Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Tanıtımı

ELEKTRİK ve ENERJİ BÖLÜMÜ ÜZERİNE

Elektrik enerjisi günümüzde ülkeler için vazgeçilmez konumdadır ve ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen ana göstergelerden birisidir. Elektrik enerjisinin üretildiği yerden tüketildiği yere kadar taşınmasında ve kullanım yerlerinde birçok tesise ihtiyaç vardır. Bu tesislerin projelendirilmesi, yapımı, bakımı, onarımı ve teknolojik gelişmelere uygun olarak geliştirilmesinde elektrik teknikerleri gibi birçok ara elemana ihtiyaç vardır. Bunların yanı sıra, her türlü fabrika ve atölyede üretim makinelerinin arıza göstermeden verimli bir şekilde çalışması ve mevcut sistem için arızaya bilinçli bir şekilde müdahale edebilecek yeterli teknik bilgi ve beceriye sahip teknik insan gücü gerekmektedir.

Elektrik sistemlerindeki hızlı gelişme, sektörde çalışanların ve sektöre yeni girecek olanların, bu yeni gelişmeler ve teknolojiler konusunda sürekli olarak geliştirilmesini gerekli kılmaktadır.

 

BÖLÜM MEZUNLARININ ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Öğrencilerimizin eğitim-öğretim süreçleri sonrasında tekniker unvanı ile TEİAŞ TEDAŞ EÜAŞ ENERJİ BAKANLIĞI TRT KARAYOLLARI Devlet Demir Yolları Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri Belediyeler TELEKOM Özel Elektrik Santralleri Elektrik Dağıtım Şirketleri GSM Şirketleri Özel Elektrik Arıza Bakım Şirketleri Elektrik Mühendisliği ve taahhüt işleri Elektrik Tesisat işleri Pano imalathaneleri Demiryolları işletmeleri gibi birçok kamu ve özel sektörde istihdam edilmektedir.


27 Kasım 2023