2022-2023 Eğitim Öğretim BAHAR Yarıyılı DERS KAYDI Hakkında

2022-2023 BAHAR YARIYILINDA DERS KAYDI YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

• 2022-2023 Eğitim-Öğretim BAHAR Yarıyılı Ders Kayıtları 27 Şubat-3 Mart tarihleri arasında gerçekleşecektir. (2021 öncesi girişli 3. ve 4. sınıflar için BİTİŞİK AYRIK KODLARA DİKKAT EDELİM/Açılacak dersler kısmında bu dersler mevcuttur, müfredata bakmayınız) Bu tarihler arasında ders kaydını hatalı/eksik yaptığını düşünen öğrenciler 6-10 Mart tarihleri arasında danışman hocasıyla iletişime geçip (Teams vasıtasıyla) ders ekle/çıkar yapabileceklerdir. Ders kayıt haftasında yapılan hata veya yanlışlık konusunda danışman hocaların herhangi bir müdahalede bulunma şansları yoktur.
  • 2. Öğretim öğrencileri dönem harçları ile ilgili olarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının bildirdiğine göre ilk etapta yatırılmayacak, daha sonraki dönemde harç konusu ile ilgili gelişmeler hakkında (erteleme/iptal/ödeme) öğrencilere duyuru ile bilgi verilecektir.
  • BAHAR döneminde dersler UZAKTAN EĞİTİM (Online/Microsoft Teams) ile yapılacaktır. Uzaktan eğitim yapılan derslere katılım için öğrencilerin okuldan almış oldukları mail adreslerini aktif etmesi gerekmektedir.
  • Bahar Döneminde sınıflar/dersler TEK ŞUBE olarak devam edecektir. Herhangi bir şube olmayacaktır.
  • Bahar döneminde ders hocalarıyla/danışman hocalarla Microsoft Teams üzerinden iletişime geçilecektir. Aksaklık yaşayan öğrenciler, hocalardan dönüş alamayan öğrenciler dekan yardımcılarına bilgi verebilirler.
  • UZAKTAN Eğitim sürecinde dilekçe (ıslak imzalı ve taranmış olarak) verme durumunda olan öğrenciler öncelikle dekanlık ile iletişime geçip daha sonra mail yoluyla fakülteye dilekçe bırakabilecekler.
  • 2016 girişli öğrenciler, açılacak dersler kısmında alması gereken dersi göremiyorsa, o dersin İLZ, İLS veya İFS kodlu olanlarını seçecekler. Danışman hocalar o dersleri saydıracaklar. Bu konuda danışman hocalara bilgi verilmiştir. Teyit etmek isteyen öğrenciler danışman hocalarıyla iletişime geçebilirler.
  • İFS402 Öğretmenlik Uygulaması dersinin UYGULAMA kısmı konusunda herhangi bir netlik olmadığından ders kaydında sadece Doç. Dr. Ahmet DOĞAN seçilecek, durum netleşince güz dönemindeki uygulama hocalarına dağıtım yapılacaktır.
  • İFS402 Öğretmenlik Uygulaması dersini, yalnızca Güz döneminde bu dersi alanlar ve sadece bu dönem alması gereken öğrenciler seçebilecekler. YÖK’e sayı bildirildiği için üstten alanların seçtikleri bu ders geçersiz sayılacaktır.
  • Mezun durumuna gelip de AKTS’si eksik olan arkadaşlar için “İLS312 Osmanlı Türkçesine Giriş” dersi seçmeli olarak açılmıştır. Bu durumdaki öğrencilerin bu dersi seçmeleri gerekmektedir.
  • İLZ414 Seminer Çalışması dersi hocalara eşit kotada paylaştırılmıştır. Öğrenciler ilgi duydukları derse göre dersin hocasını seçebilecektir. Dersin hocasının öğrenci kotası dolmuş ise başka bir ders hocasını seçmesi gerekmektedir.
  • Üstten ders almak isteyen öğrencilerin başarısız (alttan veya devamsızlıktan kalmış) dersinin olmaması ve GNO'sunun 3 ve üzeri olması gerekmektedir. Üstten ders almak isteyen öğrenciler sadece bir sınıf üstten ders seçebilirler (Örneğin 1. Sınıf öğrencisi 2. Sınıf derslerinden üstten ders alabilirken, 3 ve 4. Sınıf derslerini üstten alamaz).
  • 2022 girişli öğrencilerden muafiyet talebinde bulunan öğrenciler var ise muafiyet başvurularının sonucuna göre ekstra ders seçebilecektir. Ders seçiminde öncelikle 1. Sınıftan başlayarak hiyerarşik düzende sırasıyla seçim yapmaları gerekmektedir.
  • Ders Kayıtları onaylandıktan sonra öğrencilerin KESİNLİKLE seçtikleri dersleri kontrol etmeleri gerekmektedir. Ders Kayıt Onay haftasından sonra ders değişikliği talebinde bulunacak öğrencilerin istekleri kabul edilmeyecektir.

• 3-2017- 2021 yılları arası girişli öğrencilerin müfredatına ulaşmak için buraya tıklayınız.

26 Şubat 2023
ilahiyat@osmaniye.edu.tr