Üniversitemizin Avrupa Birliği Projeleri Tanıtıldı

Üniversitemizin hazırlayıp koordinatörlüğünü yaptığı ve Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (0STO) proje ortağı olarak yer aldığı ‘’Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Şebeke İstihdamı’’ ve ‘’Osmaniye’de Hızlı Prototipleme Yoluyla Geleceğin İnsana Yakışır İşleri’’ projelerinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversitemiz tarafından hazırlanan ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Daire Başkanlığı tarafından desteklenmeye layık görülen ‘’Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Şebeke İstihdamı’’ ve ‘’Osmaniye’de Hızlı Prototipleme Yoluyla Geleceğin İnsana Yakışır İşleri’’ projelerinin tanıtım toplantısı üniversitemizde gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında düzenlenen sunumlarda, projelerin detaylarına değinilerek önemli bilgiler paylaşıldı.

Sektörel ihtiyaçların yanı sıra gençlerin ve dezavantajlı grupların istihdamına destek sağlama amacı taşıyan projelerin tanıtım toplantısına Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Murat Aksoy, üniversitemiz dekanları, enstitü müdürü ve çok sayıda akademik personel katıldı.

Toplantının açılış konuşması, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun tarafından yapıldı. Rektör Uzun, “Üniversitelerin iki önemli fonksiyonu var ilki eğitim-öğretim ve istihdama yeni isimler kazandırmak ikincisi de topluma faydalı hizmetler gerçekleştirmek.  Projeler bu iki fonksiyonu birlikte sağlıyor. Eğitim ve öğretime, AR-GE'ye destek olurken aynı zamanda ortaya koyduğu çıktılarla birlikte topluma, millete de hizmet ve katkı sunmak sonucunu da gerçekleştirmiş oluyor. Bunlar, istihdam yaratma açısından da önemli sonuçları olacak projeler. Özellikle akıllı şebeke teknolojilerinin yenilenebilir enerji sektöründe kullanımı noktasında becerikli gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bildiğiniz gibi bu akıllı teknolojiler, network sistemleri, elektrik kontrol sistemleri. Bunlar günümüzde giderek daha fazla önem kazanan alanlar. Bu alanda özellikle bu özellikli alanlara yeni becerikli yetenekli gençler kazandırmayı amaçlıyoruz. Tabii ki bu, en başta bölgemize ve şehrimize de katkısı olacak projeler. Bu anlamıyla ben projede emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje ortakları arasında yer alan Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Bakanlığı görevini yürüten Devrim Murat Aksoy, projeler gündeminde yaptığı konuşmasında “Projelerde Osmaniye’mizin gençleri farkındalık, bilgilendirme, motivasyon ve mesleki eğitim alacaklar. Eğitim alırken günlük harçlık da alacaklar. Ayrıca iş arama ödeneği, iş yer ve işverenlerle görüşmeler, iş fuarları, konferanslar, iş ilanları ile gençler desteklenecektir. Projelerimizin Osmaniye’ye, bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diler. Göreve geldiği ilk günden itibaren bizlere verdiği teşvik, cesaret ve talimatlarıyla başta Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun’a projelerin yazımından uygulanmasına kadar her alanda yanınızda olan OKÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. M. Hamil Nazik’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Projelerin Osmaniye için önemine değinen Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, bu denli faydalı projeler için aktif faaliyetler yürütülmesi gerektiğini belirtti. Vali Yılmaz, projelerin hazırlanmasına destek sağlayan kurumları ve emek sarf eden akademisyenleri tebrik etti ve ‘Vatan için hiç çekinmeden şehadete gidenlerin yetiştiği bu topraklar için ne yapsak az kalır. Bu projelerin şehitler diyarı, yiğit Osmaniye’mize hayırlı olmasını diliyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından toplantı programı kapsamında düzenlenen projelerin tanıtım sunumları, üniversitemiz Öğr. Gör. Doğan Burak Saydam ve Öğr. Gör. Cemre Polat tarafından gerçekleştirildi.

Öğr. Gör. Doğan Burak Saydam sunumunda, Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Şebeke İstihdamı Projesi’nin detaylarına değinerek ‘’Projede, istihdamda yer almayan gençlerin akıllı şebeke teknolojisindeki becerilerini geliştirerek yenilenebilir enerji sektöründe işe alınabilirlik ve istihdam olanaklarını artırmayı hedefleyen 5 çıktı ve 2 sonuç bulunmaktadır. Bu sonuçlar ve çıktılar, uzun vadede, gençlerin enerji sektöründe yer alabilmelerini sağlayarak istihdamın artmasına katkı sağlayacaktır.’’ dedi.

Öğr. Gör. Cemre Polat ise ‘’Osmaniye’de Hızlı Prototipleme Yoluyla Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Projesi’’ hakkında önemli bilgiler paylaştı. Polat, sunumunda proje ile toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında yol katedilerek istihdamda yer almayanların, çalışanların ve işverenlerin hızlı prototipleme teknolojisi konusundaki farkındalığının artırılmasını, insana yakışır bir çalışma geleceği için işsizlerin beceri uyumsuzluğunu aşarak istihdam edilebilirliklerini ve istihdamlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Avrupa Birliği projeleri tanıtım toplantısından sonra Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversitemiz kütüphane binasında bulunan 7/24 çalışma salonları, Dede Korkut için oluşturulan köşeyi ve bilgisayar salonunu gezerek, kitap ödünç alma-verme işlemleri ile ilgili bilgiler aldı.

Projeler hakkında detaylı bilgiye, aşağıda yer alan web sayfası bağlantılarından ulaşılabilmektedir.

Yenilenebilir Enerji Sektöründe Akıllı Şebeke İstihdamı Projesi: https://fow.osmaniye.edu.tr/
Hızlı Prototipleme Yoluyla Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Projesi:  https://fow.osmaniyetso.org.tr/

17 Kasım 2023 (Bu haber 652 defa görüntülendi)