Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜMERLAB), Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından; zeytinyağı için 5, yer fıstığı için 2 analizden 30.05.2025 itibariyle akreditasyon sertifikası yenilenmiştir. Bu bağlamda OKÜMERLAB Osmaniye’nin gıda analizi konusunda ilk ve tek akredite laboratuvarı olma ünvanını sürdürmektedir. Akreditasyon neticesinde OKÜMERLAB’ın ilgili analizlerden vereceği raporlar da dünya çapında geçerlidir.
TÜRKAK TARAFINDAN OKÜMERLAB’IN AKREDİTE EDİLDİĞİ ANALİZLER
A) ZEYTİNYAĞI
- Serbest Yağ Asitliği Tayini
- Peroksit Değeri Tayini
- Özgül Soğurma Tayini
- Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini
- Toplam Fenolik Madde Miktarı Tayini
B) YER FISTIĞI
- Ham Protein Tayini
- Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1 +B2+G1+G2) Tayini
30.05.2025 Görüntülenme Sayısı: 284