OKÜ UZAKTAN EĞİTİM KULLANIM KILAVUZU
- Eğitimler kapsamında Modül I için yürütülecek uzaktan eğitim çalışmaları, “Microsoft Teams” programı üzerinden sanal sınıf kullanılarak canlı dersler halinde yürütülecektir.
- Eğitime katılacak kursiyerlerin https://www.microsoft.com/tr-tr/microsoft-365/microsoft-teams/download-app linkinden telefon veya bilgisayarlarına Microsoft Teams programını indirerek kurulumunu yapmaları gerekmektedir.
- Kursiyerlerin kesin kayıtlarının tamamlanmasından sonra, başvuru sırasında kuruma ilettikleri mail adreslerine Microsoft Teams’e giriş yapmaları için link gönderilecektir. İlgili linki kullanarak sisteme dahil olan kursiyerler, sisteme kayıt ve aktivasyon yaparak derslere erişim sağlayabileceklerdir.
- Canlı dersler, Microsoft Teams programında yer alan "Enerji Yöneticisi / Etüt Proje Sertifika Eğitim Sanal Sınıfı" içerisinde işlenecektir.
- Kursiyerler, ders müfredatında yer alan her konuya dair “pdf formatında” bilgi, belge ve dokumana Microsoft Teams “Dosyalar → Eğitim Materyalleri” bölümüne giriş yaparak ulaşabileceklerdir.
- Canlı derslere katılan kursiyerlerin sisteme giriş çıkış zamanları, her bir derste ve derse dair içerikte harcadığı süre ve harcadığı zaman kullanıcı bilgileriyle birlikte Microsoft Teams programından detaylı bir şekilde raporlanmakta ve kayıt altına alınmaktadır.
- Kursiyerler, uzaktan eğitim ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaşıldığında “http://enermer.osmaniye.edu.tr/" sitesinden personel sekmesinden ilgili personele e-mail atabilecek veya telefonla ulaşılabileceklerdir.
- Kursiyerler, eğitime dair görüş, öneri ve şikayetlerini, eğitim sırasında kursiyerlere verilecek olan " Enerji Yöneticisi / Etüt Proje Sertifika Eğitimi Memnuniyet Anketi" ile kuruma iletebileceklerdir.
- Eğitim dokümanları “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB)” tarafından onaylanmış olup sürekli olarak güncellenmektedir.
- Eğitimin ikinci bölümü olan uygulama modülünü (Modül II) tamamlayan ve sınav giriş yükümlülüklerini yerine getiren kursiyerler, ETKB tarafından yapılan sınava katılabilecek ve sertifika sınavının sonuçlarını ETKB web sayfasından takip edebileceklerdir.
- Her eğitim döneminden önce eğitimlerle ilgili bilgi, belge, dokümanlar ve eğitim materyalleri gerekmesi halinde güncellenmektedir.
- Eğitime katılan kursiyerlerin kazanımlarını belirlemeye yönelik, Modül I başlangıcında ve Modül II sonunda kursiyerlerin başarı seviyesinin belirlenebilmesi amacıyla genel değerlendirme testi yapılmakta ve her bir kursiyere ait istatistikler oluşturulmaktadır.
- Kursiyerlerin devam durumları eğitim sonunda ayrıca ETKB’ye de bildirilmektedir. Eğitim sonunda (Modül I, II ve III) devam zorunluluğunu sağlayarak (aşağıdaki tabloda yer almaktadır) sınava girmeye hak kazanan kursiyerlere, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Enerji Eğitim Etüt ve Araştırma Merkezi (ENERMER) tarafından ETKB tarafından düzenlenen merkezi sınava girebilir evrakları verilmektedir.
- Eğitimlerimiz teori ve uygulama şeklinde yapılmaktadır. Uygulama modülünde (Modül-II) Enerji Verimliliği Laboratuvarı kullanılmaktadır.
Not:
- Sayfamız Uzaktan Eğitim sekmesi yapım aşamasında ve güncellenmektedir.
Görüntülenme Sayısı: 1337