Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Dekan'ın Mesajı


 Prof. Dr. Ahmet DEMİRTAŞ
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
+90 328 827 10 00-3018
+90 328 827 00 97
ahmetdemirtas@osmaniye.edu.tr
ahmetdemirtas@korkutata.edu.tr


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde 2007 yılında kurulan Fen Edebiyat Fakültesi, Fen ve Sosyal Bilimleri aynı çatı altında buluşturmuştur. 04.08.2023 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Fen-Edebiyat Fakültesi kapatılmış, yine aynı kararname ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kurulmasına karar verilmiştir. Arkeoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı, Mütercim-Tercümanlık ve Tarih olmak üzere toplam 5 bölümü bünyesinde barındıran fakültemiz lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetleri yürütmektedir.

Temel bilimler içerisinde yer alan sosyal bilimler insanlığın, toplumun ve devletlerin var oluşundan itibaren karşılaştığı süreçleri araştıran, sorgulayan ve çözüme kavuşmasında öncülük edinen bir misyona sahiptir. Yenilikçi düşünen, etik ve kültürel değerlere saygılı, insanlığa katkı sağlamayı amaç edinen bireyleri yetiştirmek fakültemizin temel hedefidir.

Alanında yetkin akademik kadromuzla birlikte öğrencilerimize nitelikli eğitim sunmanın yanında ulusal ve uluslararası düzeydeki çalışmalarla ülkemizin sosyal bilimlerdeki faaliyetlerine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Bunun yanında fakültemizin akademik ve idari kadrosu, öğrencilerimizin taleplerini dikkate almakta ve her türlü soruna çözüm üretmeye çalışmaktadır.

Bölümlerimizin dersleri disiplinlerarası bir düzlemde, öğrencilerin kariyer gelişimine katkı sağlamak üzere planlanırken öğrencilerimiz Erasmus, Mevlana, Farabi gibi öğrenci değişim programları ile farklı ülke ve üniversitelere giderek araştırmacı ve katılımcı bir profil oluşturma imkânına da sahiptirler. Ayrıca fakültemiz, ülkemizin ihtiyaçları ve güncel problemlerini göz önünde bulundurarak üniversitemizi geliştirme ve büyütme arzusundadır. Yine fakültemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla geleceğe dair planlarını sürdürmektedir. Bu bağlamda; yeni disiplinlerin fakültemiz bünyesinde açılması planlanmakta, çift ana dal ve yan dal programları ile öğrencilere farklı alanlara yönelme ve disiplinlerarası çalışma imkânı sağlanmaktadır.

Fakültemizin yeni bir kimlikle eğitim-öğretim hayatına başlamasında emeği geçen tüm akademik ve idari kadrodaki çalışanlarımıza, bizi destekleyen kişi ve kurumlara teşekkürlerimizi sunuyor, siz değerli öğrencilerimize fakültemizde güzel arkadaşlıkların ve dostlukların kurulduğu, umutsuzluğun var olmadığı, sağlıklı ve başarılı bir üniversite yaşamı diliyorum.

Prof. Dr. Ahmet DEMİRTAŞ

Dekan V.

   


Güncelleme 15.04.2022 22:56:00



22 Eylül 2023
İletişim
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Karacaoğlan Yerleşkesi 80000 OSMANİYE
03288251818