Beden Eğitimi ve Spor Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları Spor Bilimleri bölümlerinin yer aldığı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsüne bağlı olan bir programdır. 




Tarihçe

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı, 2017 tarihinde kurulmuştur. Bünyesinde Beden Eğitimi ve Spor Tezli ve Tezsiz (İÖ) Yüksek Lisans programları yer almakta olup, ilk öğrencilerini Şubat 2022 tarihinde almaya başlamıştır. Programda 5 öğretim üyesi bulunmaktadır. Öğrencilerimiz yerleşke içerisinde bulunan kütüphane, yemekhane, kafeterya, kapalı ve açık spor alanları gibi pek çok mekandan kolaylıkla faydalanma imkanı bulunmaktadır.




Misyon

Beden Eğitimi ve Spor yüksek lisans programının misyonu, öğrencilere yüksek kalitede eğitim sunarak, uzmanlar yetiştirmek ve araştırmalar yapmaktır.




Vizyon

Beden Eğitimi ve Spor yüksek lisans programının vizyonu, araştırmalar yapan uluslararası öncü bir program olmaktır.




Program Tanıtımı

 




Programın Amacı

 




Program Eğitim Hedefleri
1.   
2.  
3.  
4.  
5.  
6.  
7.  
8.  
Aile Danışmanı Uzmanlarını yetiştirmektir.



Program Çıktıları
1.   
2.  
3.  
4.  
5.  
6.  
7.  
8.  
9.  
10.  



Kariyer Olanakları

 




Tezli Yüksek Lisans Kabul Koşulları

 




2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Başvuru Şartları
 
 
 


Tezli Yüksek Lisans Programı Ön Değerlendirme Süreci

Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programına başvuran adaylardan yazılı sınava alınacak aday sayısı; ilan edilen kontenjanın 3 (üç) katı, ile sınırlıdır. Yazılı sınava ve mülakata çağrılacak adayların sıralaması ALES Puanının %50’si, Lisans mezuniyet notunun %40’ı ve Yabancı Dil Puanının %10’unun toplamı alınarak hesaplanacaktır. Yabancı dil belgesi bulunmayan adayların yabancı dil puanı sıfır kabul edilerek hesaplama yapılır.




Tezli Yüksek Lisans Programı Değerlendirme Süreci

Ön değerlendirme sürecinde başarılı olan adayların değerlendirilmesi yapılırken ALES puanının %50’si, lisans mezuniyet not ortalamasının %20’si, YDS ya da eşdeğer yabancı dil puanının %10’u (yabancı dil puanı olmayan veya müracaat sırasında sınav sonuç belgesini ibraz etmeyen adayların yabancı dil puanı sıfır kabul edilecektir), bilim sınavı veya mülakat sonucunun %20’si esas alınacaktır. Yüksek lisans giriş sınavı başarı puanı 55,00 veya daha fazla olan adaylar puanlarına göre sıralanacak, kontenjan dahilinde asıl liste ile birlikte yedek liste ilan edilecektir. Giriş sınavı başarı puanlarının eşit olması halinde sırasıyla ALES, lisans mezuniyet ve yabancı dil puanı yüksek olan adaya öncelik tanınacaktır. Mülakat/Bilim sınavına girmeyen aday başarısız sayılacaktır.




 

Tezli yüksek lisans programından mezun olabilmek için yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasını başarıyla tamamlamış olmak ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin ilgili hükümlerini yerine getirmek gerekmektedir. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Ders aşaması tamamlandıktan sonra danışman öğretim üyesinin yönlendirmesi ile belirlenecek bir konuda tez çalışması yapılarak danışmana ve danışman tarafından belirlenmiş jüri üyelerine teslim edilmelidir. Tezi akademik ölçütler çerçevesinde yeterli bulunan öğrencinin, çalışmasını atanacak jüri önünde sözlü olarak sunması istenmektedir. Tez savunması sonucunda başarılı bulunan öğrenci “bilim uzmanı” kabul edilir.




Üst Derece Programlara Geçiş

Beden Eğitimi ve Spor Tezli yüksek lisans programından gerekli şartları tamamlayarak yüksek lisans derecesi ile mezun olan öğrencilerimiz doktora için gerekli (YÖKDİL, ALES) sınavlarda aldıkları sonuçlara bağlı olarak müracaat ettikleri kurumların yeterlik şartlarını sağladıkları durumlarda alan ve alan dışı doktora programlarına kabul edilebilirler.




Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö.) Kabul Koşulları

 




2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başvuru Şartları

 

 

 



Tezsiz Yüksek Lisans Programı Değerlendirme Süreci

Adayların değerlendirilmesi yapılırken lisans mezuniyet not ortalaması esas alınacaktır. Mezuniyet notu 50 ve üzeri olan adaylar not ortalamasına göre sıralanarak, kontenjan dâhilinde asıl ve yedek liste ilan edilir. Mezuniyet notlarının eşit olması durumunda mezuniyet yılı yeni olan adaya öncelik tanınır.




Tezsiz Yüksek Lisans Mezuniyet Koşulları

Yüksek lisans programından mezun olabilmek için toplam otuz krediden ve 60 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az on dersi ve dönem projesini başarıyla tamamlamış olmak ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin ilgili hükümlerini yerine getirmek gerekmektedir. Dönem projesi dersi kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Ders aşaması tamamlandıktan sonra danışman öğretim üyesinin yönlendirmesi ile belirlenecek bir konuda proje çalışması yapılarak danışmana edilmelidir. Danışman öğretim üyesi tarafından projesi akademik ölçütler çerçevesinde yeterli bulunan öğrenci başarılı kabul edilir.




SIKÇA SORULAN SORULAR

Soru: Programın süresi ne kadardır?

Cevap:Tezli yüksek lisans programı 2 dönem ders, 2 dönem tez olmak üzere 2 yıldır. Tez dönemi ve ders dönemi dahil öğrenci 3 yıl (6 yarıyılda) içerisinde tezini başarıyla sunması gerekir. 3 yıl içerisinde tezini sunamayan öğrencinin ilişiği kesilir.

Cevap:  Tezsiz yüksek lisans programının süresi 2 dönemdir (1 yıl).  Yani öğrenciler (ders ve proje gerekliliklerini yerine getirdikleri takdirde) aynı öğretim yılının sonunda programı bitirmiş olacaklardır. Bu süre 1 yarıyıl daha uzatılabilir. Ders ve proje dahil en fazla 1,5 yıl (3 yarıyıl) içerisinde projesini başarıyla sunması gerekir. Bir buçuk yıl içerisinde projesini sunamayan öğrencinin ilişiği kesilir.




Soru: Dersler ne zaman ve nerede yapılmaktadır?

Cevap: Tezli yüksek lisans programı hafta içi mesai saatleri içerisinde BESYO dersliklerinde yüz yüze yürütülmektedir.

Cevap:Tezsiz yüksek lisans programı hafta içi mesai saatleri dışında BESYO dersliklerinde yüz yüze yürütülmektedir.



Soru: İki dönemde kaç ders almak gerekmektedir?

Cevap: Tezli yüksek lisans programında iki dönemde yirmi bir krediden az olmamak koşuluyla en az yedi ders ve bir seminer dersi almak gerekmektedir.

Cevap: Tezsiz yüksek lisans programında iki dönemde 10 ders (30 kredi) almak gerekmektedir.


Soru: Haftalık ders programı nasıl? Haftada kaç gün okula gelmek gerekiyor?

Cevap:Okula kaç gün gelineceği öğrencinin seçtiği derslere göre ve öğretim üyelerinin o dönemki programlarına göre değişir. Tezsiz yüksek lisansta bir dönemde 5 ders alınması gerektiğinden, dersler 5 güne yayılabileceği gibi daha az günde de toplanabilir. Ancak derslerin daha az güne toplanmasının garantisi yoktur. Bu yüzden çeşitli nedenlerle dersleri 5 gün takip edemeyecek adayların programa başvuru yapmamaları daha uygun olacaktır.


Soru: Derslere devam zorunluluğu var mıdır?

Cevap: Evet. Tezli ve Tezsiz yüksek lisans programlarında diğer lisans ya da yüksek lisans programlarında olduğu gibi derslere devam zorunluluğu (%70) vardır.

 



Güncelleme 10.07.2022 14:37:07



Görüntülenme Sayısı: 913