Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Staj-Uygulama

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRLEİK BÖLÜMÜ

ÖĞRENCİLER İÇİN UYGULAMA YÖNERGESİ

Bölümüz öğrencileri eğitim öğretime başladığı yıldan itibaren her dönem uygulama amacıyla hastanede bulunmaktadır. Bu kapsamda;

  1. Uygulama süresince tüm öğrenciler belirlenen servislerinde bulunmak ve bu servisin hemşirelik bakımı prosedürlerine hakim olmak durumundadır.
  2. Öğrenciler, servis sorumlu hemşireleri gözetiminde hemşirelik bakımı süreçlerini, taburculuk işlemlerini öğrenmek durumundadır.
  3. Öğrenciler 08-16 arasında uygulama yerinde bulunacaklar ve birimin uygulamasından sorumlu öğretim elemanının bilgisi olmadan belirlenen uygulama bölgesinden kesinlikle ayrılmayacaklardır. Uygulamaların başlama ve bitiş saatleri 08- 16.00’dır. Öğrenci servis araçları bu saatlere uyumlu olmalıdır. Saat 16’dan önce klinikten ayrılan öğrenci o gün için devamsız sayılacaktır.
  4. Uygulama alanına 15 dakikadan geç gelen öğrencilerin imzası alınmayacaktır. Yarım gün staj devamsızlığı kabul edilmeyecektir.
  5. Uygulamada bulunulduğuna dair imzalar öğrencilerden sabah için kliniklerde, çıkış için eğitim biriminde alınacaktır.
  6. Uygulama alanlarına ilgili derse ilişkin veri toplama formu, kalem, ışık kaynağı ve kişisel steteskop ile gelinmelidir.
  7. Uygulama alanlarında cep telefonu sessiz konumda olmalı, telefonlar klinik içerisinde literatür taraması için kullanılmamalı, bunun yerine kitap ya da ders notu getirilecektir. Acil durumlarda öğretim elemanının bilgisi dahilinde telefon görüşmesi yapılabilecektir.
  8. Öğrenciler uygulama alanlarında forma ile fotoğraf çekmemeli ve sosyal medyada paylaşmamalıdır.
  9. Öğrenciler, uygulama sırasında bölümün belirlemiş olduğu forma düzeninde bulunup formanın içine tişört, kazak, vs… giymemelidir. Hırka olarak forma üstüne sadece beyaz ya da lacivert, forma içine ise beyaz badi tercih edilmeli; ayakkabı olarak siyah ya da lacivert giymek zorundadırlar. Alyans dışında herhangi bir takı ya da simgesel bronş/yaka kartı takılmamalı, sallanmayan sabit yalnızca bir küpe takılmalıdır.
  10. Öğrenciler uygulama alanlarında bölümün tüm öğretim elemanlarının kendilerinden sorumlu olduğunu unutmamalı, her öğretim elemanına saygı çerçevesinde davranılması gerektiğini bilmelidir.
  11. Öğrenciler klinik içinde toplu bir şekilde bulunmamalı, araştırmalar, hasta bakım aktiviteleri ya da yemek molalarında gruplar halinde hareket etmelidirler. Gruplar herhangi bir nedenle klinik dışında bulunacaklarında bakım verdiği hastaları klinikte bulunacak gruba teslim etmek ve arkadaşlarını haberdar etmek zorundadırlar.
  12. Saçlar toplanmış ve bağlı şekilde, erkek öğrenciler için uygulama gününden en az bir gün önce tıraş olması zorunludur. Uzun saçlar topuz şeklinde toplanmalıdır. Tırnaklar KESİNLİKLE kısa ve ojesiz olmalıdır.
  13. Öğrenciler sorumlu öğretim elemanının belirlemiş olduğu yemek saatleri dışında mola, hava alma, sigara ya da yeme-içme nedeniyle uygulama alanlarından ayrılmayacaklardır. Belirlenen yemek yeme saatlerinin bitiminde beklemeden kliniklere çıkılacaktır.
  14. Öğrencilerin uygulamaya % 80 oranında devamları zorunludur. Devamsızlık haklarının aşılması durumunda telafi durumu olmaksızın doğrudan dersten kalacaktır ve tekrar durumuna düşecektir.
  15. Öğrenciler, uygulama yerindeki her türlü araç ve gerecin dikkatli kullanılmasına özen gösterirler. Aksine hareket edenler meydana gelecek zararı öderler.
  16. Öğrenciler uygulama alanlarındaki davranışlarını sergilerken üniversiteyi temsil ettiklerini unutmamalıdır.
  17. Belirtilen uygulama kurallarına aykırı davranan öğrenciler o gün için devamsız sayılacaklardır.
22 Eylül 2023
İletişim
Fakıuşağı Mah. 80000 Merkez / OSMANIYE
03288271000
03288250097
hemsirelik@osmaniye.edu.tr