Üniversitemiz İlimizde Düzenlenen
Ekleme Tarihi :28.05.2022 12:45 Güncelleme Tarihi: 28.05.2022 12:45 Görüntüleme Sayısı :1401

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın eÅŸi Emine ErdoÄŸan'ın öncülüÄŸünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri çerçevesinde İl Kültür ve Turizm MüdürlüÄŸü, Üniversitemiz iÅŸ birliÄŸinde etkinlik düzenlendi.

Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliÄŸe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç’ın yanı sıra Osmaniye Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Osmaniye Belediyesi BaÅŸkan Yardımcısı Hulisi AkkuÅŸ, İl SaÄŸlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz , Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öÄŸrencileri ile akademik personeli ve  çok sayıda davetli katıldı.

Cebelibereket Kültür Merkezi’nde fuaye alanında firmalar tarafından oluÅŸturulan stantları gezen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve protokol üyeleri Osmaniye’ye has yöresel ürünleri inceledi ve bilgiler aldı.

Daha sonra etkinlik için düzenlenen Türk Mutfağının Dünü, Bugünü ve Yarını baÅŸlıklı panele geçildi.

Saygı duruÅŸunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile baÅŸlayan panelin açılış konuÅŸmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Burhan  Torun yaptı.

Açılış konuÅŸmasının ardından GiriÅŸimci Kadın, Yöresel Yemekler İşletmecisi Tülay Tekbıyık Barutçu da kısa bir konuÅŸma gerçekleÅŸtirdi. Daha sonra  Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Önder Yayla moderatörlüÄŸünde panele geçildi. Panelde Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. ÖÄŸretim Üyesi Meral Üzülmez, ‘Türk Mutfağının SürdürülebilirliÄŸi’; Dr. ÖÄŸretim Üyesi Mevhibe Terkuran, ‘Türk Mutfağında Gıda GüvenliÄŸi ve Gıda Kaynaklı Virüsler’; ÖÄŸretim Görevlisi Åžeyda Yayla, ‘Yöresel Ürünlerin Türk Mutfağının Tanıtımındaki Yeri’ ve Misafir ÖÄŸretim Görevlisi Ergin Fidan ise ‘Türk Mutfağının Tarihsel GeliÅŸimi’ baÅŸlıklı sunumları yaptı.

Sunumların ardından katılımcıların sorularının cevaplanması ile devam eden panel, protokol üyelerinin panelistlere plaket takdimi ile sona erdi.

Fakülteler
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İlahiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi
Enstitüler
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Yüksekokullar
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yabancı Diller Yüksekokulu
Meslek Yüksekokulları
Bahçe Meslek Yüksekokulu Düziçi Meslek Yüksekokulu Kadirli Meslek Yüksekokulu Osmaniye Meslek Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Araştırma Merkezleri
Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi TÖMER (Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Veri Analizi Uygulama ve Araştırma Merkezi
Koordinatörlükler
Öğrenci Hakları Koordinatörlüğü Araştırma ve Yenilikçilik Direktörlüğü Bağımlılıkla Mücadele ve Aktif Yaşam Koordinatörlüğü Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Kadın Platformu Koordinatörlüğü Kalite Koordinatörlüğü Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri İhtisaslaşma Koordinatörlüğü Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörlüğü Türk Üniversiteler Birliği Koordinatörlüğü Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü Stratejik Plan Koordinatörlüğü Sürdürülebilirlik ve İklim Dostu Kampüs Koordinatörlüğü Bilimsel Dergiler Koordinatörlüğü Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü
Birimler
Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Dış İlişkiler Birimi Engelli Öğrenciler Danışma ve Koordinasyon Birimi 60+ Tazelenme Üniversitesi Projesi Koordinasyon Ofisi Pedagojik Formasyon Birimi Teknoloji Transfer Ofisi
e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? OKÜ RadyoOKÜ Radyo İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema