Milli Eğitim Kurumlarında 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması nedeniyle Ülkü İlkokulu'nda düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerde zarar gören eğitim kurumlarının büyük bölümünün eksiklerini giderdiklerini söyledi.

Ağır hasarlı binaların yıkımını gerçekleştirdiklerini ve yerine yenisini yapmak için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Eğitim öğretimde Osmaniye olarak gerçekten Türkiye'de öncü olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu dönem üniversiteye giriş sınavlarındaki başarı konusunda yaptığımız hesaplamalara göre Türkiye'de ilk 13 il içinde yer alıyoruz. Bu başarıyı gösteren başta çok kıymetli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize, kıymetli velilerimize yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi yapıldı, şiirler okundu. Vali Yılmaz'ın ilk ders zilini çalmasıyla havaya balonlar bırakıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Dayangaç, Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol üyeleri tören sonunda sınıfları gezerek öğrencilere kitap hediye etti.

11 Eylül 2023 (Bu haber 395 defa görüntülendi)