ZORUNLU DERSLER
 I. Yarıyıl
Sıra
No 
Dersin
Kodu
 DERSİN ADI Z/S
T U L TS K AKTS
 1.  İNŞ101  MÜHENDİSLER İÇİN KİMYA  Z 2 0 0 3 2 3
Giriş, Madde ve özellikleri, Birim sistemleri, Atomlar, moleküller, iyonlar, Stokiyometri, Sulu Çözelti Tepkimeleri, Gazlar, Kimyasal Tepkimelerde Enerji
 2. İNŞ103  MÜHENDİSLER İÇİN FİZİK  Z  3 0 0 3 3 4
Ölçme ve birim sistemleri, statik, kinematik, dinamik.
 3.  İNŞ111  MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ Z 3 0 0 3 3 5
Sayılar. Fonksiyonlar, fonksiyonların bazı özellikleri, ters fonksiyonlar, trigonometrik fonksiyonlar, logaritmik ve üstel fonksiyonlar, hiperbolik fonksiyonlar. Kutupsal ve parametrik fonksiyonlar. Fonksiyonlarda limit ve süreklilik. Türev, türev uygulamaları, fonksiyonların maksimum ve minimum değerleri. L’Hopital Kuralı. Asimptotlar ve eğri çizimleri. Zincir kuralı. Diferansiyel. İntegral, integral uygulamaları, alan ve hacim hesaplamaları, eğri yay uzunluğu, yüzey alanı ve ağırlık merkezi hesaplamaları.
 4. YDL101  YABANCI DİL I Z 3 0 0 3 2,5 5
Greetings/ Classroom language Plurals/ This-That-These-Those To be Verb Present Simple Present Simple Have got/ Has got There is/ There are Present Continuous Present Continuos Mid-term exams Can/ Can’t Present Simple and Present Continuos Past Simple to be Review
 5.  İNŞ107  İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Z 3 0 0 3 3 3
İnşaat Mühendisliğinin tarihçesi, İnşaat Mühendisliği ile ilgili temel kavramlar, su yapıları, betonarme yapıları, çelik yapıları, ahşap yapılar, zemin mekniği ve temeller, ulaştırma sitemleri hakkında tanıtıcı genel bilgiler vermek.
 6.  İNŞ109  BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM I Z 1 2 0 3 2 4
AUTOCAD programı tanıtım, temel çizim komutları, yazı yazma komutları, düzenleme komutları, katmanlar ve nesne özellikleri komutları, ölçülendirme komutları, bloklar ve dış ortamdan çizim ekleme komutları, bina planı çizimi uygulaması
 7.  ENF101  TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Z 2 2 0 4 3 4
Bilgisayar Temel Kavramları, İnternet ve Servisleri, Windows 7, Ms Word, Ms Excel, Ms Powerpoint, Ms Access Kullanımı
 8.   ENF101  DİJİTAL OKURYAZARLIK  Z  2  0 0   2  2  2
 

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.

 
 II. Yarıyıl
 Sıra
No
Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L TS   K  AKTS
 1.  İNŞ106  MATEMATİK II Z 3 0 0 3 3 4
Sonsuz diziler ve seriler, Kuvvet serileri, kuvvet serileri ile tanımlanan fonksiyonlar, Taylor serileri. Düzlemde ve uzayda vektörler. Çok değişkenli fonksiyonlar ve kısmi türevler. Çok katlı integraller, iki katlı integraller, alan ve hacim hesapları. Kartezyen, silindirik ve küresel koordinatlarda üç katlı integraller. Eğrisel integraller. Uzayda analitik geometri. Matrisler, determinantlar, Cramer Kuralı.
 2.  İNŞ116  STATİK  Z 3 0 0 3 3 5
 Statiğin temel ilkeleri, kuvvet vektörleri, bileşen ve bileşke kuvvet, moment ve kuvvet çiftleri, statik denge, eşdeğer kuvvet sistemleri, serbest cisim diyagramı, iki ve üç boyutlu denge, kafes sistemler ve iç kuvvetler.
 3.  İNŞ110  BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM II Z 1 2 0 3 2 4
 Teknik resim terminolojisi, resim araç-gereçleri, perspektif resimler, temel ve yardımcı görünüşler, ölçülendirme, kesit alma, resim okuma, serbest elle çizim, bilgisayarla çizim komutlarının tanıtılması.
 4.  ENF102 PROGRAMLAMA Z 2 2 0 4 3 5
 Mühendisliğe yönelik bilgisayar programlarının genel özellikleri, program yazma, çalıştırma ve sonuç alma detayları
 5.  YDL102  YABANCI DİL II Z 2 1 0 3 2,5 5
 Past Simple to be Past Simple Future Tenses Future Tenses Countable and Uncountable Nouns Adjectives Too/Enough Have to Mid-term exams Comperatives Superlatives Present Perfect Present Perfect and Past Simple Review
 6.  İNŞSEC2YY  TEKNİK SEÇMELİ S 3 0 0 3 3 4
 
 7.  İNŞSEC2YY  SOSYAL SEÇMELİ S 2 0 0 2 2 3
 
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 III. Yarıyıl
 Sıra
No
 Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS AKTS
 1.  İNŞ201 MUKAVEMET I Z 3 0 0 3 3 5
Gerilme hali ve gerilme tensörü, Eksenel yüklenmiş çubuklarda gerilme analizi, Eksenel yüklenmiş çubuklarda birim şekil değiştirme ve deformasyon,statikçe belirli sistemler, hiperstatik sistemler, Birim şekil değiştirme tensörü, Gerilme Şekil Değiştirme Bağıntıları, Eksenel Çekme Deneyi, Malzemelerin mukavemet kaybı ve kırılma hipotezleri, Eylemsizlik Momentleri, Dairesel kesitli elastik çubukların burulması, Dairesel olmayan kesiti elemanların burulması.
 2.  İNŞ203 LİNEER CEBİR Z 3 0 0 3 3 5
Lineer denklem sistemleri, matrisler. Vektör uzayları, alt uzaylar, baz ve boyutlar, koordinatlar. Lineer dönüşümler, çekirdek ve görüntü alt uzayları, izomorfizmler. Lineer dönüşümlerin matris gösterimi. Lineer fonksiyoneller, dual uzaylar, çift dual uzaylar, bir lineer dönüşümün devriği.
 3.  İNŞ205 DİFERANSİYEL DENKLEMLER Z 3 0 0 3 3 5
Temel kavramlar ve diferansiyel denklemlerin sınıflandırılması, Birinci mertebe denklemler ve mühendislik uygulamaları, İkinci ve daha yüksek mertebeli diferansiyel denklemler ve mühendislik uygulamaları, Değişken katsayılı denklemler, Lineer denklem sistemleri: Skaler ve matris yöntemler, Laplace dönüşümü, Mühendislik uygulamaları, Diferansiyel denklemlerin sayısal çözümüne giriş.
 4.  İNŞ207 DİNAMİK Z 3 0 0 3 3 5
Dinamik ve kinematik problemleri sözlü ve yazılı anlatımla tanımlayabilme, Mühendislik dinamiği kapsamındaki uygulamalı parçacıklar ve rijit cisimler kinematiği ile ilgili problemleri, basit çizim teknikleri ve modern bilgisayar teknolojileri kullanarak modelleyebilme, Problem çözme ve mühendislik senaryolarına tasarım çözümleri üretme gibi uygulamalarla, mühendisliğin dinamik ile ilgili ilkelerini uygulayabilme, Mühendislik dinamiği kapsamındaki uygulamalı parçacıklar ve rijit cisimler kinematiği ile ilgili problemleri matematiksel formülasyonlarını oluşturabilme, Parçacıklar - rijit cisimler dinamiğini ve uygulamalarını analiz edebilime ve sonuçları yorumlayabilme.
 5.  İNŞ211 YAPI ELEMANLARI I  Z  3  0 0   3 3   4
Yapıları tanımlama, sınıflandırma ve aplikasyon işlemi, temel kazısı ve kazı sırasında alınacak önlemler, temeller, taş, tuğla, briket, ytong, beton ve alçı bloklarla yapılan duvarlar, perde ve istinat duvarları.
 6.   İNŞ213  YAPI MALZEMELERİ  Z  3  0  0  3  3  4
Çimentonun üretimi, çimento çeşitleri, çimentonun hidratasyonu, agregalar, betonda kullanılan kimyasal ve mineral katkı malzemeleri, taze beton, sertleşmiş beton, beton karışım hesapları, betonun dayanıklılığı, yapı malzemesi ve beton deneylerinin laboratuvarda uygulanması
 7.   TDL101  TÜRK DİLİ I  Z  2  0  0  2  2  2
Dilin özellikleri ve sosyal hayatımızdaki yeri, Türkçenin tarihî dönemleri, ses bilgisi, anlam ve görevleri bakımından kelimeler, imlâ-noktalama işaretleri; sunum, şiir, deneme, kompozisyon, hikâye, gazete-dergi çalışmaları ve uygulamaları.

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.

 
 IV. Yarıyıl
 Sıra
No
 Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS  K  AKTS
1.   İNŞ202  MUKAVEMET II Z 3 0 0 3 3 5
Eksenel, Kesme, ve Eğilme Moment Diagramları, Eğilme ve simetrik kesitlerde eğilme, Norma kuvvet ve simetrik kesitlerde eğilme, Simetrik olmayan ketsilerde eğilme, Normal kuvvet ve simetrik olmayan kesitlerde eğilme, Kirşlerde kayma gerilmeleri, Birleşik yükler altında gerilme, Gerilme ve birim şekil değiştirmelerin taşınması, Kirişlerde sehim analizi, Enerji Yöntemleri, Burkulma
 2.  İNŞ206  SAYISAL YÖNTEMLER Z 3 0 0 3 3 5
Sayısal yöntemlere giriş; Sayısal analizde hata kavramı; Lineer olmayan denklem sistemlerinin çözüm yöntemleri; Lineer denklem sistemlerinin çözüm yöntemleri; Özdeğer problemlerinin çözüm yöntemleri; Yaklaşık metodlar; interpolasyon; Sayısal integral; Sayısal Türev 
 3.  İNŞ208  İSTATİSTİK Z 3 0 0 3 3 5
İstatistiğin tanımı, gelişimi ve önemi, temel kavramlar ve tanımlar, olasılık ve dağılımları, frekans analizi ve parametrelerin tahmini, olasılık dağılım fonksiyonları örnekleme dağılımları, istatistik hipotezlerin kontrolü, varyans analizi, regresyon analizi.
 4.  İNŞ214 TOPOĞRAFYA Z 3 0 0 3 3 5
Temel ölçme kavramlarını, problem çözme yöntemlerini, jeodezik aletlerin kullanımını ve arazi uygulamaları.
 5. TDL102  TÜRK DİLİ II  Z  2  0  0  2  2  2
Türk dilinin şekil bilgisi, cümlenin ögeleri ve cümle çeşitleri, anlatım bozuklukları, imlâ-noktalama işaretleri; sunum, şiir, deneme, kompozisyon, hikâye, gazete, dergi çalışmaları ve uygulamaları.
 6.  İNŞSEC4YY  TEKNİK SEÇMELİ  S 3
 0  0  3  3  5
 
 7.  İNŞSEC4YY  SOSYAL SEÇMELİ S  2  0  0  2  2  3
  
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
  V. Yarıyıl
 Sıra
No
 Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS  K  AKTS
 1. İNŞ301 YAPI STATİĞİ I Z 3 0 0 3 3 4
Genel bilgiler, basit izostatik sistemlerin sabit yüklere göre hesabı, kesit zorlarının hesabı, kesit zorları diyagramlarının çizilmesi, hareketli yüklere göre hesap, tesir çizgileri, ara mafsallı karma izostatik sistemlerin incelenmesi, izostatik sistemlerde yerdeğiştirme ve şekildeğiştirme hesapları.
 2. İNŞ303 AKIŞKANLAR MEKANİĞİ I Z 3 0 0 3 3 4
Akışkanların özelliklerine giriş; basınç; hidrostatik; çeşitli yüzeylere etkiyen basınç kuvvetleri; borulardaki akış; momentum denklemi; laminer ve türbülanslı akış; sürtünme kayıpları; yerel yük kayıpları; seri ve paralel bağlanmış borulardaki akış; boru şebekeleri; pompalar; açık kanallarda akış; özgül enerji; savaklar üzerinden akış; yeraltısuyu akışı.
 3. İNŞ305 ULAŞTIRMA I Z 3 0 0 3 3 3
Ulaşım sistemleri, karayolu elemanları, yol ve yolu kullananların özellikleri, yolların kapasiteleri, yol geometrik standartları, geçki (güzergah) araştırması, yatay kurplar, dever uygulamaları ve geçiş eğrileri, boykesit ve düşey kurplar, kentyollarının ve eşdüzey kavşakların planlanması, yolların drenajı.
 4. İNŞ307 ZEMİN MEKANİĞİ I Z 3 0 0 3 3 4
Zemin Mekaniğine Giriş, Zeminlerin Endeks Özellikleri, Zeminlerin Sınıflandırılması, Zemin Gerilmeleri, Zeminlerin Sıkıştırılması, Zeminlerin Hidrolik Özellikleri
 5. İNŞ309   YAPIM YÖNETİMİ I  Z  3  0  0  3 3  4 
 Genel tanımlar (inşaat, proje, yönetim), inşaat sektörünün özellikleri, inşaat projeleri, inşaat türleri, inşaat sektörü için gerekli olan kaynaklar, proje yaşam döngüsü, inşaat projesi katılımcıları, inşaat yönetiminin önemi. Proje Yönetimi. Proje katılımcılarının organizasyonu. İnşaat maliyetlendirmesi ve ihale süreci. Kamu İhale Mevzuatı. İnşaat Planlaması. İş Programı Teknikleri. İleri iş programı teknikleri. Maliyet Kontrol. Kazanılmış değer analizi.
 6.  İNŞ311  BETONARME I  Z  3  0 0   3  3 4 
 Betonarme elemanlar, döşeme, kiriş, kolon, temel, beton ve çelik, malzeme bilgisi, davranış eğrileri, çatlama, aderans, beton ve çeliğin beraber çalışması, kenetlenme, donatı ekleri, yükler, yüklerin birleştirilmesi, güvenlik, sınır durumlar, dikdörtgen kesitte basit eğilme, dengeli donatı, denge altı ve üstü donatılı kesit, çift donatılı dikdörtgen kesit, tablalı kesit, basit eğilme, dikdörtgen kesitte M+N etkisi, karşılıklı etki diyagramları, dikdörtgen kesitte bileşik eğilme etkisi, basit etriyeli ve fretli kolon, kesme kuvvetinin karşılanması, moment karşılıklı diyagramı, burulma etkisi, kesme kuvveti ile burulma etkisi, narin kolon davranışı.
 7. ATA101  ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ I  Z 2 0  0 2 2 2
 Osmanlı İmparatorluğu, 1.Dünya Savaşı ve mütarekesi sonuçlarına kadar ki dönem, Türk İnkılaplarının temel kavramları. Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu. Politik, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu. Politik, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra Atatürk’ün iç ve dış siyaseti yeni Türk devletini oluşturan ilkeler. Kültür, ekonomi ve eğitim alanlarında yeni Türk devletinde yapılan çalışmalar.
 8.  STJ301  YAZ STAJI I  Z  0  0 0   0  0 5 
 Staj süresince (30 iş günü) yapılan işlerin günlük takibi, edindiği bilgi ve tecrübeleri rapor halinde hazırlanarak sunulması.
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
  VI. Yarıyıl
 Sıra
No
 Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS  K  AKTS
 1.  İNŞ302 YAPI STATİĞİ II Z 3 0 0 3 3 4
Hiperstatik sistemlerin dış yükler, sıcaklık değişmesi ve mesnet çökmeleri etkisinde Kuvvet Yöntemiyle çözümü. Hiperstatik sistemlerde yerdeğiştirme hesabı, kısaltma teoremi. Elastik mesnetli ve elastik birleşimli sistemler. Hareketli yüke göre hesap ve tesir çizgileri. Yapı sistemlerinin en elverişsiz yükleme durumlarına göre hesabı. Yapı sistemlerinin hesabında yerdeğiştirme yöntemleri: Düğüm noktası sabit sistemlerde Açı ve Cross yöntemleri. Düğüm noktası hareketli çerçevelerde Açı Yöntemi. Rijitlik matrisi yöntemine giriş.
 2.  İNŞ304 BETONARME II Z 3 0 0 3 3 4
Düşey yükler altında tek ve çift doğrultuda çalışan kirişli plak döşemelerin, nervürlü döşemelerin ve kirişsiz plak döşemelerin iç kuvvetlerinin hesaplanması, boyutlandırılması ve projelendirilmesi. Deprem yönetmeliğine ait bilgiler ve bu yönetmeliğe göre betonarme yapılara etkiyen deprem etkilerinin, taşıyıcı sistem elemanlarındaki iç kuvvet dağılımlarının hesaplanması. Düşey yüklere ve deprem yüklerine maruz kalan yığma ve betonarme yapıların temellerindeki (duvaraltı temelleri, tekil temeller, elastik zemine oturan sürekli temeller, radye temeller) iç kuvvetlerin hesaplanması, boyutlandırılması ve projelendirilmesi. Merdiven sistemlerinin tanıtılması ve düşey yükler altında eğik ve sahanlık plaklarından oluşan merdiven sisteminin iç kuvvetlerinin hesaplanması, boyutlandırılması ve projelendirilmesi. İstinat duvarlarına ilişkin genel tanımlar, duvara etkiyen toprak itkilerine ve sürşarj yüklerine göre istinat duvarının kesitlerine ait iç kuvvetlerin hesaplanması, boyutlandırılması ve projelendirilmesi.
 3.  İNŞ330 AKIŞKANLAR MEKANİĞİ II Z 3 0 0 3 3 4
Gerçek akışkanların hareketi, laminar ve türbülanslı akımlar, boru akımları, boru ağı hesabı, denge bacası salınımı ve su darbesi hesabı, açık kanallarda üniform ve üniform olmayan akımlar, boyut analizi ve benzerlik. 
 4.  İNŞ308 ZEMİN MEKANİĞİ II Z 3 0 0 3 3 4
Zeminlerde Kayma Mukavemeti, Zeminlerde Konsolidasyon, Şev Stabilitesi, Yanal Zemin Basınçları, Dayanma Yapıları.
  5.   İNŞ322 ULAŞTIRMA II  Z 3   0 0  3  3  4 
Geçki araştırması, plan, yatay ve düşey kurplar, dever, geçiş eğrileri, enkesitler, boykesit, toprak işleri, Brükner diyagramı, Yol projesi hazırlama (teorik yöntemler ve NETCAD vb. paket programlar ile).
  6.  ATA102 ATATÜRK İLKE VE İNKİLAP TARİHİ II Z   2  0  0  2 2 2
Osmanlı İmparatorluğu, 1.Dünya Savaşı ve mütarekesi sonuçlarına kadar ki dönem, Türk İnkılaplarının temel kavramları. Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu. Politik, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu. Politik, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan sonra Atatürk’ün iç ve dış siyaseti yeni Türk devletini oluşturan ilkeler. Kültür, ekonomi ve eğitim alanlarında yeni Türk devletinde yapılan çalışmalar.
  7.  İNŞ312  İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ  Z 2   0 0   2 2  3 
 İş sağlığı ve güvenliğinin, çalışanlar, işletmeler ve ülke ekonomisi açısından önemi. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevcut yasal mevzuat. Konu ile ilgili kişisel koruyucu donanımlar. İnşaat mühendislerinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda üslenecekleri görev ve sorumluluklar. Konu ile ilgili uluslararası standartlar. İş sağlığı ve güvenliği konusunda uygulamalar ile ilgili (fotoğraf, film, animasyon vb.) görsel örnekler.
  8.  İNŞSEC6YY TEKNİK SEÇMELİ DERS  S  3  0  0 3   3 5 
 
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
  VII. Yarıyıl
 Sıra
No
 Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS  K  AKTS
1. İNŞ401  TEMEL MÜHENDİSLİĞİ I Z 3 0 0 3 3 3
Zemin İnceleme Yöntemleri. Arazi ve Laboratuvar Deneyleri. Geoteknik Rapor Hazırlama. Derin Kazılar. Temel Çukurunun Hazırlanması, Temel Sistemlerinin Analizi (Yüzeysel Temeller).
 2.   İNŞ403 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ PROJESİ  Z  0  2  0   2 1  4 
İnşaat Mühendisliği ile ilgili bir proje üzerinde çalışılarak projenin sunulması.
3. STJ401  YAZ STAJI II   Z  0  0 0   0  0 5 
Staj süresince (30 iş günü) yapılan işlerin günlük takibi, edindiği bilgi ve tecrübeleri rapor halinde hazırlanarak sunulması. 
4.  İNŞSEC7YY TEKNİK SEÇMELİ DERS   S 3   0  0 3  3  5 
 
5. İNŞSEC7YY TEKNİK SEÇMELİ DERS S   3  0  0  3  3 5

6. İNŞSEC7YY  TEKNİK SEÇMELİ DERS S   3  0 0   3  3 5 
 
7. İNŞSEC7YY SOSYAL SEÇMELİ DERS
S   2  0  0 2   2 3 

Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
  VIII. Yarıyıl
 Sıra
No
Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  TS  K  AKTS
1.  İNŞ402  LABORATUVAR UYGULAMALARI Z 1 2 0 3 2 5
Betonun gerilme–deformasyon özellikleri ve çekme dayanımının tayini, metal çekme ve burulma, konsol kirişte eğilme deneyleri, betonarme kirişin yük altında davranışı. Venturimetre, orifis, impuls momentum ve savak deneyleri. Zeminde elek analizi, hidrometre, kesme kutusu, kum kutusu, serbest basınç ve ödometre deneyleri.
2.    İNŞ404  BİTİRME PROJESİ  Z 0 2   0 2  1  7 
İnşaat Mühendisliği ile ilgili bir proje üzerinde çalışılarak projenin sunulması. 
3.  İNŞSEC8YY  TEKNİK SEÇMELİ DERS S   3  0  0  3  3 5
 
4..   İNŞSEC8YY  TEKNİK SEÇMELİ DERS  S  3  0  0 3  3  5
 
5.    İNŞSEC8YY  TEKNİK SEÇMELİ DERS  S  3  0  0  3  3 5 
 
6.  İNŞSEC8YY   SOSYAL SEÇMELİ DERS  S  2  0 0   2  2  3
 
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 SEÇMELİ DERSLER
 II. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S  T  U  L  TS  K AKTS
1.  İNŞ132 HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ S 2 0 0 2 2 3
Çeşitli seviyelerdeki Türkçe metinlerin daha hızlı okunmasının sağlanmasına yönelik teorik bilgilerin verilmesi ve uygulamaların yapılması.
2.  İNŞ142 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ  S 2 0 0 2 2 3
İnsan kaynakları yönetiminin neden önemli olduğunu açıklayabilecek, İnsan kaynakları yönetiminin temel faaliyet alanlarını ve işlevlerini tanımlayabilecek, yöneticilerin insan kaynakları yönetimi sorumluluklarını karşılayabilecek bireyler yetiştirmek.
3.  İNŞ146 YÖNETİM VE LİDERLİK  S 2 0 0 2 2 3
Yönetim ve Yöneticilik kavramları ve teorileri, Yönetim Fonksiyonları, Örgütlerde Bölümlendirme Sistemleri ve İş-Mevki Tanımları, Yetki-Güç ve Yetki Devri, Liderlik teorileri.
4. İNŞ122 VERİ ANALİZİ VE RAPORLAMA  S 3 0 0 3 3 5
Bir araştırma modeli geliştirerek uygulama yapmaları ve araştırma verilerini analiz ederek raporlamalarını sağlamaktır.
5.  İNŞ124 PROBLEM ÇÖZÜMÜNDE STRATEJİLER  S 3 0 0 3 3 4
Bu dersin temel hedefi, öğrencilere objektif stratejik karar verme ve bu kararı gerekçelendirme yeteneği kazandırmaktır.
6.  İNŞ126
MİMARLIK BİLGİSİ   S  3  0 0   3 3  4 
Tarifler. Proje dönemleri. Program. Eskiz. Avan proje. Kesin proje. Uygulama projesi. Detay proje. Duvarlar. Döşemeler. Merdivenler. Çatılar. Çatı örtüleri. Büro. Motel. Otel. Okul. Sinemalar. Su, ses ve ısı izolasyonu. Pencereler ve kapılar.
7.   İNŞ128 MALZEME BİLİMİ   S  3 0  0  3 3   4
Atomlar ve mikroyapıya giriş, Malzemelerin sınıflandırılması, Atomlar arası bağlar, kristallerin yapısı kristalize olmayan malzemeler, Mekanik özellikler, Elastik ve plastik deformasyon, Sertlik, Darbe, Malzemelerin kopması kırılma mekaniği, sünme yorulma, Polimer yapılar polimerlerin özellikleri ve uygulamaları
8.  İNŞ130 AKADEMİK TÜRÇE  S 2   0 0  2  2  2 
Yabancı uyruklu öğrencilerin; paragraf ve metin analizi yapma, okuduğunu anlama, proje hazırlama, kütüphaneyi kullanma, mülakat yapma, akademik veri tabanlarını kullanma; makale, bildiri, tez ve kitap gibi akademik metinleri okuma, not alma, çıkarımda bulunma; resmi yazışmaları yapma ve yazılı sınavlarda yorum sorularına cevap vermeye yönelik örneklerle akademik Türkçe bilgilerinin geliştirilmesi.
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 IV. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI  Z/S T U L TS K AKTS
 1.  İNŞ22  ÖRGÜTSEL İLETİŞİM S 2 0 0 2 2 3
Örgüt kavramı hakkında, bir örgütün ve iç ve dış kamularıyla iletişimi çerçevesinde öğrenciye bilgi ve bakış açısı kazandırmak
 2.  İNŞ224  DAVRANIŞ BİLİMİNE GİRİŞ S 2 0 0 2 2 3
Davranış Bilimleri dersinin amacı insan davranışının psikolojik ve sosyolojik yönleri, küçük gruplarda bireylerarası
etkileşimler ve bu özelliklerin iş yaşamına etkileri gibi konuları incelenmektir
 3. İNŞ230  GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI S 1 2 0 3 2 4
Yönetim ve organizasyon kavramları, Gönüllülük kavramı ve gönüllü yönetimi, temel gönüllülük alanları, Gönüllü çalışanlar ile ilgili proje geliştirme ve sahada gönüllü çalışmalara katılım, gönüllü çalışmaların etik ahlaki, dini geleneksel değerler ve ilkeler, kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruşlarında çalışmalara katılım.
4.   İNŞ226  YAPI HUKUKU S 2 0 0 2 2 3
Hukuk terimi, gerekliliği, işlev ve amacı, nitelikleri ve kaynakları, iş hukuku tanımı, tarihsel gelişimi, konusu, iş hukukunun
temel ilkeleri, iş hukukunun kaynakları, hukuk içindeki yeri, iş hukukunun temel kavramları, bireysel iş hukuku-hizmet akdi iş sözleşmeleri; inşaat sözleşmeleri-eser sözleşmesi, İnşaat sektörünü ve sözleşmelerini ilgilendiren yasalar; yapım işleri genel şartnamesi, toplu iş hukuku-toplu iş sözleşmeleri.
 5.  İNŞ232  YAPI ELEMANLARI II S 3 0 0 3 3 5
Baca Çeşitleri; Beton ve betonarme kalıp çeşitleri; İş iskelesi; Çatı çeşitleri; Kapı ve pencere doğrama çeşitleri; Sıva, boya, badana çeşitleri; Döşeme, duvar, tavan kaplama çeşitleri; Yalıtım çeşitleri
 6. İNŞ234 İNŞAAT MÜHENDİSLERİ İÇİN JEOLOJİ   S 3  0   0 3  3  3 
 İnşaat Mühendisliğinde Jeoloji, Geoteknik Mühendisliği ve Jeoloji Bilimi, Yerkabuğu ve Yapısı, Mineraller, Kayaçlar, Deprem Jeolojisi, Temel Jeolojisi.
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 VI. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI Z/S T U L TS K AKTS
 1.  İNŞ326  HİDROLOJİ S 3 0 0 3 3 5
Yerkürede suyun oluşumunun, dağılımının, hareketinin, özelliklerinin ve bu özelliklerin zamanla değişiminin ve çevre ile olan ilişkisinin incelenmesi.
 2. İNŞ324  YAPI DİNAMİĞİNE GİRİŞ S 3 0 0 3 3 5
Depremler, deprem çeşitleri, oluş teorileri, deprem parametreleri, yapısal titreşimler, BSD sistemler, ÇSD sistemler, serbest ve zorlanmış titreşimler, eşdeğer deprem yükü ve davranış spektrumu konsepti, nümerik çözüm yöntemleri, BSD sistemlerde doğrusal olmayan davranış, deprem mühendisliğinde özel konular.
 3.  İNŞ320  YAPIM YÖNETİMİ II S 3 0 0 3 3 5
İnşaat Yönetimiyle ilgili Temel kavramlar; Yasal düzenlemeler; İnşaata hazırlık çalışmaları; Metraj; Maliyet analizi
 4.  İNŞ340  DEMİRYOLU S 3 0 0 3 3 5
Demiryolu mühendisliğine giriş, çekim, geometrik ve fiziksel standartlar, eğimler, kurbalar, geçiş eğrileri, güzergah, üstyapı.
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
 VII. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI Z/S T U L TS K AKTS
 1.  İNŞ411  GİRİŞİMCİLİK S 2 0 0 2 2 3
Girişimcilikle ilgili temel kavramların anlatılması ve girişimcide bulunması gereken temel becerilerin öğrencilere kazandırılması
 2.  İNŞ413  YÖNETİM VE ORGANİZASYON S 2 0 0 2 2 3
Yönetimle ilgili temel kavramlar, geliştirilen temel teoriler, sistem teorisi, çağdaş yönetim teorileri, motivasyon, liderlik ve iletişim, güç ve politika
 3.  İNŞ415  MESLEKİ İNGİLİZCE S 2 0 0 2 2 3
Öğrencilerin okudukları İngilizce makaleleri anlama, özetleme, yorumlama ve sunum yoluyla bir grup dinleyiciye sunma becerilerini geliştirme ve İngilizce sunum deneyimi kazanmalarını sağlama
 4.  İNŞ451  MÜHENDİSLİK ETİĞİ S 2 0 0 2 2 3
Etik ve mühendislik etiğinin temel kavramlarının öğrencilere öğretilmesi.
 5.  İNŞ407  HİDROLİK MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI I S 3 0 0 3 3 5
Hidrolik mühendisliği uygulamalarında kullanılan teorileri ve dünyada yaygın olarak kullanılmakta olan bilgisayar programları yardımıyla hidrolik dizayn yapmayı öğretmek
 6.  İNŞ409  BETONARME PROJE S 3 0 0 3 3 5
Deprem yönetmeliği esaslarına göre betonarme bir binanın tasarımı.
 7.  İNŞ417  GEOTEKNİK MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI I S 3 0 0 3 3 5
Geoteknik problemlerin tanımı, Geoteknikte ön çalışmalar ve tasarımın ele alınması, FEM, Plaxis, vb paket programı kullanılarak laboratuvar-arazi deneyleri; taşıma gücü, konsolidasyon-oturma, dayanma yapıları ve destek sistemleri, yamaçların duraylılığı ile ilgili problemlerin çözümü. Plaxis programı ile geoteknik problemlerin çözümü.
 8.  İNŞ419  İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ İÇİN EXCEL UYGULAMALARI I S 3 0 0 3 3 5
Bu derste, Excel ile Bilimsel ve teknik uygulamalar, matris (dizey) formülleri biçimlendirme, konsol çubuğun kesit zorları, çok katlı yapı özel periyodunun hesabı, baca özel periyodunun hesabı, deprem yükleri hesabı, atalet momenti hesabı, cross yöntemi ile alan hesabı, vb. inşaat mühendisliği konularında öğrencilerin Excel programı kullanarak çözüm oluşturmayı öğrenmeleri amaçlanmaktadır.
 9.  İNŞ421  MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ S 3 0 0 3 3 5
Mühendislik Ekonomisinin karar vermede önemi ve para-zaman ilişkisinin bilinip karar vermede kullanılması
 10.  İNŞ423  SU GETİRME-KANALİZASYON S 3 0 0 3 3 5
İçme Suyu Özellikleri, Nüfus Tahmini Metotları ve Su İhtiyaçlarının Tayini, Yüzeysel Suların Alınması, Yeraltı Sularının Alınması, Su Alma Yapılarının Hidroliği, Boru Hatlarının Hesap ve Projelendirilmesi, Su Dağıtma Sistemleri, Ölü Nokta Yöntemi, Yağmur Suyu Kanalizasyonu Hesap ve Projelendirme Esasları
 11.  İNŞ425  İLERİ BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA DİLİ S 3 0 0 3 3 5
Mühendisliğe yönelik bilgisayar programlarının genel özellikleri, program yazma, çalıştırma ve sonuç alma detayları
 12.  İNŞ427  GÜNCEL YAPI MALZEMELERİ S 3 0 0 3 3 5
Teknolojik gelişmelerin yansıması olarak, yapıların duvar, döşeme, tavan kaplamalar yanında ısı, su ve ses yalıtımları ve kaba yapı elemanlarında kullanılmak üzere geliştirilmiş bulunan güncel yapı malzemelerinin teknik ve fiziki özellikleri ile uygulanma koşulları hakkında, örneklerle destekli bilgi verilmesi.
 13.  İNŞ431  İLERİ YAPI ANALİZİ S 3 0 0 3 3 5
Virtüel İş Prensibi, Kuvvet Metodu, Deplasman Methodu, Rijitlik Yöntemi ile Yapı Analizinde Özel Teknikler
 14.  İNŞ437  ZEMİN MEKANİĞİ III S 3 0 0 3 3 5
Geoteknik mühendisliğinde analiz yöntemleri, nümerik yöntemler, geoteknik araştırma, drenajlı ve drenajsız yükleme koşulları, oturma hesapları, zemin iyileştirme yöntemleri, şev stabilite analizleri.
 15.  İNŞ439  TOPRAK İŞLERİ S 3 0 0 3 3 5
Ekonomik toprak dağıtımı, Brückner Yöntemine göre ekonomik toprak dağıtımı, kazı araçları ve verim hesapları, damperler, sabit ve değişken yörüngeli taşımalar, toprak işi maliyeti
 16.  İNŞ441  ZEMİN DİNAMİĞİNE GİRİŞ S 3 0 0 3 3 5
Zemin dinamiği ve deprem hakkında inşaat mühendisliği açısından temel kavramlar, zeminlerin dinamik etkiler altındaki davranışlarının incelenmesi ve zemin yapılarının tasarımda bu etkilerin gözönünde bulundurulması konularında öğrencilere yeterli bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmaktadır.
 17.  İNŞ449  ULAŞTIRMA PROJESİ S 3 0 0 3 3 5
Karayolu projelerinin hazırlanmasındaki işlem adımlarını teorik ve uygulamalı olarak tanıtmak, karayolu projelerindeki mesleki problemlerin çözümü için gerekli temel bilgileri öğretmek ve uygulatmak.
 18.  İNŞ453  SU YAPILARI S 3 0 0 3 3 5
Akarsu Morfolojisini Tanımlama, Akarsu Düzenleme, Taşkın Koruma ve Geçiş Yapıları ile Bağlamaları ve Enerji Kırıcı Yapıları Tasarlayabilme Becerilerini Kazanma
 19.  İNŞ463  BİLGİSAYAR DESTEKLİ YAPI ANALİZİ S 3 0 0 3 3 5
Yapısal sistemlerin tanıtılmasından sonra, örnek projeler üzerinde yazılımları kullanarak yapıların matris sistemlerle analizinin anlatılması
 20.  İNŞ465  AHŞAP YAPILAR S 3 0 0 3 3 5
Ahşap Yapılarda kullanılan, her çeşit Yapı Elemanlarının tanıtılması, hesap yöntemleri ve problem çözümleri hakkında bilgiler vermektir.
 21.  İNŞ471  YOL ÜST YAPISI S 3 0 0 3 3 5
Yol Üstyapı Enkesitleri, Tanımlar. Üstyapı Tabakalarını Fonksiyonları. Bitümlü Karışımlarda Kullanılan Agregaların Özellikleri ve Uygulanan Deneyler. Bitümlü Bağlayıcılar ve Uygulanan Deneyler. Esnek Üstyapılar. Sathi Kaplamalar. Temel Tabakaları. Bitümlü Karışım Tabakaları. Bitümlü Sıcak Karışımların Özellikleri ve Hesabı.
 22.  İNŞ473  TÜNEL MÜHENDİSLİĞİ S 3 0 0 3 3 5
Tünelciliğe giriş: usul ve mühendislik, Tünelcilikte jeolojik safha, Tünelcilik yöntemleri: yumuşak zemin, kaya ve ters zemin durumları, Tünelcilikte zemin iyileştirme yöntemleri, Tünel açıklığı civarında oluşan gerilme ve deplasmanlar, Tünellerin tasarım ve tahkimatı, Tünelcilikte sayısal analiz yöntemlerinin uygulaması
 23.  İNŞ477  HİDROLOJİDE İSTATİSTİK YÖNTEMLER S 3 0 0 3 3 5
Hidrolojide sıkça kullanılan istatistik yöntemlerle ilgili ayrıntılı bilgi sunmak
 24.  İNŞ483  GAYRİMENKUL DEĞERLEME ESASLARI S 3 0 0 3 3 5
Mülkiyet Hakkı, Mülkiyet Hakkının Çeşitleri, Tam Mülkiyet, Birlikte Mülkiyet, Paylı Mülkiyette Konu Gayrimenkulün Yönetimi.
 25.  İNŞ485  ÇELİK YAPILAR S 3 0 0 3 3 5
Çelik yapı tasarımında kullanılan ulusal ve uluslararası standartlara genel bir bakış, tasarım şartları, çekme elemanının tasarımı, basınç elemanının tasarımı, eğilme elemanının tasarımı, kesme kuvveti için eleman tasarımı, birleşik ve burulma kuvveti için eleman tasarımı, bağlantılar göz önüne alınarak tasarım, kutu ve daire kesitli elemanlarda bağlantılar göz önüne alınarak tasarım.
 26.  İNŞ487  YIĞMA YAPILARIN ONARIM VE GÜÇLENDİRİLMESİ S 3 0 0 3 3 5
Hasar belirlenmesi, değerlendirilmesi ve sınıflandırma. Muhtelif depremlerle ilgili bilgi ve tanımlar. Deprem hasar türleri; duvar, döşeme, kiriş, kolon, kiriş-kolon birleşim bölgesi, perde ve temel hasarı. Deprem sonrası yapılarda alınması gerekli geçici önlemler. Genel onarım prensipleri. Taşıyıcı sistem elemanlarının onarımı. Onarım ve güçlendirme malzemeleri.
 27.  İNŞ489  YIĞMA YAPILARIN ANALİZ VE TASARIMI S 3 0 0 3 3 5
Bu dersin amacı, yığma yapıların şiddetli deprem hareketleri altında yapısal davranışın belirlenmesidir. Derste, yığma yapıları oluşturan yapısal elemanların ve farklı yığma yapı taşıyıcı sistemlerin analizi ve bu tür sistemlerin deprem davranışı ve depreme dayanıklı tasarım kuralları konusu üzerinde durularak anlatılacaktır.
 28.  İNŞ491  METRAJ VE KEŞİF ÇIKARTILMASI S 3 0 0 3 3 5
Metrajın proje yönetimindeki önemi; metraj çıkartılmasında uygulanacak ilkeler; her öğrencilerin temin edeceği bir bina projesinin tamamını içeren metraj uygulaması; ulaşım yapılarında kazı ve dolgu metrajı uygulaması. Keşif çıkartılmasının önemi; ön keşif ve kesin keşif; keşif çıkartılmasında uygulanan yöntemler; birim fiyat ve birim fiyatı oluşturan bileşenler; bir bina yapısının tamamını içeren keşif uygulaması, uygulanmış keşif örneklerinin incelenmesi.
 29.  İNŞ493  YAPI FİZİĞİ S 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 30.  İNŞ495  YAPI MEKANİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI I S 3 0 0 3 3 5
Yapı fiziği kavram ve kapsamı; yapının taşıyıcı sistem ve elemanlarının tasarımı sürecinde göz önünde bulundurulacak yapı fiziği ilkeleri; yapıda bırakılacak oturma ve genleşme derzleri ve bunların kapatılma ilkeleri; yapıların temel, duvar ve döşemelerinde uygulanacak ısı, su ve ses yalıtımında göz önünde bulundurulacak ilkeler ve yalıtım uygulamaları.
 31.  İNŞ497  ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI S 3 0 0 3 3 5
Ulaşım mühendisliği uygulamalarında kullanılan teorileri ve dünyada yaygın olarak kullanılmakta olan bilgisayar programları yardımıyla tasarım yapmayı öğretmek.
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi.
 
  VIII. Yarıyıl Seçmeli Dersler
 Sıra No Dersin
Kodu
 DERSİN ADI Z/S T U L TS K AKTS
 1.  İNŞ412  STRATEJİK YÖNETİM S 2 0 0 2 2 3
Bu derste işletmenin uzun dönemde yaşamını devam ettirebilmesi için gereken stratejiler ve ilgili yöntemler ele alınacak ve incelenecektir.
 2.  İNŞ414  İŞ PSİKOLOJİSİ S 2 0 0 2 2 3
Bu derste öğrencilere iş ortamındaki davranışı etkileyen farklı psikolojik süreçler ve psikoloji teori ve yaklaşımlarının iş ortamındaki uygulamaları tanıtılmaktadır.
 3.  İNŞ416  İŞLETME YÖNETİMİ S 2 0 0 2 2 3
İşletme yönetiminin temel kavramları, işletme yönetiminin doğuşu ve gelişmesi açıklanmakta; yönetim becerilerinin ve fonksiyonlarının kavranması, öğrencilerin bu konulardaki bilgi ve kavrayışlarının arttırılması hedeflenmektedir.
 4.  İNŞ420  DOĞA ÇEVRE VE KENT S 2 0 0 2 2 3
Bu ders kapsamında genel olarak doğa-çevre-insan ilişkisi, çevre hukuku ve politikaları, kent hukuku ve politikaları, sürdürülebilir kent, kentsel ekoloji, kentlerde yaşanan çevre sorunları ve çözüm yolları, çevre yönetimi konuları incelenmektedir.
 5.  İNŞ470  FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI S 2 0 0 2 2 3
Öğrencinin fikri mülkiyet, fikir ürünü, patent, edebiyat ve sanat eserleri, endüstriyel tasarımlar, markalar gibi konuların ne anlama geldiğini öğretmek.
 6.  İNŞ422  BETONARME YAPI TASARIMI S 3 0 0 3 3 5
Deprem yönetmeliği esaslarına göre betonarme bir binanın tasarımı.
 7.  İNŞ424  DEPREME DAYANIKLI YAPI TASARIMI S 3 0 0 3 3 5
Depreme dayanıklı yapı tasarımı, depreme karşı güvenlik, sınır durumlar, yapıların genel davranışı, yapısal düzensizlikler, tasarım spektrumu, elastik deprem yükünün belirlenmesi, deprem yükü etkisi, ivme spektrumu, taşıyıcı sistemin sünekliği, eşdeğer hesap yükü yöntemi, mod birleştirme yöntemleri, yapı sistemleri, betonarme yapılar için kurallar, kat yerdeğiştirmeleri, temel ayırıcı sistemlerin tasarımı, istinat duvarları.
 8.  İNŞ426  YÜKSEK YAPI TASARIMI S 3 0 0 3 3 5
Yüksek yapıları için uygun olan yapısal sistemlerin seçimi ve tasarım felsefesinin tanıtılması; yapısal modelleme ve analiz; yapı ve temel tasarımı, yangın güvenliği mühendisliği, yüksek yapı projelerinde inşaat planlaması ve işletmesi
 9.  İNŞ428  ÇELİK YAPI TASARIMI S 3 0 0 3 3 5
Çelik yapı tasarımında kullanılan çelik programlarının incelenmesi, mevcut bir çelik programında çelik yapı uygulamaları, bağlantılara genel bir bakış (Basit kesme bağlantısı tasarımı, moment bağlantısı tasarımı, çapraz ve makas bağlantı tasarımı, çeşitli bağlantı tasarımları).
 10.  İNŞ432  KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON S 3 0 0 3 3 5
Bu derste; iş hayatında kalite güvencesi ve standartları ile ilgili yeterliliklerin kazandırılması amaçlanmıştır.
 11  İNŞ434  KIYI MÜHENDİSLİĞİ S 3 0 0 3 3 5
Kıyı mühendisliğinin temel problemlerinin öğrenilmesi ve kıyı mühendisliği yapılarının tasarımı
 12.  İNŞ436  SULAMA KURUTMA S 3 0 0 3 3 5
Bitki su ihtiyacının belirlenmesi; Su toprak ve hava ilişkileri; Su kalitesi, Su dağıtım yöntemleri; Sulama yapılarının kapasitesi ve tasarımı, Drenaj debisinin belirlenmesi; Yüzeysel ve derin tahliye sistemlerinin tasarımı
 13.  İNŞ438  YÜKSEK HIZLI DEMİRYOLLARI S 3 0 0 3 3 5
Bir ulaşım sistemi olarak yüksek hızlı demiryollarının anlaşılması, yüksek hızlı demiryolu hatlarının tasarımı, yapımı, bakımı ve yenilemesinin öğrenilmesi.
 14.  İNŞ440  TRAFİK MÜHENDİSLİĞİ S 3 0 0 3 3 5
Trafik akımı, değişkenleri ve arasındaki ilişkiler; kavşaklar, tasarımını etkileyen faktörler, kavşak türleri ve kapasiteleri; adalarla trafiğin yönlendirilmesi; eşdüzey kavşak tasarımı; sinyalizasyon ve sinyalizasyon yöntemleri; trafik işaretleri ve işaretleme; trafik güvenliği.
 15.  İNŞ442  ULAŞTIRMA SİSTEMLERİ S 3 0 0 3 3 5
Ulaştırma sistemlerinin planlanması ve tasarımı; yolcu taşımacılığı, kargo taşımacılığı, karayolu ulaştırma sistemleri, denizyolu ulaştırma sistemleri, havayolu ulaştırma sistemleri, boruyolu ulaştırma sistemleri, demiryolu ulaştırma sistemleri, ulaştırma sistemlerinde bütünleşme ve sistemler arası taşımacılık.
 16.  İNŞ444  AFET YÖNETİMİ S 3 0 0 3 3 5
Afet ve Afet Yönetimi Genel Kavramlar ve Terminoloji, Afetlerin Ekonomik Etkileri ve Finansal Stratejiler, Türkiye Doğal Afet Profili Depremler, Heyelanlar, Su Baskınları, Kaya Düşmeleri, Çığ Düşmeleri, Global ve Yerel Afet Risk Yönetimi; Afet Risk Yönetim İlkeleri Doğal Afet Ekonomik Etkiler
 17.  İNŞ446  ÖZEL BETONLAR S 3 0 0 3 3 5
Beton teknolojisinde yüksek performans kavramı, yüksek performanslı ve yüksek dayanımlı betonlar, hafifi agregalı betonların sınıflandırılması, kendiliğinden yerleşen beton tasarımı ve özellikleri, lif donatılı betonlar, reaktif pudra betonlerı, polimer portland çimentolu betonlar, kütle betonları ve özellikleri
 18.  İNŞ448  KAZIKLI DERİN TEMELLER S 3 0 0 3 3 5
Yüzeysel temel sistemlerinin yetersiz olduğu durumlarda derin temel sistemlerinin uygulanması ve derin kazı durumunda stabilitenin sağlanması için uygulanan yöntemlerin incelenmesi
 19.  İNŞ450  ZEMİN İYİLEŞTİRME YÖNTEMLERİ S 3 0 0 3 3 5
Zemin iyileştirme yöntemlerine genel bakış, karayolu, barajlar ve yapı temellerinde uygulanan yöntemler kompaksiyon, ön konsolidasyon, kum drenleri, fitil drenler, katkı maddeleri ile iyileştirme (kireç, çimento,uçucu kül, vb) dolgular dolgu zeminlerin stabilitesini arttırıcı önlemler, sıvılaştırma ve iyileştirme önerileri, derin stabilizasyon, jet enjeksiyonu, drenaj, ortamın donatılandırılması, geotekstiller, zemin çivisi ve ankrajlar, iyileştirilmiş zemin özelliklerinin kontrolü
 20.  İNŞ452  SAHA İNCELEMESİ VE GEOTEKNİK DEĞERLENDİRME S 3 0 0 3 3 5
Saha İncelemesi ve Geoteknik Değerlendirmenin Önemi, Saha İncelemesinin Planlanması, Zeminlerin ve Kayaların Sınıflandırılması ve Tanımlanması, Büro ve Gözlemsel Saha Çalışması, Saha İncelemesi için Gerekli olan Aletler, Yer altı İncelemesi için Sondaj Kuyularının Açımı, Örselenmiş ve/veya Örselenmemiş Numune Alımı, Örselenmemiş Numune Alım Teknikleri, Arazi ve Laboratuar Çalışmaları, İlgili Standartlar ve Genelgeler, Mevcut Veriler ile Geoteknik Değerlendirme, Geoteknik Rapor Hazırlanması, Yazılmış Geoteknik Raporlarının Değerlendirilmesi
 21.  İNŞ454  TEMEL MÜHENDİSLİĞİ II S 3 0 0 3 3 5
Zemin etüdleri. Temel yapımında kullanılan malzemeler. Temel sistemleri (tekil temel, mütemadi temel, radye temel, derin temeller). Temel çukurları. Oturmalar.
 22.  İNŞ458  ULAŞTIRMA MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI II S 3 0 0 3 3 5
Ulaşım mühendisliği uygulamalarında kullanılan teorileri ve dünyada yaygın olarak kullanılmakta olan bilgisayar programları yardımıyla tasarım yapmayı öğretmek
 23.  İNŞ460  HİDROLİK MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI II S 3 0 0 3 3 5
Hidrolik mühendisliği uygulamalarında kullanılan teorileri ve dünyada yaygın olarak kullanılmakta olan bilgisayar programları yardımıyla hidrolik dizayn yapmayı öğretmek
 24.  İNŞ462  HAKEDİŞ HAZIRLANMASI S 3 0 0 3 3 5
Hakediş tanımı, proje yönetimindeki önemi; sözleşeme türlerine göre hakediş hazırlama yöntemleri ve uygulama örnekleri; hakediş raporunda yer alan belgeler ve bunların hazırlanma gerekçeleri; hakediş raporlarının düzenlenmesi ile ilgili sözleşeme prosedürleri; hakediş hazırlanması ile ilgili halene kullanılmakta olan pakt programlarının tanıtılması.
 25.  İNŞ464  PAKET PROGRAMLAR İLE İŞ PROGRAMI S 3 0 0 3 3 5
Çubuk yöntemle iş programı hazırlanması ile ilgili ilkeler; ağ diyagramlar ile iş programı hazırlamaması ile ilgili temel kurallar; Ms Projecet paket programının tanıtılması ve örnek uygulama yaptırılması; Primavera Paket Programını hakkında bilgi ve uygulama örneği.
 26.  İNŞ466  YAPI MEKANİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI II S 3 0 0 3 3 5
Mühendislik Mekaniğinde analitik yaklaşımlarla çözülmesi oldukça güç olan problemlerin yaygın olarak kullanılan paket programlar yardımıyla çözümünün gerçekleştirilmesi.
 27.  İNŞ468  YAPI BİLGİ MODELLEMESİNE GİRİŞ S 3 0 0 3 3 5
Yapı Bilgi Modellemesinin (BIM) temel kavram ve bilgilerini öğrenmek ve anlamak. BIM sisteminin inşaat sektöründeki avantajlarını ve dezavantajlarını benimsemek. BIM sisteminin Dünya’da ve Türkiye’de uygulanma düzeylerini ve benimsenme oranlarını incelemek. Bir inşaat yaşam sürecinde BIM kavramlarının uygulanması hakkında bilgi edinmek.
 28.  İNŞ472  ÖN VE ARTGERİLMELİ BETONARME ELEMANLAR S 3 0 0 3 3 5
Öngerilimli beton ve karakteristiği. Öngerme çelikleri, elemanları ve uygulamaları. Endüstrileşmiş yapımda öngerillimli betonun kullanımı. Öngerilmeli kazıklar. T-kirişler. Çift T-kirişler. Boşluklu döşeme panelleri. I Kirişler. Kutu kirişler. Kolonlar. Merdiven birimleri. Asmolen duvar panelleri. Öngerme işlemi sırasında yapılan ölçümler. Sonradan öngerme işleminde yapılması gereken kontroller. Kaplin kullanma ve bakım. Moment katsayıları ve önemi. Sürtünme kayıpları. Art gerilmeli betonlar için örnek uygulamalar.
 29.  İNŞ474  GEOTEKNİK MÜHENDİSLİĞİ BİLGİSAYAR UYGULAMALARI II S 3 0 0 3 3 5
Geoteknik problemlerin tanımı, Geoteknikte ön çalışmalar ve tasarımın ele alınması, FEM, Plaxis, vb paket programı kullanılarak laboratuvar-arazi deneyleri; taşıma gücü, konsolidasyon-oturma, dayanma yapıları ve destek sistemleri, yamaçların duraylılığı ile ilgili problemlerin çözümü.
 30.  İNŞ476  BARAJLAR S 3 0 0 3 3 5
Barajlar ve Baraj Hazneleri, Baraj Hazne Tasarımı, Baraj Gövde Tasarımı, Barajların Elemanları, Dolusavak Tasarımı, Derivasyon Tesisleri, Su Kuvveti Tesisleri, Su Alma Yapıları, Su Yapılarının Ekonomisi
Kısaltmalar: Z: Zorunlu; S: Seçmeli; T: Haftalık Teorik Ders Saati; U: Haftalık Uygulama Ders Saati; L: Haftalık Laboratuvar Ders Saati; TS: Haftalık Toplam Ders Saati; K: Dersin Kredisi; AKTS: Dersin Avrupa Kredi Transfer Sistemi Kredisi. 
İnşaat Mühendisliği bölümü lisans programı ders içeriklerinin indirilebilir (yazdırılabilir) formu 
COMPULSORY COURSES
 FIRST YEAR 1. SEMESTER
NO  COURSE CODE  COURSE TITLE C/E
T P L TH C ECTS
 1.  İNŞ101  CHEMISTRY FOR ENGINEERS C 2 0 0 3 2 3
Course content in English is being prepared.
 2. İNŞ103  PHYSICS FOR ENGINEERS  C  3 0 0 3 3 4

 3.  İNŞ111  ENGINEERING MATHEMATICS I C 3 0 0 3 3 5
 
 4. YDL101  ENGLISH I C 3 0 0 3 2,5 5
Greetings/ Classroom language Plurals/ This-That-These-Those To be Verb Present Simple Present Simple Have got/ Has got There is/ There are Present Continuous Present Continuos Mid-term exams Can/ Can’t Present Simple and Present Continuos Past Simple to be Review
 5.  İNŞ107  INTRODUCTION TO CIVIL ENGINEERING C 3 0 0 3 3 3
 
 6.  İNŞ109  COMPUTER AIDED DESIGN I C 1 2 0 3 2 4
 
 7.  ENF101  BASIC INFORMATION TECHNLOGY C 2 2 0 4 3 4
 
 8.   ENF101  DIGITAL LITERACY  C  2  0 0   2  2  2
 

NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.

 
FIRST YEAR 2. SEMESTER
 NO COURSE CODE  COURSE TITLE  C/E  T  P  L TH   C  ECTS
 1.  İNŞ106  MATHEMATICS II Z 3 0 0 3 3 4

 2.  İNŞ116  STATICS  Z 3 0 0 3 3 5
 
 3.  İNŞ110  COMPUTER AIDED DESIGN II Z 1 2 0 3 2 4
 
 4.  ENF102 PROGRAMMING Z 2 2 0 4 3 5
 
 5.  YDL102  ENGLISH II Z 2 1 0 3 2,5 5
 
 6.  İNŞSEC2YY  TECHNICAL ELECTIVE COURSE E 3 0 0 3 3 4
 
 7.  İNŞSEC2YY  SOCIAL ELECTIVE COURSE E 2 0 0 2 2 3
 
NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
 SECOND YEAR 1. SEMESTER
 NO  COURSE CODE  COURSE TITLE  C/E  T  P  L  TH ECTS
 1.  İNŞ201 STRENGTH OF MATERIALS I C 3 0 0 3 3 5
A
 2.  İNŞ203 LINEAR ALGEBRA C 3 0 0 3 3 5

 3.  İNŞ205 DIFFERANTIAL EQUATIONS C 3 0 0 3 3 5

 4.  İNŞ207 DYNAMICS C 3 0 0 3 3 5
A
 5.  İNŞ211 ELEMENTS OF CONSTRUCTION I  C  3  0 0   3 3   4
 
 6.   İNŞ213  CONSTRUCTION MATERIALS  C  3  0  0  3  3  4
 
 7.   TDL101  TURKISH LANGUAGE I  C  2  0  0  2  2  2
 

NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course. 
 
 SECOND YEAR 2. SEMESTER
 NO COURSE CODE   COURSE TITLE  C/E  T  P  L  TH  C  ECTS
1.   İNŞ202  STRENGTH OF MATERIALS II C 3 0 0 3 3 5
De
 2.  İNŞ206  NUMERICAL METHODS C 3 0 0 3 3 5
Ders  
 3.  İNŞ208  STATISTICS C 3 0 0 3 3 5
Ders  
 4.  İNŞ214 SURVEYING C 3 0 0 3 3 5
B
 5. TDL102  TURKISH LANGUAGE II  C  2  0  0  2  2  2
 Ders  
 6.  İNŞSEC4YY  TECHNICAL ELECTIVE COURSE  E 3
 0  0  3  3  5
 Ders  
 7.  İNŞSEC4YY  SOCIAL ELECTIVE COURSE E  2  0  0  2  2  3
 Ders  
NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course. 
 
  THIRD YEAR 1. SEMESTER
 NO  COURSE CODE  COURSE TITLE  C/E  T  P  L  TH  C  ECTS
 1. İNŞ301 STRUCTURAL ANALYSIS I C 3 0 0 3 3 4
Ders  
 2. İNŞ303 FLUID MECHANICS I C 3 0 0 3 3 4
DERS
 3. İNŞ305 TRANSPORTATION I C 3 0 0 3 3 3
Ders
 4. İNŞ307 SOIL MECHANICS I C 3 0 0 3 3 4
Bu derste
 5. İNŞ309  CONSTRUCTION MANAGEMENT I  C  3  0  0  3 3  4 
 1
 6.  İNŞ311  REINFORCED CONCRETE I  C  3  0 0   3  3 4 
 1
 7. ATA101  ATATÜRK'S PRINCIPLES AND HISTORY OF TURKISH REVOLUTION I  C 2 0  0 2 2 2
 1
 8.  STJ301  SUMMER INTERNSHIP I  C  0  0 0   0  0 5 
 1
NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
  THIRD YEAR 2. SEMESTER
 NO  COURSE CODE  COURSE TITLE  C/E  T  P  L  TH  C  ECTS
 1.  İNŞ302 STRUCTURAL ANALYSIS II C 3 0 0 3 3 4
De
 2.  İNŞ304 REINFORCED CONCRETE II C 3 0 0 3 3 4
Bu ders
 3.  İNŞ330 FLUID MECHANICS II C 3 0 0 3 3 4
Dersin 
 4.  İNŞ308 SOIL MECHANICS II C 3 0 0 3 3 4
Bu ders
  5.   İNŞ322 TRANSPORTATION II  C 3   0 0  3  3  4 
 1
  6.  ATA102 ATATÜRK'S PRINCIPLES AND HISTORY OF TURKHIS REVOLUTION II C   2  0  0  2 2 2
 1
  7.  İNŞ312  OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY  C 2   0 0   2 2  3 
 1
  8.  İNŞSEC6YY TECHNICAL ELECTIVE COURSE  E  3  0  0 3   3 5 
 1
NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
  FOURTH YEAR 1. SEMESTER
 NO  COURSE CODE  COURSE TITLE  C/E  T  P  L  TH  C  ECTS
1. İNŞ401  FOUNDATION ENGINEERING I C 3 0 0 3 3 3
Dersi
 2.   İNŞ403 CIVIL ENGINEERING PROJECT  C 0  2  0   2 1  4 
3. STJ401  SUMMER INTERNSHIP II   C  0  0 0   0  0 5 
4.  İNŞSEC7YY TECHNICAL ELECTIVE COURSE   E 3   0  0 3  3  5 
5. İNŞSEC7YY TECHNICAL ELECTIVE COURSE E   3  0  0  3  3 5
6. İNŞSEC7YY   TECHNICAL ELECTIVE COURSE E   3  0 0   3  3 5 
7. İNŞSEC7YY SOSYAL SEÇMELİ DERS
E   2  0  0 2   2 3 
NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
  FOURTH YEAR 2. SEMESTER
 NO COURSE CODE  COURSE TITLE  C/E  T  TH  C ECTS
1.  İNŞ402  LABORATORY APPLICATIONS C 1 2 0 3 2 5
Bu
2.    İNŞ404  GRADUATION PROJECT  C 0 2   0 2  1  7 
 
3.  İNŞSEC8YY  TECHNICAL ELECTIVE COURSE E  3  0  0  3  3 5
 
4..   İNŞSEC8YY  TECHNICAL ELECTIVE COURSE  E  3  0  0 3  3  5
 
5.    İNŞSEC8YY  TECHNICAL ELECTIVE COURSE  E  3  0  0  3  3 5 
 
6.  İNŞSEC8YY  TECHNICAL ELECTIVE COURSE  E  2  0 0   2  2  3
 
NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
 ELECTIVE COURSES
 FIRST YEAR 2. SEMESTER ELECTIVE COURSES
 NO COURSE CODE
 COURSE TITLE   C/E  T  P  L  TH  C ECTS
1.  İNŞ132 SPEED READ TECHNİCS E 2 0 0 2 2 3
Bu
2.  İNŞ142 MANAGEMENT OF HUMAN RESOURCES  E 2 0 0 2 2 3
Ders
3.  İNŞ146 MANAGEMENT AND LEADERSHIP  E 2 0 0 2 2 3
Bu ders,
4. İNŞ122 DATA ANALYSIS AND REPORTING  E 3 0 0 3 3 5
DERS
5.  İNŞ124 STRATEGIES IN PROBLEM SOLVING  E 3 0 0 3 3 4
Bu ders
6.  İNŞ126
ARCHITECTURE  E  3  0 0   3 3  4 
7.   İNŞ128 MATERIAL SCIENCE  E  3 0  0  3 3   4
8.  İNŞ130 ACADEMIC TURKISH  E 2   0 0  2  2  2 
NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
 SECOND YEAR 2. SEMESTER ELECTIVE COURSES
 NO COURSE CODE  COURSE TITLE   C/E T P L TH C ECTS
 1.  İNŞ22  ORGANIZATIONAL COMMUNICATION E 2 0 0 2 2 3
B
 2.  İNŞ224  INTRODUCTION TO BEHAVIORAL SCIENCE E 2 0 0 2 2 3
D
 3. İNŞ230  VOLUNTEERING E 1 2 0 3 2 4
Bu ders,
4.   İNŞ226  CONSTRUCTION LAW E 2 0 0 2 2 3
B
 5.  İNŞ232  ELEMENTS OF CONSTRUCTION II E 3 0 0 3 3 5
Bu ders
 6. İNŞ234  GEOLOGY FOR CIVIL ENGINEERS   E 3  0   0 3  3  3 
 
NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 

 THIRD YEAR 2. SEMESTER ELECTIVE COURSES

NO COURSE CODE  COURSE TITLE  C/E T P L TH C ECTS
 1.  İNŞ326  HYDROLOGY E 3 0 0 3 3 5
B
 2. İNŞ324  INTRODUCTION TO STRUCTURAL DYNAMICS E 3 0 0 3 3 5
Bu
 3.  İNŞ320  CONSTRUCTION MANAGEMENT II E 3 0 0 3 3 5
Bu ders
 4.  İNŞ340  RAILWAY E 3 0 0 3 3 5
Bu ders
 NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
 FOURTH YEAR 1. SEMESTER ELECTIVE COURSES
 NO COURSE CODE COURSE TITLE C/E T P L TH C ECTS
 1.  İNŞ411   ENTERPRENEURSHIP E 2 0 0 2 2 3
B
 2.  İNŞ413  MANAGEMENT AND ORGANIZATION E 2 0 0 2 2 3
B
 3.  İNŞ415  TECHNICAL ENGLISH E 2 0 0 2 2 3
Ders
 4.  İNŞ451  ENGINEERING ETHICS E 2 0 0 2 2 3
B.
 5.  İNŞ407  COMPUTER APPLICATIONS IN HYDRAULIC ENGINEERING I E 3 0 0 3 3 5
Bu
 6.  İNŞ409  REINFORCED CONCRETE PROJECT E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 7.  İNŞ417  COMPUTER APPLICATIONS IN GEOTECHNICAL ENGINEERING I E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 8.  İNŞ419  EXCEL APPLICATIONS IN CIVIL ENGINEERING I E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 9.  İNŞ421  ENGINEERING ECONOMICS E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 10.  İNŞ423  WATER SUPPLY-SEWERAGE E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 11.  İNŞ425  ADVANCE COMPUTER PROGRAMMING LANGUAGE E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 12.  İNŞ427  CURRENT CONSTRUCTION MATERIALS E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 13.  İNŞ431  ADVANCED STRUCTURAL ANALYSIS E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 14.  İNŞ437  SOIL MECHANICS III E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 15.  İNŞ439  EARTHWORKS E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 16.  İNŞ441  INTRODUCTION TO SOIL DYNAMICS E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 17.  İNŞ449  TRANSPORTATION PROJECT E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 18.  İNŞ453  WATER STRUCTURES E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 19.  İNŞ463  COMPUTER AIDED STRUCTURAL ANALYSIS E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 20.  İNŞ465  WOODEN STRUCTURES E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 21.  İNŞ471  ROAD SUPERSTRUCTURE E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 22.  İNŞ473  TUNNEL ENGINEERING E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 23.  İNŞ477  STATISTICAL METHODS IN HYDROLOGY E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 24.  İNŞ483  REAL ESTATE VALUATION PRINCIPLES E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 25.  İNŞ485  STEEL STRUCTURES E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 26.  İNŞ487  REPAIRING AND REINFORCING OF MASONRY STRUCTURES E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 27.  İNŞ489  ANALYSIS AND DESIGN OF MASONRY STRUCTURES E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 28.  İNŞ491  QUANTITY AND EXPLORATION E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 29.  İNŞ493  STRUCTURAL PHYSICS E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 30.  İNŞ495  COMPUTER APPLICATIONS OF STRUCTURAL MECHANICS I E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
 31.  İNŞ497  COMPUTER APPLICATIONS OF TRANSPORTATION ENGINEERING E 3 0 0 3 3 5
B1B2B3
NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
 
FOURTH YEAR 2. SEMESTER ELECTIVE COURSES
 NO COURSE CODE  COURSE TITLE  C/E T P L TH C ECTS
 1.  İNŞ412  STRATEGICAL MANAGEMENT E 2 0 0 2 2 3
Bu dersin
 2.  İNŞ414  OCCUPATIONAL PSYCHOLOGY E 2 0 0 2 2 3
Öğrenciler
 3.  İNŞ416  BUISNESS MANAGEMENT E 2 0 0 2 2 3
Bu ders
 4.  İNŞ420  NATURE, ENVIRONMENT, AND CITY E 2 0 0 2 2 3
Bu ders
 5.  İNŞ470  INTELLECTUAL AND INDUSTRIAL PROPERTY RIGHTS E 2 0 0 2 2 3
Ders
 6.  İNŞ422  DESIGN OF REINFORCED CONCRETE STRUCTURES E 3 0 0 3 3 5
Ders
 7.  İNŞ424  DESIGN OF EARTHQUAKE RESISTANT STRUCTURES E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 8.  İNŞ426  DESIGN OF HIGH STRUCTURES E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 9.  İNŞ428  DESIGN OF STEEL STRUCTURES E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 10.  İNŞ432  QUALITY CONTROL, AND STANDARDIZATION E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 11  İNŞ434  COASTAL ENGINEERING E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 12.  İNŞ436  IRRIGATION AND DRAINAGE E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 13.  İNŞ438  HIGH SPEED RAILWAYS E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 14.  İNŞ440  TRAFFIC ENGINEERING E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 15.  İNŞ442  TRANSPORTATION SYSTEMS E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 16.  İNŞ444  DISASTER MANAGEMENT E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 17.  İNŞ446  SPECIAL CONCRETES E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 18.  İNŞ448  PILE DEEP FOUNDATIONS E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 19.  İNŞ450  SOIL IMPROVEMENT METHODS E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 20.  İNŞ452  SITE SURVEY AND GEOTECHNICAL EVALUATION E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 21.  İNŞ454  FOUNDATION ENGINEERING II E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 22.  İNŞ458  COMPUTER APPLICATIONS OF TRANSPORTATION ENGINEERING II E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 23.  İNŞ460  COMPUTER APPLICATIONS OF HYDRAULIC ENGINEERING II E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 24.  İNŞ462  PREPARATION OF PROGRESS PAYMENT E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 25.  İNŞ464  BUSINESS PROGRAM WITH PACKAGE PROGRAMS E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 26.  İNŞ466  COMPUTER APPLICATIONS OF STRUCTURAL MECHANICS II E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 27.  İNŞ468  INTRODUCTION TO BUILDING INFORMATION MODELING E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 28.  İNŞ472  PRE- AND POST-STRESSED REINFORCED CONCRETE ELEMENTS E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 29.  İNŞ474  COMPUTER APPLICATIONS OF GEOTECHNICAL ENGINEERING II E 3 0 0 3 3 5
Bu123
 30.  İNŞ476  DAMS E 3 0 0 3 3 5
Bu123
NOTE: C: Compulsory; E: Elective Courses; T: Theoretical Course Hour; P: Weekly Practice Course Hour; L: Weekly Laboratory Course Hour; TH: Weekly Total Course Hour; C: Course Credit; ECTS: European Credit Transfer System Credit of the Course.
CIVIL ENGINEERING DEPARTMENT UNDERGRADUATE COURSES INFORMATION FILE (CLICK TO DOWNLOAD)  

Görüntülenme Sayısı: 116