Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Tanıtım

MÜZİK NEDİR?

Müziğin günümüze kadar pek çok tanımı yapılmış olsa da en yalın haliyle, belli bir amaç ve yöntemle, belli bir güzellik anlayışına göre işlenerek birleştirilmiş seslerden oluşan estetik bir bütün olarak ifade edilebilir. Sesleri birleştiren, seslere düzen veren ve sesleri bir anlatım sanatı haline getiren insandır. Bu nedenle müzik ile insan arasında önemli bir ilişki vardır ve bu ilişki neticesinde müzik sanatı ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla müziksiz bir insan, müziksiz bir toplum düşünmek mümkün değildir. Ulaşılabilen en eski tarihi eserlerde çeşitli müzik aleti figürlerinin bulunması ve tarihin çeşitli dönemlerinden günümüze kadar ulaşan müzik eserlerinin varlığı, insanlık tarihi boyunca insan ve müzik arasında güçlü bir bağ olduğunun açık göstergesi olarak nitelendirilebilir. Oldukça uzun bir süreci kapsayan bu ilişki, müziğin insanoğlunun kültürel yapısı ve ihtiyaçlarına göre şekillenmesine olanak sağlamış ve hayatın her anında varlığının hissedilmesine yol açmıştır.

Müzik Bölümü, insan hayatında böylesine önemli bir yer tutan müzik sanatını estetik bir bakış açısıyla ele alarak öğretmeyi, anlamlandırmayı ve belirli düzeyde bir icra becerisi kazandırmayı hedefler. Bunun yanı sıra müzik ve sanata dair genel kültür gelişimini ve araştırma yapabilme yetkinliğini geliştirmek bu bölümün temel ilkeleri arasında yer alır. Çok yönlü bir eğitimin verildiği müzik bölümünde, çağdaş yaşamın gerekliliklerini bilen, gerektiğinde alanıyla ilgili her konuda görev almaya hazır ve kendisini sanat yoluyla her platformda ifade edebilen bireyler yetiştirilmesine katkı sağlanır.

MÜZİK BÖLÜMÜNDE ALINAN EĞİTİM

Müzik bölümü amaçları ve hedefleri doğrultusunda; birinci sınıfta Müzik Tarihi, Temel Müzik Teorisi, Piyano, Bireysel Çalgı, Estetik gibi temel alan dersleri okutulmaktadır. İkinci ve üçüncü sınıfta daha çok bireyle ve grupla müzik yapma becerisini oluşturan Koro ve Oda Müziği dersleriyle birlikte Armoni ve Form Bilgisi gibi daha ileri teorik dersler ağırlıklı olarak verilmektedir. Dördüncü sınıfa gelindiğinde Topluma Hizmet uygulaması dersi kapsamında öğrencilerin saha çalışmalarını deneyimleyebilmelerine ve Bitirme Projesi kapsamında alana yönelik bir araştırma yapabilmelerine imkân sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra tüm sınıf düzeylerindeki öğrenciler sanatsal aktiviteler yapmaları konusunda teşvik edilirler.

MÜZİK BÖLÜMÜ MEZUNLARININ ÇALIŞMA ALANLARI NELERDİR?

Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, korolar, senfoni orkestraları, filarmoni orkestraları, sahne sanatlarına (Opera, Bale, Tiyatro) yönelik orkestralar, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği orkestraları gibi çeşitli orkestralarda çalışabilir, TRT sanatçısı olarak ya da turizm sektöründe gerçekleştirilen çeşitli müzikal faaliyetlerde çalıştırılmak üzere istihdam edilebilirler.

Başarıyla mezun olan öğrencilerimiz, gerekli şartları taşımaları halinde yükseköğretim programlarında yüksek lisans ve doktora yapma hakkına da sahip olacaktır. Bu programları başarıyla tamamlamaları durumunda akademisyen olarak görev yapmaları mümkün hale gelecektir. Ayrıca mezun öğrencilerimiz ayrıca gerekli şartları taşımaları halinde Pedagojik Formasyon eğitimi alarak öğretmen olabilmektedirler. Böylelikle devlet okullarında ve özel okullarda öğretmen olarak çalışabilmektedirler.


22 Eylül 2023