortamında güncel grafik yazılımları kullanır.
6. Grafik Tasarım ile ilgili ulusal ve uluslararası çerçevede güncel ve teknolojik gelişmeleri takip eder, yorumlar ve mesleğin psikolojik, sosyolojik, etik ve ekonomik sorumluluk ve yükümlülüklerini uygular.
7. Mesleki performans ve ilişkiler bağlamında tüm süreçlere (tasarım-basım-sunum) ilişkin bireysel ve grup içi profesyonel stratejiler ve planlar geliştirir.
8. Daha fazla öğrenmesi ya da kendini geliştirmesi gereken konularla ilgili ihtiyaçlarını belirleyebilir ve bu ihtiyaçları karşılamaya yönelik adımlar atabilir.
9. Grafik Tasarım disiplinin farklı uygulama alanlarındaki gelişme ve yenilikleri sürekli olarak takip ederek ve aynı zamanda teknolojik değişimleri de değerlendirerek yaşam boyu mesleki gelişimini devam ettirir.
10. Alanını ilişkilendiren konularda veri toplamak ve analiz etmek için gereken kaynakları seçerek toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun şekilde toplumsal refahın geliştirilmesi ve korunması için çalışır.

Kariyer Olanakları

Mezunlar, reklamcılık, matbaacılık, basın-yayın, web yayıncılık sektörleri kapsamına giren özel ve kamu kuruluşlarında grafik tasarımcı, sanat yönetmeni ya da danışman olarak görev alabilirler. Kendi atölyelerini kurarak kişisel sanat ve tasarım çalışmalarını sürdürebilirler. Yüksek öğretimin ilgili bölümlerinde akademisyen olabilirler. Lisansüstü eğitimlerini ilgili alanlarda ‘Yüksek Lisans’ programlarıyla sürdürebilirler.



Güncelleme 05.07.2022 21:43:59



22 Eylül 2023