
Osmaniye’de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Coşkuyla Anıldı
- Üniversitemiz
- Haberler
- Osmaniye’de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik...

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 9. yılı dolayısıyla Osmaniye Valiliği tarafından anma ve kutlama programları düzenlendi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun da bu anlamlı günde gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.
Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Devlet Bahçeli Meydanı’na gerçekleştirilen yürüyüşe, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun da katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen kalabalık, millî birlik ruhunu coşkuyla yaşadı.
Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen anma programı; mehteran konseri, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ali Çakmak’ın duasının ardından devam eden etkinlikte protokol üyeleri, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı. Programda ayrıca şiirler okundu ve sanatçı Atilla Yılmaz sahne aldı.