2021-2022 Eğitim Öğretim BAHAR Yarıyılı DERS KAYDI Hakkında

2021-2022 BAHAR YARIYILI DERS KAYDI YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

BAHAR döneminde dersler, güz döneminde olduğu gibi Üniversite Senatosunun almış olduğu karar üzere Seyreltilmiş Eğitim (1. ve 2. Şube – A ve B Grupları) olarak devam edecektir. Yani 1. ve 2. şubeler olacak, her şube de A ve B gruplarına ayrılacaktır.

Ders kaydında, Güz döneminde olduğu gibi şube ve grup listeleri aynen bu dönem de devam edecektir. Bundan dolayı OBS’de tek şube olarak dersler seçilecektir. Sınıf şube ve gruplar için OBS dikkate alınmayacaktır. Önceki listeler geçerlidir.

Ders kaydı 21 Şubat 2022 Pazartesi – 25 Şubat 2022 Cuma günü arasında olacaktır. Bu süreçte İkinci öğretimde okuyan öğrencilerin ders kaydı yapabilmesi için öncelikle harç ücretlerini yatırmaları gerekmektedir.

Ders kaydında sıkıntı/hata olduğunu düşünen öğrenciler, 28 Şubat 2022 Pazartesi gününden itibaren danışman hocasıyla iletişime geçip ders kaydıyla ilgili problemi danışman hocasıyla birlikte çözmeleri gerekmektedir. Seçilen derslerden öğrencinin kendisi sorumludur. Bu nedenle ders seçimini dikkatli yapıp gerekmesi halinde danışman hocasıyla iletişime geçmelidir. (DERS KAYDINI KENDİSİ YAPMAYAN, ARKADAŞI ARACILIĞI İLE YAPAN KİŞİLER DANIŞMAN HOCASI İLE İLETİŞİME GEÇMEDİĞİ SÜRECE SORUMLULUK KABUL EDİLMEYECEKTİR.)

Ders kaydı yapacak olan öğrenciler, hangi dönemde ise (Örneğin, II-IV-VI-VIII. Dönem) o dönemin derslerine ve ders kodlarına göre ders seçmeleri gerekmektedir. Açılacak dersler ek olarak paylaşılacaktır. (AÇILACAK DERSLER KISMINDA SARI RENKLE BOYALI DERSLERİ ÖĞRENCİ NUMARASI 2021 İLE BAŞLAYANLAR BİTİŞİK KODLU DERSLERİ SEÇECEK, 2021 ÖNCESİ OLANLAR İSE AYRIK KODLU DERS SEÇİMİ YAPACAKLAR.) Yani 3. sınıf öğrencilerin formasyon dersi hariç diğer dersleri ayrık kodlu olarak görülmektedir.

2015-2016 müfredatına bağlı öğrenciler, açılacak dersler kısmında alması gereken dersi göremiyorsa, o dersin İLZ, İLS veya İFS kodlu olanlarını seçecekler. Danışman hocalar o dersleri saydıracaklar. Bu konuda danışman hocalara bilgi verilmiştir. Teyit etmek isteyen öğrenciler danışman hocalarıyla iletişime geçebilirler.

İFS402 Öğretmenlik Uygulaması dersini seçecek öğrencilerin hangi hocayı seçeceklerini belirten tablo ek olarak verilmektedir. Lütfen belirtilen hocaları seçiniz.

Mezun durumuna gelip de AKTS’si eksik olan arkadaşlar için “İLS312 Osmanlı Türkçesine Giriş” dersi seçmeli olarak açılmıştır. Bu durumdaki öğrencilerin bu dersi seçmeleri gerekmektedir. Bu ders de AKTS için yetmiyorsa ayrıca “İLHS202 Kur’an İrabı” veya “İLHS206 Klasik Arapça Metinleri VI” dersini de ek olarak seçebilirler.

20 Şubat 2022
İlahiyat Fakültesi