Gıda Enstrümental Analiz Laboratuvarlarımızın TÜRKAK Akreditasyon Sertifikası Yenilendi
Ekleme Tarihi :30.05.2025 15:54 Güncelleme Tarihi: 02.06.2025 13:02 Görüntüleme Sayısı :50

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜMERLAB), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından; zeytinyağı için 5, yer fıstığı için 2 analizden 30.05.2025 itibariyle akreditasyon sertifikası yenilenmiştir. Bu bağlamda OKÜMERLAB Osmaniye’nin gıda analizi konusunda ilk ve tek akredite laboratuvarı olma ünvanını sürdürmektedir. Akreditasyon neticesinde OKÜMERLAB’ın ilgili analizlerden vereceği raporlar da dünya çapında geçerlidir.

TÜRKAK TARAFINDAN OKÜMERLAB’IN AKREDİTE EDİLDİĞİ ANALİZLER

A)   ZEYTİNYAĞI

  1. Serbest Yağ Asitliği Tayini
  2. Peroksit Değeri Tayini
  3. Özgül Soğurma Tayini
  4. Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
  5. Toplam Fenolik Madde Miktarı Tayini

B)   YER FISTIĞI

  1. Ham Protein Tayini
  2. Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1 +B2+G1+G2) Tayini

 

TÜRKAK Sertifikamız

 

 
Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema