OKÜ, 2022 Yılı Çevreci Üniversiteler Arasında Gümüş Madalya Almaya Hak Kazandı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 2022 GreenMetric Dünya Çevreci (Yeşil) Üniversiteler sıralamasında 5000 puan barajını geçerek Gümüş Madalyalı Çevreci Üniversite oldu.

Tüm dünyadan saygın üniversitelerin katıldığı uluslararasılaşmayı teşvik eden, sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çeken, her yıl dünyanın seçkin üniversitelerini kampüs yerleşimi, altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi farklı alanlarda değerlendiren bir platform olan GreenMetric’in 2022 sıralaması düzenlenen ödül töreni ile açıklandı. Dünya genelinde 1000’in üzerinde üniversitenin, Türkiye’den ise 83 üniversitenin yer aldığı sıralamada, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi dünya üniversiteleri içerisinde 466. sırada, Türkiye’deki üniversiteler içerisinde ise 40. sırada yer almıştır.
Dünyadaki farklı üniversitelerin Rektörleri ve GreenMetric temsilcileri ile yaklaşık 500 katılımcının yer aldığı ve Endonezya’da yapılan törene, Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun da çevrimiçi olarak katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Turgay UZUN, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Üniversitemizin, ilk olarak 2020 yılında yer aldığı GreenMetric sıralamasında bu yıl daha yüksek bir puan alması, sıralamadaki yerini bir önceki yıla göre yaklaşık 150 sıra yükseltmiş olması ve ilk 500 üniversite içerisinde yer alması bizleri mutlu etmiştir. Dünyadaki Çevreci Üniversiteler Listesi içerisinde olmak OKÜ ailesi olarak bizlerin çevresel konulara olan duyarlılığımızı göstermektedir. Üniversitemizde bundan sonra da yeşil ve temiz kampüs çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz ve bu alanda da üniversitemizi daha üst seviyelere çıkarmak için daha fazla çalışacağız. 2022 GreenMetric sıralamasında üniversitemizin üst sıralarda yer alması için çalışan ilgili tüm birimlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ederim. ” dedi.

GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralaması ile ilgili ayrıntılı bilgilere http://greenmetric.ui.ac.id/ adresinden ulaşabilirsiniz.

13 Aralık 2022 (Bu haber 566 defa görüntülendi)