OKÜ Tarih Kulübünden “Cumhuriyet Fazilettir” Başlıklı Konferans

Üniversitemiz kulüplerinden Tarih Kulübü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yıl dönümü dolayısıyla Rektörlük Büyük Salonda “Cumhuriyet Fazilettir” başlıklı konferans düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta konuşan, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu, Osmanlı tarihinin son zamanlarını,   Cumhuriyetin kuruluşuna kadar geçen zamanı kendine has, merak uyandıran anlatım şekli ile dinleyenlerle paylaştı.  Doç. Dr. Fazıl Himmetoğlu Mustafa Kemal Atatürk’ün lise yıllarından beri tek hayalinin Cumhuriyeti kurmak olduğundan, 99. Yılını kutladığımız Cumhuriyetin mimarı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar akıllı ve radikal hamleler yaptığından bahsetti.

Konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, günün anısına Tarih Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Muhammed Fazıl Himmetoğlu’na teşekkür belgesi takdim etti.

31 Ekim 2022 (Bu haber 671 defa görüntülendi)