Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Tanıtım

GRAFİK TASARIMI NEDİR?

Grafik tasarımı, bir kampanyanın, reklamın, duyurunun, haberin dijital ortamda hazırlanarak, bilgi ve uyarı levhaları,  billboard, afiş, logo, dergi, kitap, tanıtım filmi gibi birçok tasarımlarının yapılmasına denir. Bütün bunları dijital ortamda bütün teknolojik imkanlarla yapan kişiye de “Grafik tasarımcısı’’ denir. Hayal gücü yüksek, yaratıcı düşünen, renkleri ve çizgileri uyumlu olarak kullanan sanatçı ruhlu kişilerdir grafik tasarımcıları. 
Grafik tasarımı, özellikle ilgi çekmek, tanıtım ve reklam amaçlı olarak kullanılır.

GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ ALINAN DERSLER

Grafik Tasarım Stüdyo, Temel Tasarım, Grafik Tasarım, Tipografi, Web Tasarımı, Hareketli Grafikler, Animasyon, İllustrasyon, Grafik Tasarım Tarihi, Reklamcılık Psikolojisi, Sanat ve Kültür, Tasarım Araç ve teknikleri, Yazı ve Tipografiye giriş, Desen, Fotoğraf Animasyon ve Film/Televizyon Grafiği, Tasarım: Görüntü ve Metin, Bilgi Tasarımı, Sanat Yapıtının Analizi, Profesyonel Pratik, Pazarlama Teknikleri, Görsel Tekniklere Giriş, Sanat Felsefesi, Tasarım Konularında dersler bulunmaktadır. 

GRAFİK TASARIM UZMANLARI ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Mezunlar, reklamcılık, matbaacılık, basın-yayın, web yayıncılık sektörleri kapsamına giren özel ve kamu kuruluşlarında grafik tasarımcı, sanat yönetmeni ya da danışman olarak görev alabilirler. Kendi atölyelerini kurarak kişisel sanat ve tasarım çalışmalarını sürdürebilirler. Yüksek öğretimin ilgili bölümlerinde akademisyen olabilirler. Lisansüstü eğitimlerini ilgili alanlarda ‘Yüksek Lisans’ programlarıyla sürdürebilirler.



Güncelleme 05.08.2022 00:20:43



22 Eylül 2023