Kimya Mühendisliği Bölümü Staj Bilgileri
Staj, Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin öğrenim gördükleri teorik ve uygulamalı dersler ile ilgili iş alanlarını tanımaları ve iş yerlerindeki uygulamaları öğrenmeleri, eğitim ve öğretim yoluyla edindikleri bilgi ve becerileri uygulayarak deneyim kazanmalar için toplam süresi 40 iş gününden az olmamak koşuluyla yapılan işyeri eğitimidir. Kimya mühendisliği Bölümü stajı 20 işgünü işletme ve 20 işgünü laboratuvar stajı olarak iki kısımdan oluşmaktadır. Normal koşullarda bir hafta beş iş günü olarak kabul edilmektedir. Cumartesi ve/veya Pazar günleri de çalışılan işletmelerde, bu durumun belgelenmesi halinde, bu yerlerdeki haftalık iş günü esas alınır. Staj için seçilen işyerinde tercihen en az bir Kimya Mühendisi/Kimya Teknikeri bulunmalı ve stajyerin amiri konumunda olmalıdır. Öğrenciler, ilk stajlarına dördüncü yarıyılın sonundan itibaren başlayabilirler ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrenci Staj Yönergesine tabidirler. Yönerge için tıklayınız.
Öğrenciler, staj süresince aşağıdaki belgeleri hazırlamak, tamamlanmasını izlemek ve sağlamakla yükümlüdür.
- "Staj Yeri Bildirim Formu". Öğrenci ve işveren tarafından doldurulup Staj Komisyonuna teslim edilir.
- ‘‘Zorunlu İşyeri Eğitimi (Staj) Formunu’’. Üç nüsha halinde çoğaltır ve üç nüshayı ayrı ayrı doldurarak bölüme ve işyerine onaylatır; bir nüshasını işyerine, bir nüshasını bölüme teslim eder ve bir nüsha da kendinde kalır.
- “Staj Taahhütnamesi”. Öğrenci tarafından doldurulup, imzalanır ve Staj Komisyonuna teslim edilir.
- ‘‘Stajyer Değerlendirme Formu’’. Stajyerin amiri tarafından doldurulan form, kapalı zarf içersinde Kimya Mühendisliği Bölümüne posta ile gönderilir veya öğrenci tarafından staj komisyonuna teslim edilir.
- "Staj Raporu". Öğrenci tarafından bilgisayar ortamında yazılır, doldurulur, işyeri tarafından onaylattırılır ve Staj Komisyonuna teslim edilir.
Staj raporu hazırlanırken yapılacak işlemler için tıklayınız.
Görüntülenme Sayısı: 279