2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı YAZ Döneminde Açılacak Dersler Hakkında

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı YAZ Döneminde Açılması düşünülen dersler ekte ilan edilmiştir. Buna göre;

1- Ders dönemi 25 Temmuz-26 Ağustos tarihleri arasında olacaktır.

2- Ders kayıt ilanları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca bildirilecektir.

3- Fakültemiz öğrencilerinin Üstten ders alabilmeleri için not ortalamalarının 3 ve üzeri olması ve alttan başarısız bir dersinin bulunmaması gerekmektedir. Bu kural, sadece fakültemiz öğrencileri için bağlayıcıdır. Dışarıdan gelen öğrenciler ise kendi fakültelerinin koyduğu şarta/şartlara tabidirler.

4- Yaz okulunda 15 krediden fazla ders alınamaz, farklı fakültelerden alınsa dahi bu derslerin en fazla 15 kredisi muaf sayılır.

5- Öğrencinin alacağı ders yaz okulunda açılmışsa başka fakülte/üniversiteden o dersi alamaz. Alsa dahi muaf sayılmaz. Sorumluluk öğrencinindir.

6- Fakültemizde açılmayan dersleri öğrencilerimiz (dersi alacağı fakültenin o yılki taban puanının, fakültemizin taban puanından yüksek olması şartıyla) diğer fakültelerden alabilir.

7- Diğer fakültelerden ders almak isteyen öğrencilerimizin, alacak oldukları derslerin bilgisi ve ders içerikleri ile Danışman hocalarına başvurmaları gerekmektedir. (Dersin muaf sayılıp sayılamayacağının bilinmesi hem maddi hem de zamansal olarak zararı önleyecektir.) Ders başvuru formuna (sadece OKÜ İlahiyat Fakültesi öğrencileri için gereklidir) ulaşmak için buraya tıklayınız.

Fakültemizde açılması düşünülen derslerin listesine ulaşmak için buraya tıklayınız.

22 Haziran 2022
ilahiyat@osmaniye.edu.tr