Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu Etkinlikleri 2014-2016

ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu Etkinlikleri

Çukurova Üniversitesi koordinatörlüğünde Erasmus staj sorumlusu Uzm.Aysun ÖZYOL tarafından yürütülen “ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu” 2014-2016 dönemini kapsayan ilk proje kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı.  AB Erasmus+ Programı kapsamında bölge üniversiteleri Mersin, Çağ, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Osmaniye Korkut Ata Üniversiteleri ile Adana Sanayi Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yürütülmekte olan proje çerçevesinde farklı sektörlerde bulunan çeşitli işletmelerden uzman personel davet edilerek öğrencilere seminerler ve çalıştaylar düzenlendi.

Ders Verme Hareketliliği

İşletmelerden Personel Daveti / PROGRAM

Varinova Company

The Netherlands

Mr.Bart Kuijer

Mrs.M.C.Maria JANUS

  • Information on Breeding of Ornamentals

TUDEV

Germany

Mrs.Gül Ditsch

  • Immigrants and Integration

ICT Consulting

Germany

Mr.Düzgün Gül

  • Trending Topics for the next coming years in ICT

Docklands Academy

UK

Mr.Murray COOPER

Mr.Sebahattin DİRİCAN

  • Travel and Tourism
  • Hospitality Management
  • Training of English Teachers

Mannerheimin Lastensuojeluliitto Varsinais-Suomen piiri

Finland


Mrs.Janina Andersson

Mrs.Hatice Kütük

  • In Finland Immigrants - interaction between non-governmental organizations and universities





















 


  Hollanda Varinova Company

  

Çukurova MED Staj Konsorsiyumu kapsamında Hollandalı Süs Bitkileri Islahçıları Bart Kuıjer ve Marga Janus Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Merkezi’nde seminer verdi.

 Ziraat Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi’nin davetlisi olarak 24-25 Mart 2016 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi’ne gelen Hollandalı Süs Bitkileri Islahçıları “Composition of The Breeding Programme'' başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Hollandalı Süs Bitkileri Islahçıları Mr.Bart Kuıjer ve Mrs.Marga Janus konuyla ilgili farklı bölümlerden Öğretim Üyeleri, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerinin katıldığı seminerde süs bitkileri ıslahı ve genel ıslah stratejileri hakkında bilgi verdiler. Bitki ıslahının temellerinin anlatıldığı seminer sonunda araştırıcılara teşekkür belgeleri Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar ve Ziraat Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi tarafından verildi. 

İngiltere Docklands Academy London

İngiltere, Londra’da faaliyet gösteren Docklands Academy London’dan  Mr.Murray COOPER ve Sebahattin DİRİCAN çeşitli bölümlere seminer vermek üzere 20-22 Nisan tarihleri arasında Adana’daydılar. Çukurova Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencileri  ile  “Making English  Learning Interactive”, '' How To Teach Reading & Writing” konulu üç workshop gerçekleştiren,  Ç.Ü. Karataş Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerine seminer veren ve ayrıca Ç.Ü. Hukuk Fakültesini ziyaret ederek bilgilendirmede bulunan konuklarımız projenin başarıyla  gerçekleştirildiğini belirttiler. Workshoplarda, öğrencilerimiz çok keyifli ve kariyerleri açısından çok faydalı bir çalışma yaptılar.

Mr. COOPER, “Öğrencilerin workshop sırasındaki katılımlarından çok memnun kaldığını, hem Çukurova Üniversitesi hem de Çağ Üniversitesi öğrencileri ve personeli ile deneyim paylaşma ve bağlantı kurma şansı bulduklarını, böyle bir proje katılmış olmaktan çok memnun olduğunu” belirtti. Londra’da dünyanın en büyük finans merkezlerinden Canary Wharf’a  yakın bir mesafede modern kampusu ile hizmet veren Docklands Academy London ile Çukurova Üniversitesi işbirliği çerçevesinde Çukurova Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümü ile Turizm ve Otel işletmeciliği bölümü öğrencilerimiz  Docklands Academy London ve bağlı bulunduğu restoranlarda staj olanağından yararlanmaktadırlar.

Almanya ICT Consulting

  

Almanya, ICT Consulting firmasından Sayın Düzgün GÜL  28-30 Mart 2016 tarihleri arasında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde öğrencilere seminer verdi.

Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerine düzenlenen seminerde “Trending Topics for the next coming years in ICT” başlığı altında;

  • Bilgi ve İletişim teknolojileri konularında proje süreçlerinin oluşumu, değerlendirmesi ve üretimi
  • Mühendislik tanımı ve yaklaşımlar. Rol, görev ve sorumluluklar
  • Teknolojik olarak hangi gereçlerin daha etkin kullanıldıkları ve sistemsel metotlar
  • Yurt dışında is hayati ve önemli olan değerler, kültürel / sosyal farklılıklar ve bu farklılıklarda ayni amaç uğruna çalışabilmek
  • Öğrencilere amacın belirlenmesinin önemi ve bu amaca ulaşmak için uygulanabilecek metotlar
  • Yurt dişi is fırsatları, kişisel değerlendirmeler ve kişisel gelişim
  • Yabancı dil ihtiyacı, Hindistan ve Türkiye konusunda karşılaştırmalar
  • CV/Özgeçmiş yazımının önemi, kişisel sunum ve pazarlamanın etkisi konuları ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı.

Finlandiya Mannerheimin Çocuk Koruma Birliği  / Almanya TÜDEV

Finlandiya  “Mannerheimin Çocuk Koruma Birliği”nden Janina Andersson ve Hatice Kütük ile  Almanya “TÜDEV”den Gül Ditsch  2-5 Mayıs 2016 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler bölümü öğrencilerine “Göç Ve Entegrasyon” konulu seminer verdiler. Geniş katılımlı olarak gerçekleşen üç seminerin yanı sıra  Ç.Ü. KADAUM üyeleri ile göç ve entegrasyon üzerine bir oturum düzenlendi. Finlandiya Fahri konsolosu ile bir araya gelen konuklarımız ayrıca Adana Kent Konseyinin düzenlediği “Göç Sorunsalına Uluslararası Bakış Paneli”ne katıldılar.

“Göç ve Entegrasyon” Konulu Seminer

 Üniversitemizin Avrupa Birliği ile başlamış olan kurumsal işbirliğini artırmak ve geliştirmek amacıyla, Dış İlişkiler Birimi Erasmus Staj hareketliliği Koordinatörlüğünün hazırlamış olduğu Konsorsiyum projesi “CukurovaMED” kapsamında Çukurova Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Avrupa Birliğindeki kurumsal ortakları Finlandiya’nın Turku Kenti Entegrasyon Derneği Müdürü (Mannerheimin Lastensuojeluliitto - MLL), Turku Kent Meclisi üyesi, eski Milletvekili Janina Andersson  ile yine aynı kurumda uzman olarak görev yapan Hatice Kütük ile Almanya’daki TUDEV Derneği Başkanı Gül Ditsch, ders verme hareketliliğini 02 – 07 Mayıs 2016 tarihleri arası gerçekleştirmişlerdir. Çukurova Üniversitesi İİBF Amfilerinde 02 Mayıs ve 03 Mayıs 2016 günleri saat 13.00-16.00 aralığında sunulan seminere öğrencilerimiz yoğun ilgi göstermişlerdir. Öğretim üyemiz Doç.Dr.Elife Hatun Kılıçbeyli ile  Konsorsiyum Projesi Koordinatörü Uzman Aysun Özyol etkinlik süresince konuklara eşlik etmişlerdir.

KADAUM Çalıştayı

 Üniversitemizin  Avrupa Birliği ile başlamış olan kurumsal işbirliğini artırmak ve geliştirmek amacıyla, Dış İlişkiler Birimi Erasmus Staj hareketliliği Koordinatörlüğünün hazırlamış olduğu ‘ CukurovaMED ’   konsorsiyum projesi kapsamında Avrupa Birliğindeki kurumsal ortakları Finlandiya’nın Turku Derneği Müdürü, Turku Kent Meclisi üyesi, eski Milletvekili Janina Andersson  ile uzman olarak görev yapan Hatice Kütük ile Almanya’daki TUDEV Derneği Başkanı Gul Ditsch, 10.Mayıs.2016 günü Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Eğitim Fakültesi’nde düzenlemiş olduğu "Demokrasi, Katılımcılık, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bağlamında Avrupa ve Göç" başlıklı çalıştaya katıldılar. Çukurova Üniversitesinde ‘Suriye İç Savaşı ve Göç’ konusunu çalışan öğretim üyeleri ile Avrupalı konuklar Suriye iç savaşının neden olduğu zorunlu göçün niteliği, ülkelerin göçmen politikaları ve uygulama çalışmaları sunuldu. Karşılıklı bilgi alışverişi ve siyasal yaklaşımlardaki farklılıklar konuşularak Türkiye’nin mevcut göçe karşı pratik uygulamaları görüşüldü. Çalıştaya; Prof.Dr. Gülseren Ağrıdağ, Prof.Dr.Filiz Yurtal, Prof.Dr.Adnan Gümüş, Janina Andersson, Hatice Kütük, Gül Ditsch, Doç.Dr.Elife Hatun Kılıçbeyli, Doç.Dr.Cahit Arslan, Yrd.Doç.Dr.Metehan Çelik, Proje Koordinatörü Uzm.Aysun Özyol ile Öğr.Gör. Münire Akgül katıldılar.
 
Valencia Languages Club

Koordinatörlüğü Çukurova Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi tarafından yürütülen “Çukurova Erasmus Staj Konsorsiyumu” kapsamında İspanya'nın Valencia şehrinde bulunan Valencia Languages Club Dil Okulları’nın yetkilisi ve Genel Müdürü Maria Alejandro 04-08 Aralık 2017 tarihleri arasında Üniversitemiz ve diğer konsorsiyum ortakları olan bölge üniversitelerinde bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu okutmanları ve hazırlık sınıfı öğrencilerine seminer vermek üzere ziyarette bulundu.

Bu ziyaret esnasında; Yabancı Dil Öğretimi ile ilgili güncel teknik ve metotlar üzerinde durulmuş olup, dil öğretiminde “Esneklik, Temel Dil Bilgisi, Günlük Konuşma, Değişime Açıklık ve Kulüp Faaliyetlerini Destekleme” ile ilgili detaylı bilgi paylaşımı yapıldı.

Seminere Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve Dış İlişkiler & Erasmus Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Serpil Uçar, Yabancı Diller Yüksekokul Müdür Yardımcısı Okt. Kübra Örsdemir, Çukurova Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Okutman Semra Sadık Krupka,  Öğr. Gör. Funda Özbakır ve Yabancı Diller Yüksekokulu Okutman ve öğrencileri katıldı. Seminer sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk’ü makamında ziyaret eden Maria Alejandro, üniversitemiz ve yapılanması konusunda beğenilerini dile getirirken Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk ise üniversitemize gerçekleştirilen ziyaretten dolayı teşekkürlerini iletti.






 
22 Eylül 2023
İletişim
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 80000 Fakıuşağı / OSMANİYE
03288271000
03288250097
erasmus@osmaniye.edu.tr