
Dr. Parya Aghamohammadi’nin TÜBİTAK 3501 Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı
- Üniversitemiz
- Haberler
- Dr. Parya Aghamohammadi’nin TÜBİTAK 3501 Proje...

Üniversitemiz Kimya Mühendisliği Bölümünden Dr. Parya Aghamohammadi’nin yürütücülüğünü üstlendiği “MOF/MBene Tabanlı Kompozitlerin Sentezi, Karakterizasyonu ve Süperkapasitör Uygulama Performansının İncelenmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK 3501 – Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Toplam 24 ay sürecek olan proje, enerji depolama teknolojileri alanında yenilikçi malzeme tasarımına odaklanıyor. Literatürde henüz çalışılmamış bir konu olan MOF/MBene hibritlerinin sentezlenmesi, bu hibrit malzemelerin detaylı karakterizasyonunun yapılması ve süperkapasitör uygulamalarındaki performanslarının incelenmesi hedefleniyor. Projede, MOF'ların gözenekli yapısıyla MBene’lerin yüksek elektriksel iletkenliğinin bir araya getirilerek daha hızlı iyon-elektron transferi, yüksek aktif yüzey alanı ve üstün yapısal stabiliteye sahip elektrot malzemeleri geliştirilmesi amaçlanıyor.
Projenin danışman kadrosunda Eskişehir Osmangazi Üniversitesinden Prof. Dr. Okan Zafer Yeşilel (MOF/MBene üretimi) ile Boğaziçi Üniversitesinden Doç. Dr. Müslüm Demir (süperkapasitör uygulamaları) yer alıyor.
OKÜ Araştırma ve Yenilikçilik Direktörlüğü Sürdürülebilirlik Birimi’nden Öğr. Gör. Dr. Bilgen Gaye Yalpa, süperkapasitör elektrotlarının performans analizlerini ve sürdürülebilirlik değerlendirmelerini üstlenirken; Kimya Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Dr. Osman Cem Altıncı ise MBene sentezi ve süperkapasitör uygulamalarına katkı sunacak.
Proje ile enerji depolama sistemleri alanında sürdürülebilir ve yüksek performanslı yeni nesil malzemelerin geliştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor.