Üniversitemizden Sanayi-Akademik Proje Destekleri Bilgilendirme Etkinliği
Üniversite-Sanayi İş Birliği Koordinatörlüğü tarafından Sanayi-Akademik Proje Destekleri Bilgilendirme etkinliği düzenlendi.

Sanayi-Akademik proje destekleri bilgilendirme etkinliklerinin ilki 29.11.2022 tarihinde Kadirli Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ve Kadirli Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirildi.

Bilgilendirme etkinliğine Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel, Kadirli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ali Karadana, iş dünyasından temsilciler, üniversitemiz akademik personeli ve öğrenciler katılım sağladı.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitü Müdürü ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe ve koordinatörlükte görevli Dr. Öğr. Üyesi Hacer İçen, Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Ordu, Dr. Öğr. Üyesi Burak Güher, Öğr. Gör. Nihat Kaya ve Öğr. Gör. Osman Alaman tarafından yürütülen etkinlikte TÜBİTAK, KOSGEB ve DOĞAKA tarafından desteklenen proje türleri sanayi temsilcileri, akademik personel ve öğrencilere tanıtıldı.

Bilgilendirme etkinliğinde Üniversite-Sanayi İşbirliği Koordinatörü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, “Üniversiteler tarafından üretilen bilginin sanayi ile buluşturulması ve bilgi temelinde yapılan araştırma-geliştirme faaliyetleri ile yüksek katma değerli ürün elde edilebilmesi ve ürün geliştirme faaliyetlerinin sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından üniversite-sanayi işbirliğinin tesis edilmesi gerekmektedir” ifadeleriyle üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değindi.
1 Aralık 2022 (Bu haber 663 defa görüntülendi)