Diyetisyen, yükseköğretim kurumlarının ‘Sağlık Bilimleri Fakültesi’ veya ‘Sağlık Yüksekokulu’ birimlerinde en az 4 yıllık (bir yıl hazırlık ile 5 yıl) ‘Beslenme ve Diyetetik Bölümü’ eğitim-öğretim programını tamamlayarak “Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans Diploması” ile “Diyetisyen” unvanı alarak diyetisyenlik mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanan kişidir. Bu meslek grubu, ilk olarak 1961 yılında ILO (International Labour Organisation) tarafından yapılan meslek sınıflandırılmasında 0.69 kodu ile, 1988 yılında ise 32.23 kodu ile standartlaştırılmıştır.
Multi-disipliner bir eğitim- öğretim programı olan Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde teorik bilgilerin (Beslenme İlkeleri, Besin Kimyası ve Analizleri, Besin Mikrobiyolojisi, Beslenme Antropometrisi, Toplu Beslenme Sistemleri, Hastlıklarda Diyet Tedavisi ve Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi gibi alanlarda) klinik ve kurum stajlarıyla pekiştirilmesi sonucunda dinamik bir eğitim politikası izlenmektedir.
Diyetisyenlik, büyüme, gelişme ve ömür boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması için beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplu beslenmenin plân ve programlarını düzenleyen; besin öğesi, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, değerlendiren, çözüm yolları bulan; var olan besin kaynaklarının ekonomi ve sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan, besin denetimini yapan, bu konularda fizyolojik, psikolojik ve sosyolojik olarak sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesi amacıyla bireyi ve toplumu bilgilendiren, bilinçlendiren, doğuştan ve sonradan oluşan hastalıklar ve diğer özel durumlarda tıbbî ve cerrahî tedavilere uygun, doğal ve tedavi edici besinlerin bileşimlerine göre diyet programı plânlayan, eğitim veren, eğitim programlarını plânlayan uygulatan ve izleyen sağlık meslek alanıdır.
Bölümümüzde öğrenciler dünya standartlarında modern
imkanlarla donatılmış laboratuvarlardan yararlanmaktadır.
Her laboratuvar, yaklaşık 50 öğrencinin aynı anda eğitim
almasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Öğrencilere modern tesis, donanım
ve veri tabanlarıyla donatılmış Korkut Ata Üniversitesi
Kütüphanesi’nden yararlanma ayrıcalıkları tanınmaktadır.
Üniversitemiz ayrıca öğrencilerimize sosyal, kültürel ve sportif
faaliyetler şeklinde olanaklar sunmaktadır. Korkut Ata Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, modern ve
teknolojik yapısı ve güncel teknolojik imkanları ile öğrenci merkezli eğitim vermek üzere kurulmuştur.
Sevgili öğrencilerimiz, yeni bir yola çıkıyorsunuz. Üniversitemiz meslek eğitimine ek olarak sizlerin gelişimi için de her türlü donanıma sahiptir. Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak kapsamlı müfredat, nitelikli akademik kadro ve donanımlı laboratuvarlar ile eğitim sunmaktayız.
|