2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılında Ders Kaydı Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

2022-2023 GÜZ YARIYILINDA DERS KAYDI YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

• Güz döneminde dersler yüz yüze yapılacaktır (Uzaktan eğitim sadece Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ve İngilizce gibi ortak zorunlu derslerde uzaktan olacaktır). Uzaktan eğitim yapılan derslere katılım için öğrencilerin okuldan almış oldukları mail adreslerini aktif etmesi gerekmektedir.
  • Fakültemizde yeterli öğrenci sayısına ulaşılmadığı için hazırlık sınıfı açılmayacaktır. 2022 yılında üniversitemize ilk kayıt yaptıran öğrencilerden hazırlık seçenler varsa, fakülte idaresine dilekçe vererek 1. Sınıfa geçiş yapmaları gerekmektedir.
  • Derslere devam zorunlu olup devamsızlık hakkınız ders başına 1 dönemde % 30’dur. Bu konuda fakülte idaresini ve dersin öğretim elemanını meşgul etmeyiniz.
  • Ders kaydında çakışma sistemi uygulanacağından öğrenciler alttan veya üstten alacakları dersleri kendi dersiyle çakışmayan şubeden seçmek zorundalar. Bu konuda sorumluluk öğrencinindir. Seçeceğiniz dersleri lütfen haftalık ders programından kontrol ederek ders kaydı oluşturunuz.
  • Ders kaydı 12 Eylül 2022 Pazartesi – 16 Eylül 2022 Cuma günü arasında olacaktır. Bu süreçte İkinci öğretimde okuyan öğrencilerin ders kaydı yapabilmesi için öncelikle harç ücretlerini yatırmaları gerekmektedir.
  • Ders kaydında sıkıntı/hata olduğunu düşünen öğrenciler, 19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren o hafta içinde danışman hocalarıyla iletişime geçip ders kaydıyla ilgili problemi danışman hocalarıyla birlikte çözmeleri gerekmektedir. Seçilen derslerden öğrencinin kendisi sorumludur. Bu nedenle ders seçimini dikkatli yapıp gerekmesi halinde danışman hocasıyla iletişime geçmelidir. (DERS KAYDINI KENDİSİ YAPMAYAN, ARKADAŞI ARACILIĞI İLE YAPAN KİŞİLER DANIŞMAN HOCALARI İLE İLETİŞİME GEÇMEDİĞİ SÜRECE SORUMLULUK KABUL EDİLMEYECEKTİR.) Danışman onay haftası geçtikten sonra ders değişiklik istekleri kabul edilmeyecektir.
  • Ders kaydı yapacak olan öğrenciler, hangi dönemde ise (Örneğin, I-III-V-VII. Dönem) o dönemin derslerine ve ders kodlarına göre ders seçmeleri gerekmektedir. Açılacak dersler ek olarak paylaşılacaktır. Ders seçiminde her öğrenci kendi müfredatındaki kodla ders seçecek olup, ders kodları ile ilgili uyarıları dikkate alarak seçim yapacaklardır.
  • 2016 girişli öğrenciler, açılacak dersler kısmında alması gereken dersi göremiyorsa, o dersin İLZ, İLS veya İFS kodlu olanlarını seçecekler. Danışman hocalar o dersleri saydıracaklar. Bu konuda danışman hocalara bilgi verilmiştir. Teyit etmek isteyen öğrenciler danışman hocalarıyla iletişime geçebilirler.
  • İFS405 Öğretmenlik Uygulaması dersini seçecek öğrenciler hangi danışman hocayı seçeceklerini kendileri belirleyeceklerdir. Hafta içerisinde öğrencilerin hangi okullarda uygulama yapacakları duyuru olarak ilan edilecektir.
  • NOT: Diyanet veya Milli Eğitim bünyesinde çalışmış olmak bu dersten muaf olmayı gerektirmez. Bu ders bir staj değil; tam aksine uygulaması Milli Eğitim bünyesindeki okullarda yapılan bir derstir.
  • İFS405 Öğretmenlik Uygulaması dersini, yalnızca 2022-2023 eğitim öğretim yılında normal zamanda mezun olabilecekler ile 3. Sınıfta olup mezun olabilecek öğrenciler seçebilecektir. Ancak 3. Sınıfta olup mezun olabilecek öğrenciler, şayet 3 ve üzeri GNO’ları varsa bu dersi üstten olarak seçebileceklerdir. Bu şartları taşımayan öğrencilerin bu dersi danışmanı tarafından silinecektir.
  • Mezun durumuna gelip de AKTS’si eksik olan arkadaşlar için “İLS311 Osmanlı Türkçesine Giriş” dersi seçmeli olarak açılmıştır. Bu durumdaki öğrencilerin bu dersi seçmeleri gerekmektedir.
  • Önceki dönemlerde 2. Sınıf 1. Dönemdeki “İLS203 Felsefeye Giriş” ve “İLS205 Klasik Arapça Metinleri III” gibi seçmeli derslerden birini alıp başarısız olan ve onu alttan almak zorunda kalan öğrenciler, bu dersler bu dönem açılmayacağından ilgili dersin yerine “İLS207 Değerler Eğitimi” dersini seçip kaldıkları derse saydırmaları gerekmektedir. Öğrencinin kendisi saydıramıyorsa danışman onay haftasında danışmanı ile ders saydırma yapabilirler.
  • Üstten ders almak isteyen öğrencilerin başarısız (alttan veya devamsızlıktan kalmış) dersinin olmaması ve GNO'sunun 3 ve üzeri olması gerekmektedir. Üstten ders almak isteyen öğrenciler sadece bir sınıf üstten ders seçebilirler (Örneğin 1. Sınıf öğrencisi 2. Sınıf derslerinden üstten ders alabilirken, 3 ve 4. Sınıf derslerini üstten alamaz).
  • 2022 girişli öğrenciler, normal alması gereken dönem derslerini seçecekler. Muafiyet talebinde bulunan öğrenciler var ise muafiyet başvuruları sonrası gerekli değişiklikler yapılacaktır.

• 5-2017- 2021 yılları arası girişli öğrencilerin müfredatına ulaşmak için buraya tıklayınız.

11 Eylül 2022
ilahiyat@osmaniye.edu.tr