İlk ve Acil Yardım Öğrencilerinden Dede Korkut İlkokulunda “Güneş Işığı En Güzel Ekran” Etkinliği
- Üniversitemiz
- Haberler
- İlk ve Acil Yardım Öğrencilerinden Dede Korkut...
Bölümümüzün İlk ve Acil Yardım Programı 1. sınıf öğrencileri, bölüm öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Esra Keşer rehberliğinde yürütülen “Gönüllülük Çalışmaları” dersi kapsamında Dede Korkut İlkokulunda “Güneş Işığı En Güzel Ekran” adlı eğitim etkinliğini başarıyla gerçekleştirmiştir.
Etkinlik kapsamında, ilkokul öğrencileriyle teknoloji kullanımının sınırları, ekran süresinin olası olumsuz etkileri ve sağlıklı dijital alışkanlıklar üzerine söyleşi yapılmış; günlük yaşamda hareketin, oyun oynamanın ve açık havada zaman geçirmenin önemi vurgulanmıştır.
Bu etkinlik ile teknoloji bağımlılığı konusunda farkındalık oluşturulmuş, öğrencilerden gelen sorular yanıtlanarak toplumsal duyarlılığın artırılmasına katkı sağlanmıştır. Gönüllülük temelli bu tür çalışmaların, hem üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilincini güçlendirdiği hem de çocukların bilinçli teknoloji kullanımı konusunda farkındalık kazanmalarına destek olduğu değerlendirilmektedir.