Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Temel Değerler

 

Yenilikçi Yenilikçi olmak, yeniliği takip etmek ve üretmek bölümümüzün temel değerlerinden biridir. Böylece öğrencinin yenilikçilikten ilham alarak akademik gelişimini tamamlaması hedeflenmektedir.
Disiplinlerarası Dil ve edebiyat araştırmaları hem yurtdışında hem de Türkiye'de disiplinlerarası anlayışı önceleyen bir kimliğe bürünmüştür. Bu bağlamda bölümümüz dilbilim-edebiyat, folklor-dilbilim, biçembilim-edebiyat, folklor-edebiyat, felsefe-edebiyat, dil-felsefe vb. alanların verilerini öğrencilere aktarmaktadır.
İnsan Odaklı Türk dili ve edebiyatı bölümü, Türk insanının gelişimine katkıda bulunmayı amaçlar. Bu yüzden bölümümüz hem insan odaklı hem de öğrenci odaklıdır.
Türk Kültürü Türk Dili ve Edebiyatı bölümü geçmişten günümüze Türk kültürü üzerine inşa edilir. Bölümümüz bütüncül bir anlayış doğrultusunda Türk kültürünü bölüm içerisinde öncelemektedir.
Evrensel Değerleri Esas Alma Bütün dünyada dil ve edebiyat araştırmaları, evrensel değerleri esas alarak sosyal bilimlerde öncü olmayı amaçlar. Bölümümüz de evrensel değerleri esas alarak hem ulusal hem de uluslararası boyutta görünürlüğünü arttırmayı amaçlamaktadır.

22 Eylül 2023
İletişim
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
03288251818