Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Ünal’ın TÜBİTAK 2218 Projesi Onaylandı

TÜBİTAK 2218 Doktora Sonrası Yurt içi Araştırma Projesi'nin üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Ünal danışmanlığında yürütülmesi TÜBİTAK tarafından onaylandı.

Tarsus Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Nasıf Kuru’nun yürütücüsü olduğu “Boru Demetlerinde Dairesel ve Dairesel Olmayan Kesite Sahip Boruların Kullanılmasının Entropi Üretimi Küçültme Yöntemi ile Optimizasyonu ve Deneysel Olarak İncelenmesi” başlıklı proje, üniversitemiz  Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şaban Ünal’ın danışmanlığında gerçekleştirilmesi TÜBİTAK tarafından onaylanmıştır. Bu kapsamda araştırmacıya yapacağı proje çalışmalarında gerekli olan ve kurumumuzda bulunan alt yapı ve ölçüm cihazı desteği sağlanacaktır.  Proje bütçesi 90.000 TL olup, 24 ayda tamamlanması planlanmıştır.

Proje kapsamında ısıtma, soğutma, havalandırma, enerji üretimi, elektronik çiplerin soğutulması ve otomotiv gibi birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılan boru demeti şeklindeki ısı değiştiricilerinde, bilinen geometrik profiller (silindir/elips/kama) için entropi üretimi ve hacmin minimum olduğu, en uygun geometrik profilin sayısal optimizasyon çalışmaları ve deneylerinin yapılması, optimizasyon sonucuna göre yeni bir boru profilinin elde edilmesi ve elde edilen boru profiline ait deneysel çalışmaların yapılması hedeflenmektedir.

5 Aralık 2022 (Bu haber 751 defa görüntülendi)