Osmaniye Meslek Yüksekokulu / Mimarlık ve Şehir Planlama

Osmaniye Meslek Yüksekokulu

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü, Harita ve Kadastro Programı Öğrencileri Dikkatine

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü, Harita ve Kadastro Programı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı, Güz Yarıyılında Dr. Öğr. Üyesi Ali ÖZKAN’ ın sorumlu olduğu:

1. HRT109 Mesleki Trigonometri

2. HRT209 Arazi Ölçmeleri 3

3. HRT211 Arazi Ölçmeleri Uygulaması 3

4. HRT223 Yol Yapımında Harita Teknikleri

Ders kodu ve ismi yukarıda belirtilen derslerin “bütünleme sınavı notları” sorumlu öğretim elemanı yurt dışında olduğu sebebiyle işlenmesi gereken sürede Öğrenci Bilgi Sistemine aktarılamamıştır.

Dersin sorumlu öğretim elemanının başvurusu üzerine yukarıda kodu ve adı belirtilen derslerin “bütünleme sınav notları” Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından Öğrenci Bilgi Sistemine aktarılmıştır.

İlgili derslerin Bütünleme Sınavı notları Öğrenci Bilgi Sistemine aktarıldıktan sonra Mezuniyet Sınavına girebilme şartlarını taşıyan öğrencilerimizin (Bkz: Mezuniyet Sınavına Girebilme Şartları) 22.03.2024 Cuma günü mesai bitimine kadar Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fatih UÇAR’ a;

1. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden mesaj yoluyla,

2. “fatihucar@osmaniye.edu.tr” kurumsal e- posta adresine mail atmak suretiyle,

3. MS Teams platformu üzerinden Öğr. Gör. Fatih UÇAR’ a mesaj yoluyla.

Bu üç seçenekten seçeceğiniz bir tanesi ile Dersin kodu ve Dersin Adı belirtilmek kaydıyla  hangi ders ya da derslerden mezuniyet sınavına girmek istediğinizi bildirmeniz gerekmektedir.

Gereğini öğrencilerimizin bilgisine rica ederiz.

Osmaniye Meslek Yüksekokulu

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanlığı

Mezuniyet sınavına girebilme şartları:

Mezuniyet sınavı; 23 üncü maddede belirtilen şartları yerine getirmiş olmak kaydıyla, mezun olabilmek için en fazla 3 başarısız dersi kalmış olan öğrencilerin bu derslerden veya GNO’su 2,00’ın altında olan öğrencilerin GNO’sunu 2,00’a çıkarabilmek için istediği üç dersten girebilecekleri sınavdır.Öğrencilerin mezuniyet sınavına girmek istedikleri derslerde aşağıdaki özellikleri de taşıyor olmaları aranır.

a) İlgili derse kaydını yaptırmış, (Aktif öğrencilik sürenizde Güz ve Bahar Yarıyıllarında Almadığınız dersin mezuniyet sınavına giremezsiniz)

b) O derse ait ara sınava girmiş,(Vize sınavına girmiş olmak)

c) Teorik derslerin en az %70’ine katılmış, (Devamsızlıktan kalmamış)

ç) Uygulamalı derslerde en az uygulamanın %80’ine katılmış, (Devamsızlıktan kalmamış)

d) Uygulamalarda başarılı ve varsa verilen projeleri tamamlamış,

e) Yaz stajlarını yapmış olmak.

Karacaoğlan Kampüsü 80000 OSMANİYE/TÜRKİYE
aliozkan@osmaniye.edu.tr