Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Bölüm Hakkında
Tarihçe

Bölümümüz 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Güz döneminde kurulmuş olup Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde Sosyal Bilimler alanını zenginleştirmiştir. Fakültemiz bünyesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenci (60) alınması uygun görülmüştür.

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Karacaoğlan Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi binasında 2. Blok 1. katta yer almaktadır. Öğrencilerimiz yerleşke içerisinde bulunan kütüphane, yemekhane, kafeterya, kapalı ve açık spor alanları gibi pek çok mekandan kolaylıkla faydalanma imkanı bulunmaktadır. Bölümümüzde ayrıca düzenli olarak sosyal etkinlikler, konferanslar ve zaman zaman kültürel geziler düzenlenmektedir. İlk mezunlarımız lisans diplomalarını 2021-2022 Bahar döneminde coşkuyla kutladığımız törenle aldılar ve profesyonel iş hayatlarına başladılar. 

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Bölümümüzün amacı İngiliz dili, kültürü ve edebiyatı yanında genişletilmiş ders içeriği ile dil bilim başta olmak üzere farklı disiplinler hakkında da bilgi, beceri ve yeteneklere sahip bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin entelektüel donanım ve kapasitelerini arttırmak amacı ile disiplinlerarası bir yaklaşım ile en güncel müfredat ve eğitim yöntemleri kullanıyoruz. Bölüm öğrencilerimizi üst düzey İngilizce yeterliliğinin yanı sıra, eleştirel ve analitik düşünme becerileri ile donatarak, yerel ve uluslararası mecralarda yetkinlikleri ile öne çıkan bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bölümümüzün programı; İngiliz dili ve edebiyatını, dijital çağdadoğal çevre ile insan ilişkisini ele alan geniş bir yelpazede zengin ve yenilikçi ders kataloğu ile benzerlerinden farklılaşmaktadır.

Bölümümüzün temel eğitim hedefleri:

-Mesleki çalışmalarında başarılı olabilmeleri için gerekli temel bilgilere sahip,

-Bir üst öğrenim düzeyinde edinecekleri bilgiler için ya da yapacakları bilimsel çalışmalar için gerekli ön öğrenmelere sahip,

-Etkili iletişim kurabilen, yazılı ve sözlü anlatım becerileri gelişmiş,

-Çözümler üretebilen, problem çözme becerileri gelişmiş,

-Takım halinde ve bireysel çalışma yetisine sahip, bilgiye ulaşma yollarını kullanabilen,

-Eleştirel düşünme ve öz değerlendirebilme becerisine sahip,

-Akademik etik sorumluluklara sahip,

-Gelişime açık, hayat boyu öğrenmenin önemini kavramış ve eleştirel düşüncenin prensiplerini davranışlarına aktarmış ve ilke haline getirmiş bireyler yetiştirmektir.


Kariyer Olanakları

Bölümümüzden başarı ile mezun olan öğrenciler, devlet ve vakıf üniversitelerinde akademisyen olarak, bakanlıklar, elçilikler, TRT ve diğer yayın kuruluşları, yayınevleri, tercüme bürolarında ise çevirmen, redaktör, metin yazarı ve editör olarak geniş iş imkanlarına sahiptirler.

      

       


Güncelleme 19.12.2022 12:38:27

22 Eylül 2023
İletişim
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, 2. Blok 2. Kat, Karacaoğlan Yerleşkesi 80000 OSMANİYE
03288251000
fefdekanlik@osmaniye.edu.tr