OKÜ’den 'Düzenli Kan Bağışı Yap, Kan Dostlarımıza Katıl' Kampanyasıyla Kızılay'a Tam Destek

Kızılay, sosyal sorumluluk alanında önemli bir adım atarak gönüllü kan bağışının önemini vurgulamak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla üniversitemiz  Karacaoğlan Yerleşkesi'nde 13 Kasım’da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, 14 Kasım’da Fen Edebiyat Fakültesi’nde, 15 Kasım’da İlahiyat Fakültesi’nde 16 Kasım’da ise Mühendislik Fakültesi’nde kurduğu stantlarla gönüllülerden kan bağışı topladı.

Öğrenci ve personelimizin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Kızılay'ın mobil kan bağışı aracı yerleşkede konuşlandırıldı. Birçok öğrenci ve personel, gönüllü olarak kan bağışında bulunarak sağlık alanında sosyal sorumluluklarını yerine getirdi. Kan bağışının yaşamsal önemi konusunda bilgi veren Kızılay yetkilileri, duyarlı OKÜ öğrencilerine ve çalışanlarına bu anlamlı eylemin toplum sağlığına olan olumlu etkilerini açıkladı.

Kızılay yetkilileri, "Düzenli Kan Bağışı Yap, Kan Dostlarımıza Katıl" ve "Kan Dostum" sloganlarıyla gerçekleştirdiği etkinlikte toplumda kan bağışı konusundaki farkındalığın artması hedeflendiğini ve hayati öneme sahip olan bu bağışın sürekli bir şekilde teşvik edilmesinin amaçlandığını ifade etti.

16 Kasım 2023 (Bu haber 351 defa görüntülendi)