OKÜMERLAB AKREDİTASYON BAŞARISINI DEVAM ETTİRİYOR
Ekleme Tarihi :25.08.2025 14:04 Güncelleme Tarihi: 26.08.2025 11:17 Görüntüleme Sayısı :13

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜMERLAB), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından; zeytinyağı için 5, yer fıstığı için 2 analizden 25.08.2025 itibariyle akreditasyon sertifikası yenilenmiştir. Bu bağlamda denetim sürecini tekrar başarıyla geçiren OKÜMERLAB, Osmaniye’nin gıda analizi konusunda ilk ve tek akredite laboratuvarı olma ünvanını sürdürmekte ve Osmaniye’nin sektörel açılımına destek olmaktadır.

TÜRKAK TARAFINDAN OKÜMERLAB’IN AKREDİTE EDİLDİĞİ ANALİZLER

A)   ZEYTİNYAÄžI

  1. Serbest YaÄŸ AsitliÄŸi Tayini
  2. Peroksit DeÄŸeri Tayini
  3. Özgül Soğurma Tayini
  4. YaÄŸ Asitleri Kompozisyonu Tayini
  5. Toplam Fenolik Madde Miktarı Tayini

B)   YER FISTIÄžI

  1. Ham Protein Tayini
  2. Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1 +B2+G1+G2) Tayini

 

TÜRKAK SERTİFİKAMIZ

Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? OKÜ RadyoOKÜ Radyo İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema