Uluslararası Ticaret ve Lojistik ile İşletme Bölümleri Güçlerini Birleştirdi!
Ekleme Tarihi :26.11.2025 13:28 Güncelleme Tarihi: 26.11.2025 10:36 Görüntüleme Sayısı :49

Üniversitemiz bünyesinde akademik iş birliklerine bir yenisi daha eklendi. Öğrencilerin kariyer olanaklarını genişletmek ve disiplinler arası yetkinliklerini artırmak amacıyla, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü ile İşletme Bölümü arasında Çift Anadal (ÇAP) ve Yandal Programı protokolü imzalandı.

İki Güçlü Disiplin Bir Arada!

Küreselleşen dünyada ticaretin ve lojistik süreçlerin yönetimi ile temel işletme fonksiyonlarının entegrasyonu, iş dünyasında en çok aranan niteliklerin başında geliyor. İmzalanan bu yeni protokol sayesinde öğrenciler, bir yandan tedarik zinciri, gümrükleme ve uluslararası ticaret gibi lojistik odaklı konularda uzmanlaşırken; diğer yandan finans, muhasebe, pazarlama, yönetim ve organizasyon gibi işletme biliminin temel taşlarını öğrenme fırsatı bulacaklar.

Öğrenciler İçin Neler Değişiyor?

Protokol kapsamında, belirlenen başarı kriterlerini sağlayan öğrenciler iki farklı seçenekten yararlanabilecek:

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Mustafa KILLI ve İşletme Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet CİHANGİR "bölümler arası iÅŸbirliÄŸin nitelikli iÅŸgücü yetiÅŸtirmedeki önemine vurgu yaparak, protokolün öğrenciler için hayırlı olması temennilerini" ifade ettiler. 

Lisansüstü
Lisansüstü Eğitim
Personel e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? OKÜ RadyoOKÜ Radyo İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema