“Ulusal Staj Programı (USP)” Bilgilendirme Toplantıları Üniversitemizde Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Tarafından Başlatılan “Ulusal Staj Programı (USP)” Bilgilendirme Toplantıları üniversitemiz Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapıldı.

“Ulusal Staj Programı (USP)” Bilgilendirme Toplantıları, 13 Aralık 2022 tarihinde Düziçi ve Bahçe Meslek Yüksekokullarında başladı. Toplantılar 14 Aralık 2022 tarihinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 15 Aralık 2022’de Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ve Kadirli Meslek Yüksekokulu, 19 Aralık 2022’de Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 20 Aralık 2022’de İlahiyat Fakültesi ile Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi, 21 Aralık 2022’de Osmaniye Meslek Yüksekokulu, 22 Aralık 2022’de ise Fen Edebiyat Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine yönelik yapıldı.

Üniversitemiz öğrencilerinin fırsat eşitliği çerçevesinde ve liyakat esaslarına uygun olarak kamu kurumları ve özel sektör kuruluşlarınca sunulan staj olanaklarından faydalanmasını sağlamak adına Ulusal Staj Programının Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından başlatıldığını belirten üniversitemiz Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Adnan Bozdoğan, başvuru ve detaylar için: https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresini takip etmelerinin önemli olduğunu söyledi.

OKÜ KAGEM Müdürü Doç. Dr. Adnan Bozdoğan tarafından düzenlenen toplantılarda, Ulusal Staj Programı 2023'ün önemi vurgulanırken öğrencilerin nasıl başvuru yapacakları, değerlendirme süreci ve yöntemi, staj süreci, stajyerin yükümlülükleri, stajın değerlemesi ayrıntılı olarak anlatıldı.

Doç. Dr. Adnan Bozdoğan toplantıların son bölümünde sık sorulan sorular ve bunlara verilen cevapları paylaşarak, program sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.

23 Aralık 2022 (Bu haber 581 defa görüntülendi)