Geleceğinize Açılan Kapı...
Menu
Menu
Tüm Sorularınız İçin
Tüm Sorularınız İçin
Osmaniye Korkut
Ata
Bize Ulaşın
Telefon +90 000 000 00 00
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Tüm Sroularınız İçin
Tüm Sroularınız İçin
Talep Formu
Bize Ulaşın
Telefon 0462 334 05 50
Bizimle İletişime Geçin! Biz Sizi En Kısa Süre İçerisinde Arayalım.
Ders Listesi
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DERSLER-AKTS KREDİLERİ  
 1. SINIF I. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU  DERS ADI Z/S T U L TS  K AKTS
1.  GMB105 MATEMATİK I
 Z 3 0 0 3 3 4
2. GMB103 FİZİK I Z 3 0 0 3 3 4
3.  GMB101 GENEL KİMYA Z 3 0 2 5 4 6
4.  GMB113 GIDA BİYOLOJİSİ Z 2 0 0 2 2 2
5. GMB111 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ Z 2 2 0 4 3 5
6. YDL101 YABANCI DİL I (İNG) Z 2 1 0 3 2.5 5
7. ATA101 ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ I Z 2 0 0 2 2 2
8. TDL101 TÜRK DİLİ I Z 2 0 0 2 2 2
 Toplam  19  3 2 24 21.5 30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 1. SINIF II. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMB104 FİZİK II Z 3 0 0 3 3 4
2. GMB106 MATEMETİK II Z 3 0 0 3 3 4
3. GMB108 ORGANİK KİMYA Z 2 0 0 2 2 4
4. GMB120 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇİZİM Z 1 2 0 3 2 5
5. GMB114 GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Z 2 0 0 2 2 4
6. YDL102 YABANCI DİL II (İNG) Z 2 1 0 3 2.5 5
7. ATA102 ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ II Z 2 0 0 2 2 2
8. TDL102 TÜRK DİLİ II Z 2 0 0 2 2 2
 Toplam  17  3  0 20  18.5  30
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GMB201 MÜHENDİSLİK MATEMATİĞİ  Z 3 0 0 3 3 5
2. GMB203 GIDA KİMYASI Z 3 0 0 3 3 5
3. GMB205 KÜTLE VE ENERJİ DENKLİKLERİ Z 3 0 0 3 3 5
4. GMB207 GENEL MİKROBİYOLOJİ Z 2 0 0 2 2 3
5. GMB209 ANALİTİK KİMYA Z 2 0 0 2 2 3
6. GMB 211 TEKNİK İNGİLİZCE I Z 3 0 0 3 3 4
 7.  GMBSEC201 GIDA MÜHENDİSLİĞİ 3.YY SEÇMELİ DERSLER  S  1 2 5
 Toplam   17 2 0 19 28 30
 
 2. SINIF III. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB213 BİLGİSAYAR DESTEKLİ İSTATİSTİKSEL METOTLAR  S  0
2. GMB215 BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM S 1 2 0 3 2 5
3. GMB231 AKADEMİK TÜRKÇE S 2 0 0 2 2 2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMB206 REAKSİYON KİNETİĞİ Z 2 0 0 2 2 3
2. GMB208 MÜHENDİSLİK TERMODİNAMİĞİ Z 3 0 0 3 3 4
3. GMB210 TEKNİK İNGİLİZCE II Z 3 0 0 3 3 4
4. GMB222 BESLENME İLKELERİ Z 3 0 0 3 3 3
5. GMB206

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

Z 3 0 0 3 3 4
6. GMB232 AKIŞKANLAR MEKANİĞİ Z 3 0 0 3 3 3
7.  GMBSEC204

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2

S 2 0 0 2 2 4
8. GMB240  GIDA BİYOKİMYASI Z  0 3 3
9.   GMBSEC206 GIDA MÜHENDİSLİĞİ 4.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 S  2  0  2  2
 Toplam   23 0 0 23 23 30
 
 2. SINIF IV. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB226 LABORATUVAR TEKNİĞİ (4. YY GRUP 1) S 2 0 0 2 2 4
2. GMB228 MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK (4. YY GRUP 1) S 2 0 0 2 2 4
3. GMB224  MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ (4. YY GRUP 2)  2  0
4. GMB230  MALZEME BİLGİSİ (4. YY GRUP 2)  2  0  2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMB303 KÜTLE AKTARIMI Z 2 0 0 2 2 3
2. GMB305 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I Z 2 0 2 4 3 4
3. GMBSEC301

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

S 3 0 0 3 3 4
4. GMBSEC303 GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 S 2 0 0 2 2 3
5. GMB323 ENSTRUMENTAL GIDA ANALİZLERİ Z 2 2 0 4 3 3
6. GMB325  BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Z 3 0 0 3 3 4
7.  GMBSEC305  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 S 2 0 0 2 2 3
8.   GMBSEC307  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 5.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 4  S  2
9.  GMB341   ISI AKTARIMI  Z  3  0  0
 10.  STJ333  YAZ STAJI I  Z
 Toplam   19 4 2 25 22 30
 
 3. SINIF V. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB311 GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ (5.YY  GRUP 1) S 3 0 0 3 3 4
2. GMB313

BİOPROSES MÜHENDİSLİĞİ (5.YY  GRUP 1)

S 3 0 0 3 3 4
3. GMB319 GIDA KATKI MADDELERİ VE TOKSİKOLOJİ (5.YY  GRUP 2) S 2 0 0 2 2 3
4. GMB321 GIDA ANALİZLERİNDE MOLEKÜLER TEKNİKLER (5.YY  GRUP 2) S 2 0 0 2 2 3
5. GMB327 ZEYTİN İŞLEME TEKNOLOJİSİ (5.YY  GRUP 3) S 2 0 0 2 2 3
6. GMB329 ORGANİK GIDALAR (5.YY  GRUP 3) S 2 0 0 2 2 3
7.  GMB335 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ (5.YY  GRUP 4) 0
8.  GMB337 GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ÇEŞİTLİ PROSESLER (5.YY  GRUP 4)
9.   GMB339 YENİ NESİL GIDALAR (5.YY  GRUP 4) 2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GMB302 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II Z 2 0 2 4 3 5
2. GMB304 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI Z 3 0 0 3 3 4
3. GMB306 TEMEL İŞLEMLER Z 3 2 0 5 4 6
4. GMBSEC302 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

S 3 0 0 3 3 5
5. GMBSEC304  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 S 2 0 0 2 2 4
6.  GMB328 GIDA AMBALAJLAMA VE MUHAFAZA Z 3 0 0 3 3 4
7. GMBSEC306  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 6. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3 S 2 0 0 2 2 2
 Toplam   18 2 2 22 20 30
 
 3. SINIF VI. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB320 FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ (6. YY GRUP 1) S 3 0 0 3 3 5
2. GMB340 ENDÜSTRİYRL MİKROBİYOLOJİ (6. YY GRUP 1) S 3 0 0 3 3 5
3. GMB324 ENZİM TEKNOLOJİSİ (6 YY GRUP 2) S 2 0 0 2 2 4
4. GMB 326 DUYUSAL ANALİZ (6 YY GRUP 2) S 2 0 0 2 2 4
5. GMB330 YENİ ÜRÜN TASARIMI (6. YY GRUP 3) S 2 0 0 2 2 2
1.  GMB332  KURUTMA TEKNOLOJİSİ (6. YY GRUP 3) S 2 0 0 2 2 2
2.  GMB334 GIDA VE ÜRÜN GELİŞTİRME (6. YY GRUP 3) S 2 0 0 2 2 2
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1.  GMB403 GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI I Z 0 0 2 2 1 3
2. GMB405 PROSES KONTROL Z 2 0 0 2 2 3
3. GMB409 SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ Z 3 0 0 3 3 5
 4. GMBSEC401 

GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1

 S 2 0  2  3
 5. GMBSEC403  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 S  3
 6. GMB423 MEZUNİYET TEZİ I 2 1
 7.  GMB425  TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ 0
 8.  GMBSEC405 GIDA MÜHENDİSLİĞİ 7.YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 3
9. STJ316 YAZ STAJI II Z 0 0 0 0 0 3
 Toplam  17 0 2 19 17 30
 
 4. SINIF VII. YARIYIL (GÜZ DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB415 ALKOLLÜ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 1) S 2 0 0 2 2 3
2. GMB417 MEYVE SUYU VE GAZLI İÇECEK TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 1) S 2 0 0 2 2 3
3. GMB419 ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 2) S 3 0 0 3 3 4
4. GMB421 SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ (7. YY GRUP 2) S 3 0 0 3 3 4
5. GMB427 GIDA VE SAĞLIK (7.YY GRUP 3) S 2 0 0 2 2 4
6.  GMB435 İŞLETME SANİTASYONU (7. YY GRUP 3) S 2 0 0 2 2 4
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.



 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ)
SIRA
NO
DERS KODU DERS ADI Z/S T U L  TS  K AKTS
1. GMB402 MEZUNİYET TEZİ II Z 2 0 0 2 1 4
2. GMB404 GIDA TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI II Z 0 0 2 2 1 3
3. GMB406 PROSES TASARIMI VE UYGULAMALARI Z 2 2 0 4 3 5
 4. GMB408  MEYVE VE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ Z 3 0 0 3 3 5
5.  GMB410 YAĞ İŞLEME TEKNOLOJİSİ Z 3 0 0 3 3 5
6. GMBSEC402  GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 1 S 3 0 0  3 3 5
7.  GMBSEC404 GIDA MÜHENDİSLİĞİ 8. YY SEÇMELİ DERSLER GRUP 2 S 2 0 0 2 2 3
 Toplam   15 2 2 19 16 30
 
 4. SINIF VIII. YARIYIL (BAHAR DÖNEMİ) SEÇMELİ DERSLERİ
 SIRA
NO
 DERS KODU  DERS ADI  Z/S T   U  L  TS  K   AKTS
1. GMB412 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ (8. YY GRUP 1) S 3 0 0 3 3 5
2. GMB420 FONKSİYONEL GIDALAR (8. YY GRUP 1) S 3 0 0 3 3 5
3. GMB416 GIDA MAKİNE VE EKİPMANLARI (8. YY GRUP 2) S 2 0 0 2 2 3
4. GMB418 PEYNİR TEKNOLOJİSİ (8. YY GRUP 2) S 2 0 0 2 2 3
Not 1. Z: Zorunlu ders, S: Seçmeli ders, T: Haftalık ders saati, U: Haftalık uygulama saati, L: Haftalık laboratuvar saati, TS: Dersin toplam saati, K: Dersin kredisi, AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi.

TOPLAM KREDİ : 156 TOPLAM ACTS : 240



Gıda Mühendisliği bölümü lisans programı ders listelerinin  indirilebilir (yazdırılabilir) formu


22 Eylül 2023
İletişim
Karacaoğlan Yerleşkesi Fakıuşağı Mah. Merkez/OSMANİYE
03288271000
03288250097
gida@osmaniye.edu.tr