Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında
Tarihçe

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu olarak 25.04.2013 tarih ve 2013/4459 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. 18 Nisan 2019 tarihli ve 2019/968 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Sağlık Yüksekokulunun kapatılması, Sağlık Bilimleri Fakültesinin kurulması kararlaştırılmıştır. Yüksekokulumuz bünyesinde 14 Ağustos 2013 Yürütme kurulu ile Hemşirelik bölümünün açılmasına karar verilmiştir. 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci (60) alınması uygun görülmüştür. Hemşirelik Bölümü, Üniversitemizin Karacaoğlan Yerleşkesi Sağlık Bilimleri Fakültesi binasında yer almaktadır. Öğrencilerimiz yerleşke içerisinde bulunan kütüphane, yemekhane, kafeterya, kapalı ve açık spor alanları gibi pek çok mekandan kolaylıkla faydalanma imkanı bulunmaktadır.




Hemşirelik Bölümü

Hemşirelik bölümü, insan yaşamının ve sağlık bakımının kalitesini yükseltecek mesleki bilgi ve becerileri en üst düzeyde kazanmış dünya standartlarında hizmet sunacak, birey, aile ve toplumun sağlığını koruyacak, geliştirecek, hastalıkları önleyecek, hastalık halinde bakım ve rehabilitasyon hizmetleri verebilecek çağdaş, temel insan hak ve özgürlüklerine saygılı, bilimsel ve eleştirel düşünceye sahip, sürekli gelişmeyi yaşam biçimi olarak algılayan, sağlık sorunlarını en iyi şekilde saptayıp çözebilecek yeterliliğe ulaşmış, uygulamalarında bilimsel verileri kullanan ve mesleki etik kurallar doğrultusunda çalışacak hemşireler yetiştiren ve dört yıllık lisans eğitimi sonunda “Hemşire” unvanıyla mezun veren bir programdır. Öğrencilerimiz bu süre içerisinde hemşirelik mesleğine ilişkin teorik ve uygulamalı derslerin yanı sıra temel bilimlerden de dersler almaktadırlar. Meslek derslerinin uygulamaları derslerin içeriğine göre hastanelerde, toplum sağlığı merkezlerinde, aile sağlığı merkezlerinde, okul ve huzurevlerinde yapılmaktadır. Bölümümüzün akademik kadrosunda 1 doçent, 6 doktor öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 12 öğretim elemanı bulunmaktadır. Bölümde eğitim ve araştırma laboratuvarı mesleki becerilerin geliştirilmesi açısından önemli bir yere sahiptir. Farabi, Erasmus ve Mevlana Programlarının da yürütülmekte olduğu bölümümüz ilk mezunlarını 2019-2020 eğitim öğretim yılında vermiştir.




 




Bölümün Amacı

Hemşirelik Bölümü’nün amacı toplumun sağlık ile ilgili temel sorunlarını göz önüne alarak sağlıklı, hasta veya engelli bireylerin sağlık kuruluşları bünyesinde veya dışında her türlü hemşirelik gereksinimini belirleyecek; bakımını planlayacak, uygulayacak ve takip edecek; koruyucu, tedavi edici ve rehabilitasyona yönelik her türlü sağlık hizmetinin uygulanmasında sağlık ekibinin diğer elemanları ile koordineli olarak çalışabilecek hemşireler yetiştirmektir. 




 




Bölümümüzün Program Eğitim Hedefleri

Hemşirelik programının eğitim hedefi, çağdaş eğitim ve öğretim ölçütleri doğrultusunda, evrensel ölçütlerde bilim ve teknolojiye dayalı yaklaşım ve yöntemlerle yaşam boyu öğrenmeye odaklı, hür ve bilimsel düşünce gücüne ve geniş bir dünya görüşüne sahip, günlük yaşam içinde insanı ve insan sağlığını etkileyebilecek her türlü gelişme ve değişmelere duyarlı olacak ve bunları verdiği hizmette göz önünde bulunduracak, bütüncül ve insancıl değerler çerçevesinde birey, aile ve toplumun sağlığını koruma, geliştirme ve sürdürmede bakım, eğitim, araştırma, yönetim, danışmanlık ve liderlik rollerini etkin şekilde gerçekleştirebilecek, sağlık ekibinin etkin ve etkili bir üyesi olarak rol ve işlevlerini yerine getirebilecek, tüm bunları yerine getirirken mesleki etik ilkeleri göz önünde bulunduracak nitelikte profesyonel hemşireler yetiştirmektir.







Program Çıktıları
1.  Rol ve sorumluluklarını etik ilkeler, mesleki değerler ve yasal düzenlemeler çerçevesinde uygular.
2. Farklı uygulama ortamlarında, birey ve gruplarla etkili ve terapötik ilişki kurar.
3. Bilgi, iletişim ve bakım teknolojilerini kullanarak ulusal ve uluslararası standartlara ve kanıtlara dayalı güvenli ve kaliteli bakım verir.
4. Kişisel ve mesleki gelişiminde yaşam boyu öğrenme yaklaşımını benimser.
5. Mevcut bilgileri sorgulayarak yeni ve yaratıcı fikirler üretir.
6. Disiplin içi ve disiplinler arası çalışmalarda liderlik becerilerini kullanır.
7. Hemşirelik alanına özgü güncel kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir. Hemşirelik alanında kanıta dayalı edindiği bilgi ve becerileri kullanarak hemşirelik bakımını uygular.
8. Hemşireliğin eğitim, uygulama, yönetim ve araştırma alanlarında insan hakları ve onuruna saygı gösterir, temel değer ve sosyal hakların evrenselliğini gözetir.
9. Mesleğini etkileyen yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun davranır, mesleğini etkileyen politika ve yasaları izler.
10. Hemşirelik eğitimi, uygulamaları, araştırmaları ve yönetiminde bilişim ve bakım teknolojilerini kullanır.
11. Disiplin içi ve disiplinler arası ekip işbirliği içerisinde çalışır. Birey, aile ve toplum ile etkili iletişim kurar.
12. Bireysel ve mesleki gelişime katkı sağlayacak her türlü araştırma, proje ve etkinliklerde yer alır.
13. Mesleki uygulamalarında problem çözme, eleştirel düşünme, kritik karar ve liderlik verme becerilerini kullanır.
14. Bilimsel bilgiye ulaşabilecek ve etkili iletişim kurabilecek düzeyde en az bir yabancı dili kullanır.
15. Kişisel ve mesleki gelişiminde yaşam boyu öğrenme yaklaşımını benimser.




Kariyer Olanakları

Hemşirelik Bölümü mezunları klinik hemşiresi, bakım hizmetleri yöneticisi, araştırmacı, eğitimci, sağlıkla ilgili özel firmalarda eğitimci, danışman ve yönetici olarak aile sağlık merkezleri, okullar, yuvalar, işyerleri, evde bakım hizmetleri, yaşlı bakım merkezleri, huzurevleri, danışmanlık merkezleri, ar-ge merkezlerinde istihdam edilmektedir.



Güncelleme 06.08.2022 01:12:52



22 Eylül 2023
İletişim
Fakıuşağı Mah. 80000 Merkez / OSMANIYE
03288271000
03288250097
hemsirelik@osmaniye.edu.tr