OKÜMERLAB Akreditasyon Başarısını Devam Ettiriyor
Ekleme Tarihi :26.08.2025 15:48 Güncelleme Tarihi: 26.08.2025 15:49 Görüntüleme Sayısı :214

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKÜMERLAB), akreditasyon sürecindeki başarısını bir kez daha kanıtladı.

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda, OKÜMERLAB’ın zeytinyağı için beş, yer fıstığı için iki analizden oluşan akreditasyon sertifikası, 25 Ağustos 2025 tarihi itibarıyla yenilendi.

Böylece Osmaniye’nin gıda analizi alanındaki ilk ve tek akredite laboratuvarı olma özelliğini sürdüren OKÜMERLAB, hem bölgenin hem de ülkemizin gıda güvenliği ve kalite standartlarının yükseltilmesine katkı sağlamaya devam ediyor.

TÜRKAK tarafından OKÜMERLAB’ın akredite edildiği analizler:

A) Zeytinyağı

1. Serbest Yağ Asitliği Tayini

2. Peroksit Değeri Tayini

3. Özgül Soğurma Tayini

4. Yağ Asitleri Kompozisyonu Tayini

5. Toplam Fenolik Madde Miktarı Tayini

B) Yer Fıstığı

1. Ham Protein Tayini

2. Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) Tayini

Akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan OKÜMERLAB, Osmaniye’nin sektörel açılımına destek olmayı ve ulusal düzeyde güvenilir analiz hizmeti sunmayı sürdürecektir.

e-OKÜ Öğretim Üyeleri Mezunlar Ne Nerede? OKÜ RadyoOKÜ Radyo İletişim English Aday Öğrenci Koyu Tema