Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Kampüsteki Kamelyaların Güneş Panelleri ile Aydınlatılması Projesi

                                   

                                 

                                 

 Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Karacaoğlan Yerleşkesi’nde uygulama ve araştırma geliştirme faaliyetleri (ARGE) sayesinde bölgesel uygulanabilirliği göz önünde bulundurarak enerjinin verimli kullanımına yönelik çalışmalar sürüyor.

 Temiz Enerji Kullanımını OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesinde uygulamaya çalışan Mühendislik Fakültesi, bu kapsamda Üniversite içerisinde yer alan kamelyalara güneş panelleri yerleştirdi. Öğrencilerin mekânları ile kampus alanının bazı yerlerini güneş enerjisi sayesinde aydınlatan sistemle yenilenebilir enerji teknolojileri kampüsün enerji tüketimini azaltmada kullanırken, diğer taraftan bu yeni üretim teknolojisinin önümüzdeki yıllarda tüm kampüse yayılması planlanıyor.

 Kampüsün tamamını yenilenebilir enerji ile aydınlatmayı hedeflediklerini söyleyen OKÜ ENERMER Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Coşkun Özalp, ‘’Kampüs içerisinde 1 adet rüzgâr ve 6 adet güneş paneli bulunuyor. Rüzgâr tribünü sayesinde 250 watt, tek bir güneş panelinden ise 80 watt’lık elektrik elde ediliyor. Gün batımında otomatik olarak devreye giren sistem sayesinde kamelyalar aydınlatılabiliyor" dedi.

Kampüs alanında yenilenebilir enerji potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Coşkun Özalp, kampüs alanının tamamının elektrik ihtiyacını

22 Eylül 2023
İletişim
OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi Karacaoğlan Yerleskesi 80000 Merkez / OSMANİYE
03288271000
03288250097
enermer@osmaniye.edu.tr